• pek yakınlarda kurulan umut vaat eden bir yayınevi..mesela stefan zweig'in satranç'ını basmışlar..
  • notos'un haziran-temmuz sayısıyla haberdar olduğum yayınevi. kurucularından erkan aslan'a sorulanlardan tanıtım turuna çıkacak olursak şunları yazabilirim:

    yayıncılığa başlamadan önce kapılarını çaldıkları kişilerden "yapmayın evladım, batarsınız, hatta batacaksınız, romantikler sizi" şeklinde davudi sözler duymalarına rağmen üstelik yayıncılığın "zırdelilik" olduğunu belirterek "yayınlamasak deli olacaktık"* diyerek yola çıkmışlar. hedeflerini farklı olmak olarak değil "nitelikli eserlerin okurla buluşturulması ve adımızın yayımladığımız kitaplar kadar güven vermesi" olarak belirlemişler.

    isimlerini neden alakarga olarak seçtiklerini ise şöyle açıklamışlar:

    "biz beş arkadaş, doğaya ve canlılara tutkuyla bağlı insanlarız ve alakarga da bizi imgesel anlamda her zaman büyülemiştir. yayınevimizin ismini düşünürken, 'neden alakarga olmasın,' diyiverdik, böylece de alakargamız edebiyat dünyasında havalanmaya başladı." http://www.edebiyathaber.net/…-kadar-iyi-biliyoruz/

    parolaları "yalnızca iyi edebiyat". umarım yola çıkarken hedeflediklerine ulaşırlar. kaliteli ve kalıcı olmalarını dilerim.
  • 1 eylül'de sarnıç isminde bir öykü dergisi çıkaracak olan yayınevi. dergide her sayıda bir öykü kitabı geniş bir şekilde konu edilecekmiş. ilk sayıda, ilhan durusel'in gül öksüren melek isimli kitabını ele alacaklarmış. derginin yayın yönetmenliğini öykü ve roman yazarı inan çetin yapıyormuş. derginin fiyatı 6 lira.
  • son zamanların en iyi yeni yayınevlerinden biri.(bir başkası siren yayınları) isabelle eberhardt, irem kayabaş gibi isimlerin öykülerini bastılar ki altın altın. en son marcel proust'un bir öyküsünü türkçeye kazandırdılar. ilgiyle takip ediyorum yayınlarını.
  • yakın zamanda herman melville öyküleri basacaklar imiş. güzel haber.
  • en azından herman melville'in veranda öyküleri isimli kitaplarında bir sayfada birsürü yazım hatası var. helikopter'den çıkan katip bartleby versiyonunu almadığıma pişman oldum.

    bu kadar imla hatasından sonra takdir ettiğim bu yayınevinden de vazgeçtim.

    hadi her şeyi yanlış yazdın da bartleby ismini de mi yanlış yazarsın? hikayenin adı lan, öküz!
  • çok başarılı bir yayınevi.
    ama kendilerine gönderilen dosyalara karşı biraz daha özenli ve samimi olmalarını beklerdim. en azından okunduğundan emin olunduğunu anlamak için cevap verme nezaketini göstermeleri gerekir. empoze etmeye çalıştıkları duruşa uygun değil bu.
  • yerli öykü kitapları konusunda cüretkar olan birkaç yayınevinden biridir. aynı zamanda klasik haline gelmiş türk yazar ve şairlerin biyografik romanlarını basmaktadır.

    daim olsunlar.
  • alagavat diye okuyup 20 küsür yıllık eğitim hayatımdan utandığım an.
  • dünya kitap dergisinin 23 yıldır verdiği yılın yayınevi ödülü sahibidir. kaynak:
    http://www.alakarga.com.tr/

    ayrıca şahane edebiyat eserlerini ücretsiz sesli öykü olarak youtube kanallarında okuyucuları ile buluşturan yayınevidir.
    youtube kanalı için: http://www.youtube.com/alakargayayinlari
hesabın var mı? giriş yap