• borçlunun ibnelik yapması da denilebilir. istetmeden ödeyin vadesi gelince sikitiğimin parasını. ya da karı gibi saklanmayın, şu şu şu sebeplerle ödeyemedim, şu zamanda ödeyeceğim deyin. üzmeyin lan alacaklıyı delikanlı olun. karaktersiz itler.
  • ...
  • zamanında çok borç vermiş biri olarak alacaklanın birçok türü ile karşılaştım:

    1- hemen veren : 1-2 haftalık borç alır, çatırt diye verir. bazeeeen ama bazen birkaç gün geciktirebilir. ama kendi söylediği vakti geçirtir. yani senin koyduğun vakte geçirtmesi nadirdir.

    2- istettiren : bu tür, illa istettirir. isteyince şak diye verir. ama benim gibi isterken çok rahatsız olan insanların borçlarını çok çok geciktirdiği olur.

    3- süründüren tip : defalarca istersin. erteler erteler. ara sıra tekrar borç alır. bi ara topluca verir.

    4- orospu çocu karakterli tip : bu amına koduklarımdan istersin. der ki haftaya veriyorum. yüzsüzce her seferinde haftaya, önümüzdeki ay başı falan der. işte bu tip, bu tip siksen vermez. sövsen verir diyen var. ama sövmeye yüzüm yok. 7k borç takan mahmut; sana sesleniyorum. senin ben amına koyim at hırsızı herif.

    özet; iki durumda borç verin. 1 - sağlık, 2- geçici bir durum dolayısıyla acil para ihtiyacı olan ve birkaç gün içinde vereceğinden emin olduğundan. ama emin olduğudan. bu bahane ile dolandıran da çok. ayrıca 1. durumdakinden paranızı istemeyin.
  • yanlıştır. alacaklı hiçbir zaman borcunu istemez. alacaklı istese istese alacağını ister.
  • bugün yaptığım eylem.

    devletten ufak bi alacağım var. aradım, tkhk saymanlığı dedi ki; vadesi gelmiş ve hatta geçmiş ama ben de ödenek yok. bekleyeceksin. bekleyeceksin.

    bağkuru iki ay salla bakalım hastaneye gittiğinde ne oluyor.
  • "adamın borcu var, valla umurumda değil, şu an ihtiyacım da yok, başka bi konu için aricam, arayamıyorum, yoklama çekiyorum filan sanıcak."
    dünyada en son yapmak istediğim şeylerden biri.
  • borç verip kötü olacağınıza, borç vermeyip kötü olun. en azından paranız cebinizde kalır.
  • genelde icra takibi ile devam eden bir süreçtir. borçlunun varsa maaşına, arabasına, taşınmazlarına ve banka hesaplarına haciz konur; evine hacze gidilir, çoluğuna çocuğuna, komşusuna, akrabasına rezil edilir.
  • alacaklının 'bosver borcun yok, hediye idi, demesinden iyidir, şeffaftır.
hesabın var mı? giriş yap