• . nedenleri;
    çocuklarda ; cocuklarin kendine zarar verme yontemlerinin şahı olan çocukken civayla oynamak aktivitesi.
    erişkinlerde; mesleki kazalar neticesinde civayla haşır neşir olma durumları ya da intihara amacıyla civanın ağız yoluyla alınması.

    . belirtileri: bulantı, kusma, şiddetli karın ağrısı, ishal, böbrek fonksiyonlarındaki ani bozulma sonucu idrar miktarında azalma veya idrar yapamama.

    . ilk yardım: ağız yoluyla olan akut zehirlenmelerde kusturma yapılabilecek ilk işlemdir. ardından acilen doktora başvurulmalıdır. zira akut bobrek yetmezliği ile sonuçlanabilecek durumlar gelişebilir, şakası yoktur.

    ayrıca şöyle bi$ii var;
    (bkz: civa buhari zehirlenmesi)
  • bazı ülkelerde civalı termometreleri toplama kampanyaları düzenlenmesinin temel nedeni.
    doğrudan temas edilmese bile, buharıyla dahi zehirlemeyi başaran bir elementtir civa. bu nedenle; kırılmış olan civalı termometrelerin etrafında güvenlik çemberi oluşturulup, civa tutucu ürünler tatbik edilir dikkatle. yine bu nedenle kampanyalar düzenlenir; "getirin, civalı termometrenizi güzelce imha edelim, yerine alkollü ya da elektronik alternatiflerini kullanın" diye. ve yine bu nedenle, çocukluğumuzdan itibaren başlarız oynamaya; kırılmış termometrelerin civasıyla. çünkü türk'e birşey olmaz...
    (bkz: çocukken civayla oynamak)

    edit: (bkz: civa buharı zehirlenmesi/@stitch)
hesabın var mı? giriş yap