• şu hayatta tutacak tek bir kampanya hakkım olsa bunu isterdim herhalde. şaka lan. tabi ki bunu istemezdim. mordevrim'e 100'er lira veriyoruz kampanyasını isterdim. bana ne, isteyen tıklasın. ben parama bakarım.

    ama yine de bunu da biraz olsun istiyorum dostlar. bu kampanya tutsun istiyorum. nette hangi gazeteyi açsam, facebook'ta ya da twitter'da hangisini takip etsem birbirinin kopyası aynı başlıkları görüyorum hep. ve tıkladığımda karşıma çıkan tırt haberi görünce yaşadığım hayal kırıklığını 1 yıldır her gün "sonunuz geldi" yazan fuat avni bile yaşamıyordur eminim.

    aşağıya bu başlıkların bazılarını yazdım. bunları gördüğümüz yerde oradan uzaklaşıyoruz arkadaşlar. tıklamıyoruz. böyle böyle bu gazeteler de artık okunmadıklarının farkına varıp adam gibi başlık atmayı öğrenirler belki. böyle böyle ülke gazeteciliği saplandığı bu tık batağından biraz olsun kurtulur belki. böyle böyle bahar gelir, çiçekler açar, dünya hakettiği barış ortamına kavuşur, keçiler ölmez, pandalar tekrar çiftleşebilirler belki. beyle beyle...

    işte o başlıklar!

    *inanılmaz kaza! (bildiğin araba arabaya çarptı) tıklamayın!
    *böyle dostluk görülmedi! (16 milyonuncu kedi köpek dostluğu. lan bizim evde 24 saat kıç kıça yatıyor bunlar) tıklamayın!
    *chp'de toplu istifa! (aydın'ın nazilli ilçesinin gümbeti kasabasının çölecik chp belde teşkilatında 3 üyenin istifası) tıklamayın!
    *kredi kartı kullananlar dikkat! (işte şifrenizi falan çalıyorlar. evet, bu haberi 3 sene önce de yapmıştık. 3 senedir yine çalıyorlar. durmadılar hiç) tıklamayın!
    *turist kıza fethiye'de şok! (laf attılar, diskoda etrafında dans ettiler falan) tıklamayın!
    *bunu da yaptılar! (bi bok yapmadılar aslında. bu başlığı her şeye kullanıyoruz biz) tıklamayın!
    *galatasaray'da flaş gelişme! (ronaldinho'yu ya da 35 yaşında bir futbolcuyu alacak gibi oldular) tıklamayın!
    *cem yılmaz'ın herkesten sakladığı sırrı! (sabahları kepek ekmeği yiyormuş sadece) tıklamayın!
    *stüdyoda müthiş şok! (kadın eltisi hakkında atıp dururken kaynının görümcesi telefonla bağlanıp onu yalanladı) tıklamayın!
    *yok böyle bir olay! (çok sikindirik bir haber bu, emin olun) tıklamayın!
    *mucize kurtuluş! (kaza yaptı ama ölmedi. bugün kaza yapan 12bin insan gibi) tıklamayın!
    *kanserin tedavisi bulundu mu? (bulunmadı) tıklamayın!
    *bu ünlüyü tanıyamayacaksınız! (kıvanç'ın lisedeki hali) tıklamayın!
    *denizden bu da çıktı! (yok, buda heykeli değil, klozet falandır kesin) tıklamayın!
    *sosyal medyayı salladı (twitter'da 70 iq seviyesinde espri yapan bir ünlü) tıklamayın!
    *bilimin cevap veremediği 10 fenomen (hepsinin koca bir meydan laroussee serisini dolduracak kadar açıklaması var aslında ama kime anlatıyorsun?) tıklamayın!
    *memura müjde (hiçbir memurun aslında bir bok anlamadığı ek ödenek ve taban maaş katsıyılarında düzenlemeye gidilmiş. mayışlar 2 lira artmış) tıklamayın!
    * bakın ne dedi (merak etme, dediği saçma şeyi öğrenmen sana hiçbir şey kazandırmayacak) tıklamayın!
    * onu hiç böyle görmediniz? (illa ki tırt birinin yaptığı tırt bir şeyin haberidir ama lan herhalde görmedim, artık her kimse 24 saat adamı takip etmiyorum ya) tıklamayın!
    * bu hastalık ile yaşamak çok zor! (hangi hastalıkla yaşamak kolay it? manyak mısınız amk!) tıklamayın!

    tıklamayın! tıklamayın! tıklamayın!

    destekleyen gazeteler:

    sol: http://haber.sol.org.tr/…ete-basliklarina-tiklamama
    yeni asya: http://www.yeniasya.com.tr/…amama-kampanyasi_314771
    maarif gazete: http://www.maarifgazete.com/…sok-karari-h17611.html
    al jazeera: http://www.aljazeera.com.tr/…klarina-karsi-kampanya
    birgün: http://birgun.net/…ara-cagri-o-habere-tiklama/11966
    t24: http://t24.com.tr/…-basliklari-icin-kampanya,283637

    edit: burada ve twitterda gordum ki "bir basligin aldatici olduğunu tiklamadan nasil anlayacagiz?" denilmis. cok kolay güzel kardesim. eger baslikta boylesi gorulmedi, yok boyle bir olay, bakin genc kiza ne yaptılar gibi şeyler yaziyorsa o baslik emin ol aldatici basliktir. sirf sen sazan gibi atla diye, sirf trabzonlu kardesim hamsi gibi atlasin diye, sirf norvecli kardeslerim ton baligi gibi atlasin diye yazılmıştır. haberin içeriği emin ol bombostur. sirf 2 tik daha fazla almak icin dunyanin en normal haberine dunyanin en cafcafli basligi atilmistir.

    bir internet gazetesinde boyle basliklar gorursen oradan oradan usain bolt gibi kaç. o gazeteye bir daha girme. bak asagida girilebilecek mukemmel gazeteler yazilmis (bkz: #48342498). sana yani okuyucusuna cidden saygi duyan gazetelerin linkleri paylasilmis. hele bir onlara bak. bu aldatici basliklari kullanan devasa gazetelere gore cok daha fazla, cok daha nitelikli ve cok daha duzgun haberler bulundugunu goreceksin. amacin ulke ve dunya gundemini takip etmekse emin ol sadece basliklarina bakarak bile tum gündeme hakim olacaksin.

    sadece su sana saygi duymayan, seni sazan yerine koyan buyuk gazetelerden uzak dur yeter.

    debe ve ghebe editi: hem buradaki hem de twitter ve facebook'ta yazılanlardan görebildiğim kadarıyla herkes yaka silkmiş durumda bu durumdan. umarım ufak da olsa bir şeyleri değiştirebiliriz.

    ayrıca ne kadar kişi takip etse iyidir: https://twitter.com/spoilerhaber

    ve son olarak; bu tarz haberciliğe tepki olarak doğmuş bir facebook grubu: https://www.facebook.com/hastasiyim

    umarım son olur editi: aslında inci caps ya da bobiler'le iletişime geçilebilse de buna dair bir caps kampanyası başlatılsa... süper olur (iletişime geçmek ne demekse. sanki adamların müşteri hizmetleri var)
  • "aldatıcı gazete başlığı atan internet sitelerine girmeme kampanyası" olarak değiştirilmesi gereken kampanyadır. bu haliyle de destekliyor, herkesi destek vermeye davet ediyorum.
  • (bkz: spoiler haber)
    böyle bir twitter hesabı spor gazetelerindeki bu tür başlıkların içeriklerini twitliyor, önce cevabı görüyoruz sonra povokatif manşeti/soruyu
    mesela :
    "gelmiyor @fanatik: belhanda fener'e geliyor mu ?"
    ya da
    "dany @fanatik: galatasaray'da yolların ayrıldığı yıldız isim kim ?"
  • türk basınının kendine çeki düzen vermesini sağlayacaksa sonuna kadar destek vereceğim kampanya.

    yanıltıcı başlık seçimi yanlış bilgi vererek haksız kazanç sağlayıp tüketiciyi aldatmaktır! aslında bu kapsamda hukuki yaptırımı olması mantıklı.
  • çoğunluğu cinsellik çağrıştıran haberlere tıklamama kampanyası. katılıyorum.
  • bu devirde hâlâ gazete okuyan primitif varlık birimlerinin katılacağı kampanya. gazete ne amk gazete mi kaldı?
  • hürriyet yapıyor bunu. tıklamamayı da geçtim artık sitesine pek uğramıyorum.
hesabın var mı? giriş yap