aynı isimde "aldatmak" başlığı da var
  • atv'de başlayacak olan dizi.

    bu isimle işi zor. eski ismi de hakime hanım'dı, o da kötüydü.
  • şu ana kadar tek dürüst kişi kitapçı.
  • vahide perçin’in yeni dizisi.

    çipil çipil gözleriyle bu defa hakimeyi canlandıracakmış kurban olduğumsu. bu sezon takip etmek istesem de düzenli izlediğim diziler erken final yaptığı için totem yaptım, izlemeyeceğim.

    5.-6. bölümü geçsin öyle izlerim.

    dilerim bir zamanlar çukurova'nın ilk sezonu kadar iyi bir dizi olur.

    müzikler aytekin ataş'tan. sadece bunun için bile tutmasını isterim.

    aytekin ataş'a ve çipil gözlü vahide perçin'e selam olsun.
  • sadakatsiz dizisinin daha ağır versiyonu. etrafı ayrı ayrı boka batmış aile bireyleriyle dolu aklı başında kadın teması. çocuklar saçmalıklarıyla daha ilk bölümden ya sabır çektirmeye başladı . iyi anne olmak imkansız bir şey herhalde, yaptığın yapmadığın her şeyden suçlusun, daha ilk bölümden faturayı kadına kestiler bile.
  • 22 eylül 2022 perşembe akşamı ilk bölümüyle atv'de ekranlara merhaba diyen dizi.

    ilk bölümü o kadar kötüydü ki, izlerken kahkahadan gözlerinizden yaş getirebilecek kadar cheesy (bayat, ucuz, basit artık hangisi uyarsa) sahneler mutlu etti.

    lafım oyunculara değil, yanlış anlaşılmasın. oyuncu ekibi gayet iyi iş çıkaracak tecrübeli ve genç oyunculardan oluşuyor.

    lafım senaryoya.

    --- spoiler ---

    spoiler uyarısı gibi düşünebilirsiniz bunu
    --- spoiler ---

    şimdi tamam, kolay izlenir birşey yapmak istiyor olabilirsiniz, ama yani başroldeki hakime hanımın diğer aile fertlerinin hepsinin stereotipleştirilmiş, hepsinin kendisinden beklenen gerzeklikleri/adilikleri yapması falan inanılmaz derecede basitleştirmiş. bu arkadaşlar karakter değil, sanki bir kez görünen geçen tiplermiş kadar karikatür olmuşlar.

    mühendis olan hakime hanımın oğlunun, çalıştığı şirketteki ergen tripleri on numaraydı. hele hele tünel yapımı için yöntem önermesi sahnesi, 50 yıllık bir şeyi sanki ilk kez o icat etmiş gibi söyleyerek triplere girmesi falan, mevzuya hakim insanlara kahkaha attırmıştır eminim. meraklısına; (bkz: yeni avusturya tünel açma yöntemi) golddigger keko sevgilisi ve de londra'ya gidip gelmiş spor arabalanmış okul arkadaşına kanıp, kendisine emanet edilen (ki kendisine 50 tl emanet etmezsiniz, öyle bir zeka küpü arkadaş) 1m $'ı sorgusuz sualsiz zırtcoine gömmesi, kendisinin tokatlanmaya hevesli türk gencini tasvirde rakipsiz kılmakta.

    geçiyorum tıbbiyeli kız kardeşe. aileyi erasmustayım diye yiyip, ankara'da new york hayalleri kurması kendisini hayırsız evlat 2 olarak tanımlamaya yetsin istenmiş. bölüm sonundaki motorsiklet-bisiklet (evet düz bisiklet) kaza sahnesi tek başına kahkaha atmaya yetecek şekildeydi. motorcu asi tavırda zengin çocuğu arkadaşının, tam da toplumsal olarak kendisinden beklenen şerefsizliği yaparak kızı yarı kapalı bilinçle ve suçluymuş gibi bırakıp kaçması da gene ibret hikayesi olsun diye yapılmış bir hamle gibiydi.

    hakime hanımın kocasına geliyorum. kardeşim, 30 senelik hakime eşin sanki üç kuruşa muhtaçmış gibi 75€'luk ucuz uçak bileti kovalarken, sen ne biçim bir vizyonsuzsun ki indirdiğin milyon dolarına rağmen kamyoncu gibi ikinci eş ve ev açmışsın. bir de orada durmamış, baya küçük çocuk da yapmışsın. normal hayatta o profildeki adam, o parayla sanki kendi ailesi yetmezmiş gibi gidip evlilik yapmaz. zaten yapamaz, hadi hakime hanım saf, adam da dolandırıcı. evlilik hayatını sürdürdüğü diğer kadın hiç mi evrak/kürek işi yapmıyor ? bak bilmiyosanız söyleyeyim, edevlet diye bişey var, üçüncü göbekten babaannenizin saç rengine kadar yazıyor. yani öyle sahte nikah organizasyonunu bugünkü dünyada yapma ihtimaliniz yok.

    yani ama iyi güldüm, güzel güldüm, güzel stres attım. insan zekasına hakaret senaryolar türk tv sinde iyi gidiyor demek ki, bu dizi de sırıtmaz.
  • insanın aklına hakaret eden mantık hatalarıyla dolu inanılmaz klişe dizi. bir sürü de iyi oyuncu toplamışlar. yazık yahu. mustafa uğurlu ve vahide perçin'in paraya ihtiyacı olmalı. yoksa böyle bir senaryoyla ne işleri var allah aşkına.

    valla spoiler vermeye gerek var mı bilmiyorum da hadi verelim.

    --- spoiler ---

    adam en az 6-7 yıl iki kadını birden kandırmış. nikah kıymış bir tanesine koftiden. bir de üzerine çocuk yapmış ve bu kadının hiç evrak işi olmamış 7 yıldır falan. en azından bir hastaneye bile gitmemiş. ne bileyim e devletten bir ikametgah almamış.*bütün işlerini kocası yapmış zaar. ve yıllarca iki tarafı da uyutmuş. bir gün birine bir gün birine mi gitmiş? ne yapmış? nasıl başardın bunu hacı? bravo valla sana.

    kadın yıllar önceki sınıf arkadaşıyla da karşılaştı. kocası aldattı ya gelecekte aşk yaşayacağı adam bu olacak.

    kız hollanda'ya gidecek. aa bir bakıyorsun eski bir tanıdık geliyor. hollanda babasıgilin şirketleri falan varmış. aynı uçakla gideceklermiş. adam new york'ta okumuş. ne tesadüf ki bu kız da anasıgilleri kandırıp new york'ta okula gidecek. istatistik bilimine hakaret yahu. sıfıra yakındır herhalde bir bölümde bu kadar rastlantı olması. ee bu kadar rastlantı sonucu da ileride aşk yaşayacak bunlar işte. bu klişe de atlanmamış sağ olsunlar.

    höh dedim kapattım. başka kanalları gezip sonra karıştırırken bu sefer de birbirleriyle aldatılan iki kadın aynı evde oturuyor. havuçlu kek yapmış sahte nikahla keklenen kadın. tarifini vereyim diyor bir de. *

    --- spoiler ---

    birisi sadakatsiz demiş de onda daha düzgün bir senaryo vardı en azından. sonradan çok boka sardı, sıktı. o ayrı.
  • düşünün ki, saygıdeğer bir aile mahkemesi hakimisiniz. otuz yıldır inşa ettiğiniz ‘kusursuz’ bir aile hayatınız var. eşiniz ve iki çocuğunuzla sevgi dolu, örnek bir ailesiniz.
    bir gün tesadüfen çektiğiniz bir ilmek çorap söküğü gibi ilerliyor ve eşinizin 5 yıldır başka bir kadınla evli olduğunu, hatta ondan çocuğu olduğunu öğreniyorsunuz. bu da yetmezmiş gibi kızınızın yurtdışında tıp okuduğunu zannediyorsunuz ve aslında o hayalleri uğruna bambaşka bir yerde… oğlunuzun ise iyi bir şirkette kariyer yaptığını zannetseniz de o birtakım pis işlere bulaşıp büyük bir meblağ parayı kriptoda batırıyor.
    ne yapardınız?
    aldatılan, kandırılan, yalanın küçüğü büyüğü olmaz diyen, tüm bunlarla mücadele etmek için türlü türlü uğraşlar veren kaç kişiyiz?
    hepimizin hayatından gerçek kesitler bulacağı “aldatmak” bu akşam 2.bölüm tekrarı ve her perşembe yeni bölümüyle 20.00’deatv’de.
  • -ne yapardınız?
    -kanal değiştirirdim.

    t: bir dizidir.
  • senaryosu wattpad sitesindeki yazılardan araklanmıştır.*

    (bkz: bu ne lan)
hesabın var mı? giriş yap