• (bkz: aladaglar)
  • (bkz: #2788373)
  • bolu genclik kampına ev sahipliği yapan heybetli dağ,geceleri cep telefonlarını bataryalarını donduran,öğlenleri ise eriten ama yinede unutulmaz dostluklara (aladağ kardeşliği) tanıklık yapan aladağ...
  • adananin bir ilcesi.
  • eski adı karsantı olan adana’nın ilçesi. ilçe her ne kadar gür ormanlarla kaplı olsa da adana’ya 100 km uzaklıkta ve yolunun çok virajlı olması nedebiyle adanalıların piknik için fazla tercih etmediği bir yer. doğal güzelliklerinden ve şehre yakın olmasından ilçenin bu görevini eğner köyü üsleniyor. ilçe sınırları içerisinde dünya genelinde soyu tükenmekte olan ve ülkemizde kereste yapımında bolca kullanılan pos çamı ormanları mevcuttur. ayrıca ilçe sınırları içerisinde torosların eteklerinden çıkan şifalı bi su var ki yazın ülkemin insanı bu sudan içmek için buralara akın eder. bu su acısu. ayrıca aladağlar milli parkının da bir kısmı bu ilçeye dâhildir.
    ilçe insanın en belirgin özellikleri aşırı misafirperver ve sıcakkanlı oluşlarıdır. genel itibariyle halk tarım, maden ve ormancılıkla geçimlerini sağlarlar. belli başlı köyleri; kökez, gerdibi, kıcak, dölekli, büyük sofulu, eğner, zambıl, posyağbasan, çömekli, meydan, tekir. bu köyler bir yol boyunca sıralandığı için ilçede nüfus belli bölgelerde toplanmış durumda. derelerinde yazın su çok azaldığı için balıklar elle tutulabiliyor. dağlarında yaban keçisi, geyik gibi yaban hayvanlarıyla karşılaşmak mümkündür.(bkz: gezelim görelim)
    velhasıl ülkemin böyle güzel ilçelerinde, köylerinde yaşam gerçekten çok güzel…
  • bolu'da bulunan ve balık konusunda bizi hüsrana uğratmış bir gölü bulunan dağ.
  • balıkesir'in gönen ilçesinde bulunan en yüksek dağdır, 953 metredir.
  • adana da bulunan ı madencilik yönünden çok gelişmiştir, hatta en önemli geçim kaynağıdır.
  • aladağ malumunuz üstad yaşar kemal'in başyapıtı ince memed'in kol gezdiği topraklardır. gönül verdiğim bu toprakların yöneticilerine kısa bir serzenişte bulunmak hakkımdır diye düşünürek söze başlamak istiyorum naçizane; 2009 yerel seçimlerinde aladağ belediyesini mhp, ak partiden devralmış, gelin görün ki aradan geçen zaman içinde, uzun seneler boyunca güzelim ilçe adana'dan daha da uzaklaşmış, kaderine terk edilmiş büyük bir dağ köyüne dönüşmüş. zaten ilçenin köylerinin hali içler acısı durumda. doğa harikası olan güzel aladağ'ımın yolları köstebek yolundan beter olmuş. ilçeye 5 yıldır bir çivi bile çakılmamış, halk bezmiş, göç sorunu almış başını gitmiş. oysa aladağ, adana'nın turizm gözdesi sakin bir sayfiye yeri olacak kadar muhteşem bir doğaya sahip.
hesabın var mı? giriş yap