• bugun kuzene bahsettigim, onu gulduren beni ise derinden dusunduren ve yaralayan bir konu.
    'sor bakalim hocalarina akrabalarimizdan nasil bosanabiliriz? ona gore once ben sonra da sen bosan' dedim.
    guldu. 'akrabalardan bosanmak.. imkansiz' dedi.

    evet, bilincli soylemistim bosanmak kelimesini. ayrilmak kafi degildi. ayrilsaniz bile sizi baglayan 'resmi baglar' sizi akraba olarak kabul ediyordu. nasil ki ciftler bosanir ve tek bir bag dahi kalmaz geriye (cocuklari yoksa eger) benim kasdettigim, istedigim de tam olarak buydu.

    aci veren birseyler varda dermanini aramali insan. kagren olmussa bir parmak kesip atilmali kolu kaybetmeden.
    akrabalar destek olmaktan cikip kostek oluyorsa, mutluluk degil keder kaynaginiz oluyorsa bosanabilmelisiniz. resmi daireler de kabul etmeli bunu. kimse halen bir baginiz oldugu sozunu soyleyememeli.
    biz basvurduk ve hakim kararini verdi, onaylad. artik akraba degiliz..

    (bkz: anlasilmamak adina sarf edilen tüm sözcükler)
  • insan akrabalarının kim olacağını seçemez malesef. ancak ve ancak akrabalarından hangileriyle görüşeceğine karar verebilir. basar gidersin başka diyarlara. vermezsin adresini kimseciklere. tek tabanca yaşar gidersin. nasıl olsa arkadaşlarını seçmek senin elinde. onu da istemez isen yabaniliğin dibine vuracağın diyorsan o konuda da serbestsin. herkesten herşeyden boşanmak mümkündür lafın kısası.
  • birçok akrabama yapmak istediğim hede.. görüşmeme gibi durum yok el mahkum bizi boşanmak keser
  • gerçekleştiremediğim eylem.
    her ne kadar kimileriyle ilişkileri minimuma indirmek için uğraş verilse de bir düğünde yahut ziyarette aynı havayı solumak zorunda kalabiliyorsun. hayatını başka insanlarla yola koymuş olsan da o akrabalar bir köşede hep duruyor ve elin mahkum samimiyetsiz ilişkileri devam ettiriyorsun. hiç gitmesen bile kendi evine* çatkapı gelebildiklerinden ötürü illa ki karşılaşıyorsun. sadece seni ilgilendirse belki kolay fakat arada başka bir sürü insan var * bu yüzden bağı koparmak çok zor.
  • kan bağı olan bireylerle köprüleri atmak eylemidir. tecrübelerime göre başta tepki çeker, aile büyükleri araya girerek tatlıya bağlamaya çalışır. galiba hemen her ailede süreç bu şekilde işler. benim için yürütülen anlamsız çabalar pek tabii başarılı olmadı. nihayetinde bugün rahmetli babamın yaşça benden epey büyük dolandırıcı yeğeni ve ciğeri beş para etmeyen kuzenimle hiçbir ilişkim bulunmamaktadır. onlarla olan tek hesabım mahşere kaldı.

    edit: imla
  • ya tamam sümsük amcamla fırsatçı yengemden, amcamınoğlu sapık taşkın'dan,teyzemin psikopat torunu remzi'den boşanmayayım ama nolur halamdan kurtarın beni.
    yalanlarını, adiliğini, şirretliğini geçtim şiddetli sevimsizlik var...
  • üç dilek hakkı verilse kullanacağım ilk dilek hakkım. hep elimde kalemle bin kişilik listeden istediklerime tik, istemediklerime çarpı attığımı hayal ederim.
hesabın var mı? giriş yap