• sözlükte şu ana kadar kendisinden ve başına gelen olaydan bahsedilmemesine şaşırdığım kadın.

    alara istanbul kültür üniversitesinde hukuk okuyan genç bir kadın. 23 mart'ta öğrenci arkadaşlarıyla ve ve öğrencilere refakat eden yrd. doç. dr. h. a. g. ile birlikte ankara'ya bir gezi için geliyor. sabah saatlerinde ankara'ya gelen alara dayısına gezide çektirdiği fotoğrafları yolluyor ve mutlu olduğunu söylüyor.

    aynı günün gecesinde kalacakları otele dönen öğrenciler h. a. g.'nin de bulunduğu bir odada toplanıyor ve eğleniyor. saat 2:00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle alara ve h. a. g. arasında bir tartışma çıkıyor ve h. a. g. odadan ayrılıyor. alara da lobiye inip bir sigara içtikten sonra "hocadan özür dileyeceğim" deyip h. a. g.'nin kaldığı odaya gidiyor. saat bu sırada 3:00 civarı.

    ilginçlikler buradan sonra başlıyor. alara h. a. g.'nin odasına gittikten sonra komşu oadalardan bir çok kişi h. a. g.'nin odasından gelen gürültü nedeniyle resepsiyonu arayıp şikayet ediyor. bir resepsiyonist odaya gidiyor ve ifadesine göre "sanki birisi dışarı çıkmak istiyor ama başka birisi izin vermiyor" diyor (kapının birkaç kez açılıp kapandığını belirtiyor).

    otelin kameralarına göre h. a. g. saat 4:00 sıralarında lobiye iniyor ve arka arkaya birkaç sigara içtikten sonra görevlilere "öğrencim kendini odamdaki banyoya kilitledi, kapıyı açın" diyor.

    daha sonra odaya çıkan görevliler banyonun kapısını açınca duşakabinde asılı bir bir şekilde alara'yı buluyor.

    alara şu an yoğun bakımda ve yaşam mücadelesi veriyor.

    ek bilgiler:

    - alara'nın bir yakını boynunda farklı renkte morluklar ve izler olduğunu iddia ediyor. bu morlukların saki farklı zamanlarda yapıldığını ve zamanla farklı renkler aldığını söylüyor.

    - son derece küçük bir banyoda normalde kendini asan bir kişinin debelenmesine bağlı olarak görülmesini bekleyeceğiniz hiçbir kırılan, devrilen eşya yok. banyonun videosu: https://odatv.com/vid_video.php?id=8f617

    - alara'nın kendini banyoya kilitlemesi iddiasının başlangıcıyla h. a .g.'nin görevlilerden yardım istemesi arasında yaklaşık bir saat ve birkaç sigara var.

    - h. a. g. emniyetteki ifadesinde “kızla 2 yıldır ilişkimiz vardı. ‘ayrılırsan intihar ederim’ diyordu” açıklamasını yapıyor ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılıyor.

    bu olay bir çok haber sitesinde yayınlandı ama sözlükte nedense ses getirmedi:
    http://t24.com.tr/…i-mi-cinayet-tesebbusu-mu,591348
    https://odatv.com/…ada-sir-dolu-olay--25031818.html
    https://www.sozcu.com.tr/…minde-mi-bulundu-2313137/
    https://gaiadergi.com/…ek-ise-yine-serbest-sokakta/
    http://www.posta.com.tr/…erde-arkasi-haberi-1397922

    sorular:

    - söz konusu hoca ifadesinde lobide 10 dk kaldım diyor ama kamera görüntüleri 1 saate yakın bir süre beklediğini gösteriyor. h. a. g. bu sırada otel görevlilerinden yardım isteyene kadar alara'nın ölmüş olmasını mı umuyordu?

    - bilindiği kadarıyla depresyonda olmayan, olay günü sabahında dayısına gayet mutlu olduğunu söyleyen alara eğer intihar teşebbüsünde bulunduysa bunu neden hocasının banyosunda yaptı?

    - alara ile hocası arasında çıkan tartışmaya diğer öğrenciler de -muhtemelen- şahit olmasına rağmen neden kimse bu konuda bir şey demedi de hala olay "bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışma" diye anılıyor?

    - alara'nın boğazındaki izlerin anlamı ne?

    - yan odalardan şikayet geldiğinde odaya çıkan otel görevlileri gelen gürültülere ve kapı sesleriine rağmen neden olaya müdahale etmiyor?

    - ifadesinde "kızla 2 yıldır ilişkimiz vardı" diyen h. a. g. neden haberturk'e "birkaç yıldır ilişkimiz olduğu falan, bunlar da yalan haberler." diyor? http://www.haberturk.com/…minde-sir-perdesi-1894230

    not: neredeyse 2 sene oldu. unutmadım. olay zamanı h. a. g. diye yazdığım şahıs da hasan atilla güngör
  • "şüpheli" bir ölüm. intihar süsü verilmiş cinayet gibi duruyor. üzerine gidilmemesi/akademisyenin gözaltına alınmamış olması çok şaşırtıcı.

    şimdilik (bkz: up)

    edit: haberlere göre maalesef beyin ölümü bugün gerçekleşti. entry yazıldığında hala yaşam mücadelesi veriyordu, intihar süsü verilmek istendiği için gece geç saatte aklım direk ölüme gitmiş.

    şu entry yüzünden beni üşengeçlikle suçlayıp ana avrat küfür eden çaylak bir ergen hatamı düzelttirdi.
  • kültür üniversitesi hocası olabilmek için önemli şartlardan birinin; sapık olunması olduğunun gerektiğini bir kez daha gösteren üzücü olay.

    en az bir öğrencisini gözüne kestirip, fazlaca yakınen ilgilenmeyen hoca sayısı azınlıkta kalmış olabilir.

    her birinin tespit edilip meslekten men, sosyal çevresinde de rezil edilmesini temenni ederim.
  • http://www.hurriyet.com.tr/…alaranin-drami-40787436

    bazı insanlar sahiden talihsiz başlıyorlar bu yaşama
  • türkiye'de yargısız infaz ne kolay. mahkemeler falan boşa kurulmuş zaten. herkes her şeyi çözüyor bir anda. neymiş, kızın twitter hesabına bakan kişi asla intihar etmeyeceğini anlarmış. argüman bu mu gerçekten? feminist de olsan insansın, zaafların var, intihar edebilirsin depresyona girebilirsin güçsüz düşebilirsin. kızın annesi de vakti zamanında kendini yatak odasına kilitleyip intihar etmekle tehdit ettiği esnada çıkan arbedede ölmüş. uzun süre bu olay intihar mı cinayet mi tartışması doğmuş, ne acı, aynı hikayeyi şimdi alara yazıyor. kızın yoğun travmalar yaşadığı çok belli, psikologlar böyle durumlara hikayeyi baştan yazma arzusu diyorlar. yani sana boktan bir çocukluk yaşatan ebeveynlerin yüzünden, karşına çıkan ve genelde senden yaşça büyük biri ile baştan bir hikaye yazmak istiyorsun ve böyle ilişkilerin saplantı haline gelmesi çok mümkün. kızın geçmişi de göz önünde bulundurulduğunda intihara meyilli olabileceğini ayan beyan görüyoruz.
    bir avukat olarak söylemek isterim ki, ceza yargılamasında en ufak detay aşırı önemlidir. o yüzden kızın kendini öldürmekle tehdit etmesi üzerine h.a.g'nin lobiye inip bir saat beklediği gibi beyanlar olayı sadece çarpıtır ve belki de bir intihar olan eylemi kasten adam öldürme kategorisine sokar.
    biraz sağduyulu olunmasında fayda var, o da bizim toplumda yok işte.
    alara'yı zaten banyoda asılı bulmuşlar, dolayısıyla "nasıl assın kendini oraya" tartışması çok yersiz. zira zaten asılıymış.
    polis savcılık mahkemeler avukatlar bunun için var, lütfen insanlara böyle kolay yargısız infaz yapmayın. şu an en önemlisi alara'nın sağlığına kavuşması, bunun için dua edin. ama bir yanda da masum olma ihtimali olan insanı böyle kolay harcamayın. yazıktır, düşünsenize, biri odanızda intihar edebilir ve siz sosyal medyada katil olmakla suçlanabilirsiniz bu ülkede. ilişkileri konusuna gelince, kanaatimce var ise etik dışı ama bu da kimseyi ilgilendirmez.
  • başlığı daha önce açılmış ancak ilgi çekmemiş: (bkz: üniversite öğrencisi kızın sır gibi intiharı)
  • hala hastanede olan kadın. bu konunun gündemde kalması lazım, herkesin konuşması lazım ki üstü öylece örtülemesin, üzerine gidilsin.
  • herbokolog yazar kardeşlerimizin herbokun uzmanı olmasına alışmıştık; şimdi artık “facebook her “amin” yazısına 5 lira sadaka bağışlıyor” paylaşımının altına seri şekilde yazılmış “aminler” gibi yazılan “şüpheli ölümleri” de gördük. “şüpheli”, kızın “ölümü” şüpheliymiş, bunu öğrendik. yani arkadaşlar her konunun uzmanı olduğu gibi aynı zamanda hukuk uzmanı hakim, aynı zamanda hukuk uzmanı savcı, mahkeme kurup karar vermişler, (daha ceza kesmemişler onu da merakla bekliyoruz), aynı zamanda uzman doktor, aynı zamanda otopsi uzmanı doktor, aynı zamanda otopsi uzmanı uzman doktor adli tıp uzmanı arkadaşlar.

    şimdi buraya kadar her şey normal, hepsine fazlasıyla alışığız ama; be amına koduklarım hiç değilse olayın entry’sini okusaydınız lan. ulan hadi araştırmadınız, hadi kaynaklarına videolarına vs. bakmadınız, bari entry’i okusaydınız be embesilin bayrak sallayanları. ulan orada eşşek kadar harflerle “kız yaşam mücadelesi veriyor” diyor lan, aklınız bu kadar mı yetersiz, okuma yazmanız mı eksik, anneniz mi eksik emzirdi bu kafayla bu yaşa kadar nasıl geldiniz, hadi bunları bir kenara bırak, babanız böyle pasta yapmayı nerden öğrendi allah aşkına bari onu söyleyin biz sizin cehaletinizden iki büklüm olduk lan burda.
  • olabildiğince az hasarla taburcu olmasını dilediğim bir bahtsız. hukuk okuyormuş, avukat olacakmış. feministmiş sanırım, kendinden daha şanssız kadınlara yardım edecekmiş.

    olayla ilgili yorumda bulunmanın pek bir anlamı yok. bilmediğimiz çok şey olmalı. lakin bir kamuoyu yaratılmalı, soruşturanların üstüne en iyi hallerini sergilemeleri için baskı konulmalı.
  • insan 1 saat asılı kalarak ölmez mi?
    yani hoca dışarı çıktıktan sonra hatta 1 saat oyalanıp haber verdikten sonra bulunan insan çoktan ölmüş olmalıydı.
    yani kız kendini kitleyip, morluklar oluşturup cinayeti hocanın üstüne yıkmak istiyor da olabilir.
    hoca çıkıp haber verir diye 10-15 dk asılı kalmış da olabilir.
    herşey olabilir valla..
    (bkz: tamam vurmayın)
hesabın var mı? giriş yap