• bence kullanmayı öğrenelim öncelikle. alaturca da alafranga da pislik içinde çoğu yerde.
  • kesinlikle olan ve artık iyiden iyiye kendini hissettiren terördür. avmye girersin bundan, benzinciye girersin bundan kardeşim ben çömelerek işimi halletmek istiyorum belki, sana ne yahu. yapıyorsan yine yap ama bizi de düşün bizde insan yavrusuyuz, bizim de alışkanlıklarımız, iğrenç bulduklarımız, rahat hissettiklerimiz var. adam tuvaletin alayını alafranga yapmış, büyük tuvalete sıkışmışsın zar zor kendini atmışsın içeriye, hop alafranga, otursan bir dert, silsen bir dert, tuvalet kağıdı sermeye çalışsan ayrı dert.

    geçenlerde başka şehirde yaşayan tanıdık birisi ortalamanın baya üzerinde bir meblağa ev satın almış, buyrun gelin bekleriz dedi, alaturka tuvalet var mı dedim, yok dedi. yahu bilmem kaç yüz bin milyon liraya ev satın alıyorsun veya bu değerde ev yaptırmışlar, kardeşim bir tane de benim gibi köylü, amele tayfasını düşünüp alaturka tuvalet koyunsana oraya. anında aklıma o sivaslı sanayi ustasının malum sözü geldi *.
    harbiden soruyorum, benim gibi alaturka tuvalete alışmış kişiler nereye s.çacak ?

    yüce devletimizden bu duruma el atmasını istiyorum. büyük alışveriş merkezlerine veya ortak kullanılan yerlere en azından bir tane alaturka tuvalet koyma şartı konsun. konsun ki o alafranga tuvaleti görünce hayal kırıklığı yaşamayalım ve o hayal kırıklığıyla foseptiğimiz geri içine kaçmasın.
  • sağlıklı ve temiz olan alaturka olandır. gerek temizlik gerek hijyen kuralları gereği kesinlikle alafranga daha rahatsız edici.
  • tespit gibi tespit. kendi evimde kullanabiliyor olsam da dışarıda hastalık garantili bir icat. o oturak kapağını kaldırmadan işeyenler var ki yatacak yerleri yok.
  • dizlerimiz için alaturka yı desteklemem, daha pistir. kendi kendini temizleyen klozetler var, ayrıca şapşup göt yıkaması sesi duymak ta istemem
  • üstün olduğumuz konu diye tuvalet kültürü yazmışsın ama 20 yıldır türk halkını tanıyorum, deliği tutturamayanlar sıralamasında ilk 3'te yeri garanti. ne alaturka ne alafranga kullanmasını biliyor çoğunluk. ilk yıllarımda yurtta kalıyordum, resmen oturma yerine büyüğünü yapıp öylece bırakıp gidiyorlardı. kendi kendime "ben kanalizasyonun bile olmadığı yerden geldim, bunlardan daha düzgün sıçıyorum" diye düşünürdüm.
    edit: ne ne zaten olumsuzluk belirtiyormuş, öğrenmiş oldum.
  • mesele o tuvaletlerin pis olması da değil bence. arkadaşım umumi tuvalet koymuşsun oraya koy bir fırça edebi, adabı, adamlığı olan temizlesin bokunu öyle çıksın. içeri can havliyle giriyorsun işini hâlletmişsin tam çıkacaksın hoop bir bakıyorsun ne yok tabii ki fırça. suyun tazyiği de yeterli değilse o hayvanlardan biri de sen oluyorsun bu durumda. 2019 un sonlarına yaklaştığımız şu günlerde adam avm tuvaletine fırça koymuyor. şaka gibi maalesef

    edit: uyarı üzerine imla hataları. şapkalı a klavyede yok sanırım üzgünüm

    edit: şapkayı buldum
  • temizliğin imandan gelmediğinin en güzel göstergesi, müslüman ülkelerdeki umumi tuvaletlerdir. hep merak ederim, beş vakit namaz kılıp iman diye edebiyat parçalayan insanlar acaba kendi evlerinde de bu şekilde pis mi kullanıyorlar tuvaletleri? suya sabuna dokunmadan tuvalet kullanıp çıkan insanlar var.

    4 sene kadar önce hastanemizin güzide diş hekiminin çıktığı alaturka tuvaleti kullanmak zorunda kaldım. tuvalet çıkışındaki karşılaşmamızda yaptığı o anlamsız gülümsemesinden içeride bir terslik olduğunu hissedip bir yandan “elini neden yıkamadı” diye düşünürken bir yandan da “acaba beklesem mi” diyordum. beni bekleyen manzaradan habersiz kapıyı açtım ki, musluğun üzerinde musluğu tamamen sarmış ıslak tuvalet kağıdı topağı ve tuvaletin içinde her yere atılmış ıslak peçeteler var. sifon çekilmemiş, her şey orada öylece bana bakıyor. “nasıl yani, bu kadın bir de diş hekimi” diye kendi kendime söylenirken hemen bir görevli çağırıp temizlik yaptırdım.

    sonradan öğrendim ki bu ablamız beş vakit de namaz kılıyormuş. ayrıca tuvaletten sonra elini lavaboda değil kendi odasında yıkarmış, neymiş efendim “tivilitlir pis iliyir”muş. evet, sen ve senin gibiler pis bıraktığınız için tuvaletler de pis oluyor haliyle.

    t: tuvalet eğitimi alamamış insanların yarattığı terör
hesabın var mı? giriş yap