alan hovhaness
-
mistik yönü kuvvetli eserlerin bestecisi senfonist. en meşhur eseri mysterious mountain olarak da bilinen, ilk defa stokowski tarafından seslendirilen ikinci senfonisidir. (bkz: hovhaness senfoni no. 2) (fritz reiner kaydı meşhurdur bunun.)
ben şahsen mount st. helens namlı 1982 mahsülü https://www.youtube.com/watch?v=xnbmicpfjfa ellinci] senfonisini çok severim. (bkz: hovhaness senfoni no. 50)
velhasıl dinlenmesi gerekli bir bestecidir; hakkında daha çok şeyler okumak isteriz. -
ermeni asıllı amerikalı besteci. wikipediye'e göre yirminci yüzyılın en üretken bestecilerinden biriymiş. youtube'da ne dinlesem acaba diyerek gezinirken karşıma çıktı bu adam. ismi nedense beni kendine çekti. "bu isimde bir doğululuk var" dedim kendi kendime, seversin sen bunu. yanılmadım. baba tarafından ermeniymiş. annesi iskoç asıllı olup, babasından ermeni kültürünü öğrenmesini hiç istememiş. öyle ki ilk eserlerinde anasının etkisiyle alan scott vaness adını kullanmış, anası öldükten sonra dedesinin soyadı hovaness'e bir "h" ekleyerek kullanmaya başlamış. olmaz olsun böyle ana! otobiyografisinden apardığım bu pek de gerekli olmayan bilgiden sonra çok severek dinlediğim birkaç eserini bırakmak isterim buraya:
saturn
couger mountain sonata
mountain under the sea
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap