• huri kiris'in iki adet calismasini kaybeden sergi alani.
    facebook uzerinden aynen kopyaliyorum:

    "alan istanbul'la yani efe ve aslı'yla ilgili problemlerimi anlattığım gönderilere mahkeme kararıyla erişim yasağı gelmiş. bu vesileyle işlerimin çalındığını ilan etmek istiyorum.
    aşağıda gördüğünüz işler tarafımdan alan istanbul isimli galeriye sergilenmek üzere teslim edilmiş olup, iade edilmemiş ve ortadan kaybolmuştur.
    sanatseverleri bu iki işin çalıntı olduğu hakkında uyarmak istiyorum. rızam dışında bu işlere sahip olanlar çalıntı işi bulunduruyorlar demektir. bu işleri görenlerin bildirmesini rica ediyorum.
    r 1: 150 x 250 cm, t.ü.yb., 2016
    r 2: 150 x 165 cm, t.ü.yb., 2016
    #alanistanbul"

    kaybolan eserler:
    r1 - r2

    ilgili facebook postu
  • huri kiriş’in resimlerini gasp edip yaptığı satışların paralarının üzerine yatan galerimsi, gasp merkezi. bir de utanmadan sanatçıyı tehdit ediyorlar.

    meğer yıllardır bu şekilde çalışıyorlarmış. işlerini satıp paralarını ödemediği ve işlerini geri vermediği diğer sanatçılar da arda yalkın, hande şekerciler, monika bulanda, karolin fişekçi. başka isimlerin de olduğu konuşuluyor.

    bu ülkede sanatla uğraşmak birçok açıdan zorken bir de kendi cenahının bu şekilde emek sömürmesi gerçekten üzücü. umarım katbekat fazlası kendilerinden çıkar.
hesabın var mı? giriş yap