• tanım: bedensel engeli olan insanlar için o engeli kısmende olsa ortadan kaldıran kendilerini bir nebze bağımsız hissetmelerini sağlayan hüzünlü bir araç. gerçi sağlam adamlar kullanınca acayip zevk alıyorlar aslında hiç fena değilmiş diyorlar. aslında sürekli kullanmasan ginger gibi bişey.

    tanımı yaptık sadede gelelim. ben ankara içinde genç ve ihtiyacı olan okuma azmini yitirmemiş, almaya gücü yetmeyen bir kardeşime bu aracı vermek istiyorum. yüz yüze görüşmek duasını almak bir nebze olsun tebessümüne katkım olduğunu hissetmek istiyorum. araç nakliyesi zor bir araç olduğundan ankara içi ve yüzyüze görmek benim için çok önemli.

    yazar arkadaşlarım belki engelli değilsin ama bana bu kişiyi bulmamda yardım edersin diye bunu sözlüğe taşıyorum.

    umarım bu kişiyi bulurum.

    edit : o kişiyi buldum. sözlükten güzel fikirler veren yazar kardeşlerime teşekkür ediyorum.
  • bugün antalya muratpaşada maddi durumu iyi olmayan ve bu araca ihtiyacı olan 45 yaşında bir kişiyle tanıştım. 15 yıl önce elektrik direğinden düşerek omuriliği kırılan bu kişinin kol ve parmak kasları da zayıf olduğu için normal tekerlekli sandalye kullanamıyor. aslında bir tane varmış ama 5 ay kadar önce yaya geçidinden geçerken halk otobüsü çarpıp kırmış, tamir olmuyor. şoför çarptıktan sonra kaçmaya çalışmış ama olayı gören duyarlı vatandaşlar sayesinde yakalanmış. şimdi davalıklar ama çarpan şoför 5 aydır yeni bir akülü araba almamış, almaya da yanaşmıyor, oyalıyor. 68 yaşındaki annesinin yardımlarıyla evde yaşamaya çalışıyor, evin dışına 5 aydır bu yüzden çıkamıyor. sözün özü antalyadaki bu kişiye nasıl temin edebiliriz, bilen iyi kalpli bir yazar bilgilendirirse sevinirim. (en düşük 3500 tl ye bulmuşlar ama çarpan kişi almamış, kendisinin de alacak maddi gücü yok. ulaşmak isteyen olursa evinin konumunu paylaşabilirim.)
  • özellikle omurilik felci gibi hayat boyu sandalyeye mahkum bırakan rahatsızlıklarda çok elzem bir araç. tanesi 4-5 bin tl civarı diye biliyorum. ihtiyacı olanlara tahsis edebilmek için çok büyük bir rakam değil aslında.
hesabın var mı? giriş yap