• western dünyasının efsane kötü adamlarından birine ilk defa 20 sene sonradan değil de bugünden tanıklık ediyor neslimiz. ne güzel ne kutlu.*

    ne bileyim bir drill sargeant, bir keyser soze, bir darth vader mertebesinde bu kişi.*

    gün gelip çoluk çocuğa karıştığımızda, bebeler 2025 yapımı tırt bi western izlerken aniden gelip:

    - ulan bunlar western mi be, bizim zamanımızda bi al swearengen vardı varya, ana avrat dümdüz. hey gidi !

    (bkz: cocksucker)
  • o köhne barından kendi kurduğu bu kamptan bozma köye ulaşıp işlerine çomak sokan tipleri, etrafını sarmış bir alay gerizekalıyı kullanmak suretiyle bertaraf etmeye uğraşan zeki, ahlaksız, karizmatik deadwood karakteri
  • asla adam akıllı bir "kötü adam" * olmayan, olamayan, olamayacak kişi.
    öncelikle özellikle 3. sezon civarında ortaya çıkan çok güçlü bir vicdana sahiptir. acıma duygusundan arındırılmış değildir, ancak bu duygunun hata yapmasını sağlamasına izin vermez. bu yüzden milleti kırar döver pataklar.
    çoğunlukla alt edilemeyen bir strateji üstadıdır. hele hele yarım akıllıları kandırmak konusunda eşsiz benzersizdir.
    en büyük zaafı beyefendiliği hayatta elden bırakmamasıdır ki; bu ingiliz menşeili olmasına dayandırılabilir. her daim orospu olmayan hatun kısmısına saygı ve nezaketle yaklaşır, ancak "edepli olmasan ümüğünü züterim" mesajını vermekten de çekinmez.
    sonuçta western dünyasının en afili karakteridir denilebilir bu adam için, ama asla bir darth vader veyahut benzeri kadar yarmış bitirmiş bir kötülüğe sahip değildir. bir nevi sawyer kıvamındadır zira kendisinin katıksız bir kötü adam olmadığının farkedilmesinden nefret eder. bunu ima edenlere de ya blowjob yaptırır ya orasını burasını kırar. dışarıya verdiği imajın sahip olduğu en önemli değer olduğunun farkındadır bu adam.
    kısacası kral adamdır swe'gen...

    http://img176.imageshack.us/…6/1530/bscap001we4.jpg
  • deadwood dizisinde ian mcshane tarafından canlandırılmıştır.
  • daha geçen rüyamda gördüm kendisini. dizinin tüm bölümlerini bitireli bir iki hafta olmuştu. baktım bunun saçlar ortadan ayrık yine, çizgili takımı üstünde. abi bayadır göremiyoruz seni; ortalıklarda gözükmüyorsun diyorum. gülüyor felan. kesin bi cocksucker da patlatmıştır, o kadar hatırlamıyorum artık. büyük adam vesselam.
  • ah ulan ah western turunde televizyonun al bundy'si, gregory house'u olacakken agzimiza calinan bi parmal bal oldu gitti garibim.
    (bkz: adam gibi adam)
  • (bkz: reyiz)
  • efsane karakterler arasında bir violet crawley, bir lorne malvo, bir russell edgington hatta abartalım bir george costanza mertebesindedir al swearengen. saf kötü adam tiplemesinin altüst edilişinin en muhteşem örneklerinden biridir. her daim ölçüp biçen gözlerinden fışkıran çakallığı, acımasızlığını dengeleyen politik hamleleri ve yer yer ortaya çıkan merhameti, sivri dili, yeni zengin görgüsüzlüğü, içliği üzerine giydiği takım elbisesi, boyalı siyah bıyığı ve saçlarıyla unutulmaz bir karakterdir kendisi. seni yaşatacağız al swearengen. bugün burada yaşasan akp'ye oy verirdin kesin, ama yine de seni yaşatacağız.*
  • 30'a yakın yabancı dizi bitirdim. kendisinin olduğu sahneleri izlemenin verdiği zevki çok az karakter verdi. âdeta bir jaime lannister, negan gibi. nefret ederek başlıyorsun sonra favori karakterin oluyor.
    adamın elindeki imkânlar ile başardıkları, ikinci dünya savaşını italyan ordusu ile kazanmaya çalışmak kadar zordu.
  • dizi tarihinin gelmiş geçmiş en ağdalı (hem de küfürlü) konuşan kötü adamlarından biridir.
hesabın var mı? giriş yap