• şu fotoğrafını gördüm de; baba yaşlanmış ya hey gidi...
  • (bkz: baba adam)
    kadın kokusu filmindeki performansı ile büyüklüğünü kanıtlamıştır. 88 dakika filmi dışında boktan bir filmine rast gelmedim. o film bile izleniyor ama en nihayetinde boktan.
  • kariyerinin en önemli üçlemesi "the godfather" ile zirveye çıkmış italyan asıllı oyuncu.
  • türkiye'de ocak ayında sahnelenecek ve biletleri muhtemelen bin tl'yi bulacak venedik taciri oyununun başrol oyuncusu küçük dev adam.
    bu kanıya da şuradan varıyoruz, broadway'de biletler 350$ imiş. oha!
    ama al pacino yani, olsun o kadar.
  • alexle konuştum haberler kötü türkiye'ye geleceği konusunda çıkan haberler yalan ne yazıkki.
  • kevin spacey'i 3. richard olarak izleyemedim sineye çektim, lakin bu adamı venedik taciri'nde shylock olarak izleyemezsem ölürüm lan! filmden yola çıkarak söyledim, heralde shylock oynuyordur. bilet fiyatları olsa olsa 3. richard'dan biraz daha pahalı olur gibime geliyor. zaten fark etmez, bu züğürt halimle gidip de en önden bilet almayacağıma göre dandik biletler de en fazla 100 tl olur. tek korkum bunda da bilet bulamama olasılığım.
  • bu yılın ağustos ayında düzenlenen scarface filminin blu-ray tanıtım partisinde kendisine "tm" damgalı efsane koltuğu tahsis edilmiştir. filmde oynayan diğer oyuncuların da yanına konuşlandığı koltukta al, bir kraldan farksızdır. videosu şuradadır.
  • dünyanın en kötü dans eden adamı: http://www.youtube.com/…vswrt3fasko&feature=related
    dünyanın en iyi dans eden adamı: http://www.youtube.com/watch?v=dbhhsvj_s6a

    (bkz: tony montana)
    (bkz: lieutenant colonel frank slade)
  • şöyle bir şakalı resme konu olmuş italyan aktör : https://twitter.com/…tus/139442993789804544/photo/1
  • televizyona iyice alışmış efsane aktör. şimdiye dek sadece angels in america dizisinde rol almıştı. tabi eşcinsel bir adam performansıyla ödülleri toplamıştı. yıllar sonra bu kez tv filmiyle (you don't know jack) döndü ve gene ödülleri topladı. the son of no one adlı sessizce sinemalara girip sinemalardan çıkan filmden sonra tekrar tv'ye dönüyor. hollywood'un en büyük senaristlerinden david mamet'in senaryosunu yazıp yönettiği filmde aktör, phil spector'ı kotarıyor şu sıralar. jack kevorkian'dan sonra bir kez daha gerçekte yaşamış birini canlandırıyor. filmi de, performansını da merak ediyoruz.

    bu filmden sonraysa bir boks hocasını, daha doğrusu bir koçu oynayacak. hand of stone'da gael garcia bernal'la başrolü paylaşacak. bernal bir boksörü, pacino da onun koçunu oynayacak. filmde michelle rodriguez de rol alacakmış. en merak ettiğim filmiyse beş yıldır çekilmesini beklediği shakespeare uyarlaması king lear. tabi ki kral lear'i pacino oynayacak. shakespeare'in uyarlamalarında aktörün daha da bir döktürdüğü bir gerçek. gelecek sene çekimlerine başlanacak olan gotti filminde de mafya babası john gotti'nin en yakın arkadaşını oynayacak. gene suç türüne dönüyor aktör.

    scorsese'nin the irishman'ini de unutmayalım. righteous kill adlı rezalet filmden sonra robert de niro'yla tekrar karşılıklı oynayacak. filmde yanılmıyorsam polisi al pacino, gangsteri robert de niro oynayacak. ayrıca onlara harvey keitel ve joe pesci de eşlik edecekler. yılın en bomba filmlerinden olacağı aşikar ama scorsese'nin bu filme ne zaman başlayacağı hiç belli değil. bir kaç yıl daha bu filmi beklememek gerek. leningrad projesinde italya'nın en büyük yönetmenlerinden guiseppe tornatore ile çalışacak.

    gelecek senelerde çekeceği filmler bunlar. her birini ayrı ayrı merak ediyorum. hayal kırıklığı yaratmayacaklardır büyük ihtimal. aktör silkindi, kendine geldi. artık eskisi gibi dandik filmlerde rol almıyor.
hesabın var mı? giriş yap