• the trial'ın türk vokali.

    kendisini üyesi olduğum iki forumdaki ulaşım tartışmalarından ayrıca tanırım.
  • köpek cinsi.sert cinsdir.
  • orta asya çoban köpeği veya rusça adıyla sredneaziatskaya ovçarka. sokağa atılmış, alıp bahçemize getirdik, baktık gebe, 4 gün sonra da 5 yavru doğurdu, sadece bir tanesi hayatta kalabildi. önce kulakları ve kuyruğu kesilmiş akbaş sandık ama birisi alabai cinsi olduğunu kulakları ve kuyruğunun aslında öyle olduğunu söyledi. 4000 yıllık geçmişi olan safkan bir köpek cinsi, olağanüstü zeki, söylenen neredeyse her şeyi anlıyor. çok güçlü, meraklı, hareketli, akıllı, korumacı. çok köpeğim oldu ama, böylesini ilk kez görüyorum, yüzüme akıllı akıllı bakıyor.
  • alabay bugünkü türkmenistan menşeli köpek türüdür. alabay köpeklerin ortaya çıkışı mö 3. bin yıla kadar dayandırılmaktadır. orta asya toplulukları tarafından yaygın olarak kullanılan doğal bir köpek ırkıdır. yapay üretim değildir. günümüzde kırgızistan, tacikistan, türkmenistan, kazakistan, afganistan, özbekistan gibi ülkelerde yerel halk tarafından çoban köpeği olarak yetiştirilmektedir. orta asya çoban köpeği, orta asya ovtcharka, türkmen çoban köpeği gibi isimlerle de anılan alabaylar; kafkas çoban köpeği, kangal köpeği ve akbaş gibi köpek türlerle benzer genetik özellikler taşır. dayanıklılık için doğal olarak genetik üstünlüklere sahip olan alabaylar, uzun yürüyüş ve devriye gezileri için ideal arkadaştır.

    (bkz: türkmenistan devlet başkanı'nın köpeğinin heykeli)
    (bkz: gurbanguli berdimuhamedov)
  • daha cok kazakistan'da gorulur.

    kangal gibi, bahceli evlerde veya koylerde populer. hayvancilikla ugrasanlarin elbette ilk tercihi. kangal'in orta asya versiyonu demek yanlis olmaz. yetiskin bir alabay, midilli gibi bir sey oluyor.

    alabay'in alaninda ters bir hareket yaparsaniz buyuk gecmis olsun. birkac video gonderdiler, gercekten sabirla "gelme buraya" diye pozisyon koruyor ama israrla yaklasani pisman ediyor. alanina girmediginiz zaman (veya bir tehdit degilseniz) agrasif degil. pasif bir sekilde, dikkatlice izliyor. egitimi duzgunse de cocuklar bile iyi anlastigi soyleniyor.

    cok onceden istemistim alabay ile yasamayi. artik kalici olarak bahceli eve gececegim icin bir tane siparisim verdim. dogum yapan bir alabay oldugunda bir tanesi bana gelecek, tercihim erkek oncelikli. hem yasi, hem ebatlari kucuk oldugunda ucakla transferi sorunsuz olacak. gorevini de bahcenin guvenlik direktoru olarak planladim.
hesabın var mı? giriş yap