• gozluk tasarımı yapan tasarımcının adını almıs olan gozluk markası. 90lı yıllarda gozluk fırmalarının porsche u idi az sayıda ve el yapımı gozluklerı de bulunurdu. artık issey miyake icin de gozluk uretmekte imis. ben essek kafalı tarafından 3 maasına karsılık bır tane alınmıshtır. *
  • "créateur de lunettes". http://www.mikli.fr/ adresinden kendisi hakkinda daha fazla bilgi alinabilir.
  • keske gozluk takiyor olsam dedirtip modellerine hayran hayran baktiran, insani bir cerceveye * asik ettiren el yapimi gozluklerin markasi.
    (bkz: tum zamanlarin en iyisi) *
  • yeni sezon philippe starck gozlukleriyle kendini aşmış, vans desenli aykırı tasarimlariyla da still sahibi insanlari sevindirmis fetiş markadir.
  • bir çerçeveye 400 avro vermeyeceğimi bir kez daha anlamamı sağladı hayat bugün, gerek mikli gerek miksiz olsun.
  • erişilebilir fiyatlı fabrikasyon gözlükleri de olan marka, renkleri ve tasarımları dört göz olmak için biçilmiş kaftandır.
  • tarzdır, şıktır, havalıdır, bir çok markada olduğu gibi taklitleri etrafı sarmamıştır vb. lakin fiyat etiketini görünce cidden alain mikli daha da bir anlam kazanır. *
  • http://www.dunyaoptik.com/sayfa.aspx?s=alain-mikli :

    "yeni bir çerçeve yaratırken, ben onu kullananın kişiliğinde yapabileceği değişikliği düşünürüm" diyen alain mikli, zarafet ve kışkırtma arasındaki farklı tasarımlarıyla yıllardır optik dünyasına en önemli markaları arasında yer alıyor. sempatik ve neşeli tavrıyla herkesi büyüleyen ünlü fransız tasarımcı alain mikli, benzersiz tasarımlarıyla optik sektörünün en önemli markaları arasında yer alıyor. alain mikli, 1978 yılında, henüz 23 yaşındayken, kendisine ait bu markayı yaratmış ve bugüne kadar toplam 190.000 eşsiz gözlük modeli üretmiştir.

    estetik, fonksiyon, yaratıcılık ve tekniği birleştirerek, gözlük endüstrisinde bir devrim yapan alain mikli'nin kendisi de bir optik gözlük kullanıcısıdır. birisi alain mikli stilinden bahsettiğinde, akla ilk gelen kelime "dikdörtgen" dir. alain mikli, koleksiyonlarında^ modellerde bu geometrik şekli kullanır ve daima geliştirir. markaya ait ürünlerin en önemli özellikleri; tasarımlarının benzersiz oluşu, kişiye özel yapıya sahip olması, elastik oluşu ve bükülme özelliği olması, kazara üzerine otursanız bile kırılmamasıdır. çok özel materyaller kullanılarak yapılan bu çerçeveler, tamamen el yapımıdır ve her bir gözlük 9 ayda imal edilebilmektedir. gözlüğün camları ise, dünyanın en kaliteli cam firması tarafından, sadece alain mikli için üretilmektedir.

    bu camlar uva / uvb ışınlarını yüzde yüz oranında koruma ve gözü rahatlatma özelliğine sahiptir. marka, modellerini sürekli olarak yeniler ve geliştirir. daima, farklı ve çizgi ötesi olmayı amaçlar. çünkü markanın yaratıcısı alain mikli "gözleriniz her şeyi ifade eder, onlar universal bir dil kullanırlar, bu nedenle onları en iyi şekilde giydirmelisiniz" demiştir. alain mikli koleksiyonlarında^ modellerde, ilk kez 1985 yılında metal kullanmaya başlamıştır. metalin, hafif, rahat ve cesur modellerin yapımına uygunluğu, bu malzemenin kullanımını giderek artan bir şekilde kullanılmasını neden olmuştur. gözlük sanayinde en iyi malzeme olarak kabul edilen selüloz asetat, %75 pamuktan üretilen, bitkisel maddeden yapılan tek plastik malzemedir. alain mikli bu sıra dışı malzemenin asaletinden etkilenerek kendi koleksiyonu üretmeye karar vermiştir. malzemenin inci, transparan, parlak ve akışkanlık özelliklerini, aynı zamanda renk zenginliğini, şekil inceliğini ve hacim cömertliğini ortaya çıkarmak için, boyama, kesme, yapıştırma, presleme, pişirme gibi araştırma çalışmaları ve hazırlıkları üretim süresinden önce bir yıl sürmüştür. alain mikli, diğer üreticilerin aksine, çerçevelere istediği renkleri verebilmek için uzun bir zaman harcar. hatta bu renklendirme işleminin iki yılı aştığı da olur. alain mikli'nin tasarımlarında kullandığı selüloz asetatı, italya'da kemik, boynuz ve kaplumbağa kabuğundan tarak, düğme, bilardo topu imal eden mazzuchelli şirketi, özel olarak üretir. daha sonraki yıllarda, ultra hafiflik sağlayan titanyum madeni tasarımcı alain mikli'nin ilgisini çekmeye başlar. ağırlığın, gözlük çerçevelerinde çok önemli bir unsur olması tasarımcıyı bu malzemeyi kullanarak yeni modeller üretmeye yönlendirdi. ve alain mikli, titanyumu gözlük üretiminde dünyada ilk kez kullanan marka olur. titanyumun alerjiye yol açmaması ve paslanmaz çelikten 2 kat daha kuvvetli bir yapıya sahip olması, bu modellere olan talebi arttırmıştır.

    ünlü tasarımcı paris'teki eşsiz atölyesinde, uzman ustalar ile birlikte her yıl 300'den fazla çerçeve modeli geliştirmektedir. ancak, sadece birkaçı pazara sunulmak için seçilmektedir. her çerçeve için önce alain mikli'nin taslak tasarımına dayanarak, teknik dosyalar hazırlanıyor. bu plan doğrultusunda, atölyede prototip çerçeve yapılarak, mikli'nin görüşüne sunuluyor. ondan sonra, mikli kafasında yarattığı çerçeveyi eline alarak ve kendi sanatsal duygularının ışığı altında, onu şekil olarak modaya uygun, rahat ve kullanılabilirliği olan ve optik yönden en iyi görüşü sağlar hale getirmek üzere geliştiriyor. çerçeve yapımının konseptine göre, her aşama kesinlikle elle ve bilgisayar yardımlı tek bir uygulama kullanılmadan yapılıyor. her model, geleneksel aletlerin kullanılmasıyla ince jestlerin, zarif detayların ve doğaçlamanın sonucu ortaya çıkıyor.

    zarafet ve kışkırtma arasındaki farklı stilleriyle, alain mikli çerçeveleri anında fark edilirler. stilin tarifinde, "dikdörtgen" kelimesi, akıllarda hemen belirir. bu kesinlikle, her seferinde taze sevgiyle sürekli olarak yeniden yaratan tasarımcının favori stilidir. dar ve uzatılmış, çerçeve açıları yüz hatlarında dikkat çekici veya aniden hafifçe şehvetli olabilir. fakat her bir çerçeve, "görmek ve fark edilmek" için yaratılmış zaman ötesi koleksiyonuna mükemmel şekilde uymaktadır.

    alain mikli bu zamana kadar iki tasarımcı ile birlikte çalışmıştır; biri moda dünyasından issey miyake, diğeri ise philippe starck'tır. mikli, her iki tasarımcı ile de yaratıcı süreç boyunca sürekli olarak bir "beyin fırtanası" yaparak fikir alışverişinde bulunmuştur. sonraki süreç içerisinde o tasarımları geliştirmiş, bundan sonraki süreçlerde tasarımlar gelişip, son şekline ulaşmıştır. starck çerçevelerinin en farklı özelliklerinden biri, eşsiz bükülebilme özelliğidir. çerçevenin menteşesi tüm yönlerde bükülme özelliği gösterdiği için, çerçeve 3 boyutluluk kazanmıştır.

    1983 yılında elton john'un mikli çerçeve kullanması büyük bir devrim yarattı. bu genel olarak dünyaca ünlü yıldızların alain mikli'ye olan ilgisini arttırdı. bugün samuel l. jackson, robin williams, kim cattrall, sharon stone, bono ve lenny kravitz, alain mikli kullanan ünlülerden sadece bazıları."
  • ailesi lübnan ermenilerindendir.
  • "alain mikli" fıransız bir gözlük çerçeveleri üreticisidir. paris'te, rue de campo formio'da oturur. ermeni asıllı bir fıransız vatandaşı olan 1955 fransa doğumlu alain miklitarian tarafından 1978'de kurulmuştur. alain mikli, zengin sınıfa yönelik, pahalı gözlük çerçeveleri üretmekle kalmayıp, gözlük âleminin trendsetter'i konumundadır.

    alain mikli, esas olarak philippe starck ile ortak çalışmaktadır. starck dışında issey miyake ve jean-paul gaultier'in tasarladığı koleksiyonlar da var. bu koleksiyonlar "alain mikli by falan filan" şeklinde hem firmanın hem de tasarımcının ismini taşıyor.

    alain mikli, bu kelli felli modacılar hâricinde, genç tasarımcılara imkân sunarak karşılığında onların etinden sütünden faydalanmayı da pek sever. bu bağlamda vanessa & mehdi, alyson magee, delfina delettrez, bless isminde farklı çizgilerde koleksiyonlar var.

    bugün yaklaşık olarak 300 çalışanı ile yılda 60 milyon avroluk bir ciro yapıyor kuruluş. ana pazar fıransa. fıransa'nın yanısıra japonya, çin ve birleşik devletler diğer yağlı pazarlar. tabii kî avrupa birliği'nin sınırlarında da temsilcilikler, butikler ve yetkili bayiler var.

    1987'den beri, alain mikli, tasarımlarını phippe starck'ın yaptığı bu mağazalarda gözlüklerle birlikte "alain mikli" markalı giyecekler, çantalar ve ıvır zıvır da satılmaktadır. bütün bu ürünler tabii kî, en üst müşteri segmentine hitâp eden lüküs mâmûller.

    son olarak; alain mikli şirketler topluluğunun, 2 kasım 2012'de imzalanan bir sözleşme ile dünyanın en büyük gözlük üreticisi durumundaki italyan luxottica toluluğuna devredildiğinin altını çizerek bu geveze entâriye nihâyet son vereyim.
hesabın var mı? giriş yap