• son dakika haber olarak geçen durum. bir film setinde kuru sıkı bir tabanca ile kazara görüntü yönetmenini vuruyor ve görüntü yönetmeni ölüyor. kaynak eklenecek.

    kaynak: link

    linki tıklamak istemeyenler için;
    "alec baldwin film çekimi sırasında görüntü yönetmeninin kazayla ölümüne neden oldu. olayda bir kişi de yaralandı.
    olay yeni filmi rust'ın setinde yaşandı."

    böyle bir durumda ilk brandon lee'nin ölümü aklıma geliyor.

    edit: kaynak

    edit2: gelen bilgiler üzerine düzeltme;
    sette ölen lee baba bruce değil oğul brandon imiş.

    son edit: karoaspapaz ekledi, ilginç tesadüfler;
    "olayın yaşandığı sette alec baldwin, kaza kurşunu ile ölen 13 yaşındaki torununu kurtarmaya çalışan bir dedeyi canlandırıyormuş. ayrıca 2017 de polisin birini kazayla öldürmesini eleştiren baldwin, "birini haksız yere öldürmenin nasıl bir his olduğunu merak ediyorum” demiş. "
  • aklıma brandon lee geldi. o da bir film setinde kuru sıkı olması gerekirken gerçek olan bir silahtan çıkan mermiyle vurulup ölmüştü.
  • silah ve nra karşıtı bi oyuncunun bunu yaşaması oldukça ironik.
  • her sabah ekonomi ve politika haberleriyle açtığım gözümü bugün epey farklı bir haberle açmış oldum. alec baldwin'i severim, yaşanan talihsiz olaya üzüldüm. işte neler gelecek başımıza hiç belli değil ve bunun adı da hayat.
  • silahı öcü gibi gösterip kullanmayı öğrenmezsen böyle kazalar yaşanır işte.

    gördüğünüz gibi silah değil, insan öldürüyor. yoksa başlığı alec baldwinin adam öldürmesi diye değil de 9mm tabancanın adam öldürmesi diye açarlardı.
  • başrolde torununu asılma cezasından kurtarmak isteyen başına ödül konmuş bir kaçak olan "harland rust" karakterini oynayan ve aynı zamanda filmin yapımcısı da olan alec baldwin'in bulunduğu "bonanza" dizisinden kalma klasik western tarzı bir film setinde yaşanmış kaza sonucu gerçekleşmiştir (ne güzel yazdım beaa).

    olay filmde kullanılan silahların birinin kazara ateş alması sonucu yaşanmış. silahı sette alec baldwin ateşlemiş ama dolu mu boş mu olduğunu ya da içindeki mermi türünü bilmediği belirtilmiş.

    alec baldwin iş bu entry yazımı sırasında şerif tarafından "kenti terk etmemesi" şartıyla serbest bıraklımış (tırnak içindeki ibarede kaynak tabi ki götüm). olay yeine csi'cilar çağrılmış.

    kazada hayatını kaybeden filmin görüntü yönetmeni halyna hutchins'i ağır yaralıyken helikopterle kaldırıldığı sete en yakın hastane abd'de albuquerque isimli bir kasaba/şehircik'de bulunuyor.

    bazılarımız bu kasabayı çok yakınen biliyor: (bkz: breaking bad)

    allah rahmet eylesin, yaralı yönetmene de acil şifalar.
  • bir an adam baldwin`(john casey)` zannedip irkildiğim haber. john casey olsa yanlışlıkla kimseyi vurmazdı da o yüzden.
  • iyi hal indirimi nasıl işleyecek merak ettiğim trajik olay.
  • içinde mermi olan insan öldürme ihtimali olan bir silahın sette ne işi var ben onu anlayamadım. bilgisayarla akla gelebilecek her efektin yapılabildiği bir ortamda mermi neden var?
hesabın var mı? giriş yap