• güzide ülkemin,buram buram anadolu insanından kendi prens ve prensesleri için yaptıkları eylem !
    aksaray mehmetçik ilkokulu'nda otizmli çocuklarla aynı okulda eğitim gören diğer çocukların velileri otizmli çocuklara karşı eylem yaptı.
    veliler, otizmli çocukların kendi çocukları ile aynı okulda eğitim görmesine karşı çıktı. okul müdürünün bu eylemi desteklediği, otizmli çocuklara kumpas kurulduğu, velilerin yanlış bilgilendirilip yönlendirildiği iddia ediliyor.

    velilere okulun tamamen engellilere tahsis edileceği, diğer öğrencilerin başka okullara gönderileceğinin söylendi
    [https://www.google.com/…ara-karsi-eylem-h18737.html

    hatta otizmli çocuklar okuldan çıkar iken veliler toplanıp çocukları yuhalamış

    [https://twitter.com/…tatus/1192144757809700871?s=19

    edit:
    konu ile ilgili cok az kaynak ve haber var fakat türkiye otizm meclisi önlem alınması için gerekli girişimlerin başlatılacağını duyurmuş.

    https://t24.com.tr/…mli-ogrencileri-yuhaladi,847053
  • kendine veya çevreye zarar verecek düzeyde olan otizmli çocuklar zaten kaynaştırma ve özel eğitim adı altında okulda eğitim görmüyor diye biliyorum. erken duyar kasmak istemem ama baya mantıklı bir sebebi yoksa büyük rezalettir. ki eylem yapılması zaten rezalettir. her şeyin insanları, aileleri kırıp dökmeden anlatmanın usulü var.
    edit:yazıyı sonradan bir daha okudum. “normal çocukları” başka okula gönderecekler diye gaza getirmişler velileri. yine de rezalet.
    bir de şunu anlamıyorum insanlara sizin de otizmli olsaydı falan demek yanlış. bir insan kendi başına gelmeyecek olsa bile zor bir duruma saygı göstermelidir.
  • rezalettir.
    otizmli çocukların ne yazık ki en çok çektiği şey diğer çocukların ebeveynleri. bu ebeveynlerin gözden kaçırdığı şey ise şu; kendi çocukları da otizmli olabilirdi.

    çocuğa karşı eylem olmaz!
  • mevcutlar yirmi kişiyi geçmese bu sorunların hiçbiri yaşanmayacak. öğretmen kaynaştırma öğrencilerine de vakit ayırabilecek.ancak yeni okullar açmayıp, tüm okulları zorla tekli eğitime geçirip hem sınıfları bilinçli olarak kalabalıklaştırıyorlar hem de daha az öğretmen istihdam ediyorlar.
  • otizmli cocuk orani 59da 1e yukselmis durumda. her 59 cocuktan 1i otizmli.
    kaynak
    bu su an gercekten buyuk bir oran ve giderek yukseliyor.
    anlamiyorum. gercekten anlam veremiyorum. bizim veliler de geliyor bazen "hocam, cocugumun kaynastirma olmasini istemiyorlar, yazi toplamislar. ozel alt sinifa gonderecekler, sinifin duzenini bozuyormus"
    burada suc velide degil aslinda. suc, o sinifin ogretmeninde ve idarecisinde. suc, o sinifin ogretmenine "kaynastirma" ne demek, ogretemeyen akademide.
    suc o ogretmenin kendisinde.
  • insanlığımdan bir kez daha utandım
    nasıl vicdanlara sahipsiniz
  • nasıl bir pisliğe bulaştık biz böyle?ne ara bu kadar vicdansız olduk ülkece?nefes almak bile zor geliyor bu ülkede insan gibi yaşamaya çalışana.yeter lan bi rahat bırakın bir tek siz yoksunuz koca dünyada birtek sizin prens ve prensesleriniz yok bu dünyada herşey siz ve çoçuklarınız için değil!hergün daha kötüye gidermiyiz acaba diye soruyorum kendime ve gün geçtikçe boka batıyoruz resmen.yani bu olanlar bu yapılanlar cehalet desen cahilliğe hakaret oluyor.çomarlık desen yine değil.ülkece bencilleştik,kendisi dışında kimse kimseyi tanımıyacak bu gidişle.
  • ulan o cocuklarin her birinin sacinin bir teline kurban olun be
  • oglumun sinifinda gelisim geriligi olan bir cocuk vardi. sinifta oturamayan, birinin sacini ceken, birinin defterini karalayan, birini isiran... rehberlik ailesine mutlaka pedagoga gitmelerini, cocugun yasinin zaten kucuk oldugunu, gelisim yasinin hepten kucuk oldugunu soyledi. ebeveynleri cocuklarinda takip edilecek bir durum olmadigini soyleyerek pedagoga gitmeyi reddetti. sinifimizda veliler imza toplayalim dediler. ben bir cocuga bunu yapamam , imzalayamam , gerekirse sinif yardimcisi olayim, cocugun basinda durayim ama imza atamam dedim.
    oglum ilk gunler savasa gider gibi okula gidiyordu. gitmek istemiyor, hergun her cocuk birbirine vuruyor, veliler birbirine giriyor, felaket bir durum vardi. bu ozel cocuk, mevcudu az baska okula aktarildi. cocuklar artik birbirlerine vurmuyor, okula severek gidiyorlar.

    bazen, hatta siklikla sonuca gore hareket ediyoruz. bizim durumumuzda ebeveyn pedagogla calismayi reddettigi icin , diger cocuklar iki ay savasa gider gibi okula gittiler. sorun ozel cocukta veya diger velilerde degildi, ozel durumu gormeyen ebeveyndeydi.

    lutfen kotu seyler soylemeden iki tarafi da dinlemeye calisin.
  • aksaray'da olması şaşırtmayan, ağır rezillikler içeren olay.
hesabın var mı? giriş yap