• panama yayınlarından çıkmış sırlar uçurumu, halüsinasyon ve ölüm peygamberi adlı kitaplarını okuduğum gerilim-polisiye yazarı.
    biraz bakmama rağmen yaşı, ülkesi vs hakkında bir bilgi bulamadım.
    ama seçtiği konular, üslubu, mekan seçimleri vd bana melankolik ve hüzünlü bir ihtiyar olduğunu düşündürüyor. asıl işinin gazetecilik olduğunu sanıyorum. türkiye'de yaşasa, adliye koridorlarında edindiklerini yazarak dünya çapında üne kavuşurdu.
    bir de;
    acilen çevirmenini değiştirmesi gerektiğini.
  • bugun "halusinasyon" adli kitabini bitirdigim yazar. ılk izlenimlerime gore degerlendirirsem eger kesinlikle bir j. c. grange degil. ancak fena bulmadim. belki ceviriden kaynaklanan bazi ufak aksakliklar oldu okurken ama konu ilerledikce cok da umrumda olmadi. sonunda itiraf edeyim biraz dumur oldum bu kadar halusinasyon beklemiyordum acikcasi, ama vakit kaybi degildi kesinlikle.
  • son kitabı yılanların uykusu çevirilmiş, basılmış, çıkmış.

    en iyisi dediğim halüsinasyon'a nal toplatacak nitelikte bir bilinmezlik ve heyecan ağı örmüş yazar bu kez. ters köşeler o kadar fazla ki, iyi bir polisiye okuru olduğunu ve hatta bu türdeki çoğu kitabın sonunu aynen yazabileceğini iddia eden bendeniz bu tuhaf ecnebinin hayal gücü karşısında yerli malı olduğuma kanaat getirdim efendim.

    ayrıca;

    (bkz: http://mabelard.blogspot.com.tr/…kuma-notlar-i.html)
  • (bkz: #68735361)
  • halüsinasyon kitabını bitirmek üzereyim, son 100 sayfa kaldı. çok akıcı ve türün severlerinin mutlaka okuması gereken bir kitap.
  • anonim bir yazar. türk olabilme ihtimalinden de söz ediliyor.
  • halisünasyon yılanların uykusunu sırlar uçurumu ölüm peygamberi ve son olarak tanrı'nın psikopat çocukları adlı romanların yazarı. polise severlere tavsiye edilir. özellikle de hepsi.
  • yaklaşık 15 dakika önce bitirdiğim halüsinasyon isimli kitabın yazarı olur kendileri. 15 dakika boyunca ne okudum ben diye düşündüm, son sayfalarında adeta nefesimi tutarak okudum. çok büyük bir duygu karışıklığı içerisindeyim halen. polisiye türü romanlara ayrı bir sempatisi olan ben, kitabın genel olarak akıcı, okuyucuya merak duygusunu oldukça veren, başlarda biraz sıkan ama ilerledikçe git gide daha çok heyecan uyandıran bir kitap olduğunu gördüm. özet geçmek gerekirse mutlaka alın okuyun, okumadan geçmeyin. kesinlikle pişman olmayacaksınız.

    ayrıca kitabın içinde rastladığım garip bir sıfat öbeğini paylaşmak isterim:
    güneşin altında kristal ışıltılarıyla pırıl pırıl menevişlenen kumsalları, denize yumurta şeklinde serpilmiş, dalgaları deşen oylumlu çıplak kayalıkları, tunç renginde sislerle örtülü birer piramit şeklinde uzanan dik dağları, bir yılan gibi kıvrıla kıvrıla uzanan limon renkli kıyıları, yemyeşil ve halâ canlı kalmayı başarabilmiş buğulu yağmur ormanlarının yüzüne gri ve dolambaçlı koridorlar kazıyan sisli, bakir nehirleriyle büyülü ve baştan çıkarıcı brezilya.*
  • bir psikopatın günlüğü adlı, boston’ da terör estirmiş ve kimliği belirlenememiş bir seri katille peşindeki dedektif rachel ve william’ ı anlatan yeni romanın yazarı.
  • yayınevi olan panama yayıncılık'ın özensiz çeviri, düzelti ve baskısına mı kurban gitmiş bilmiyorum, ancak halüsinasyon adlı romanı bekleneni vermeyen bir yazar. başından itibaren kötü bir anlatımla ilerleyen roman, en sonunda sonlara doğru ivme kazanıyor, sonra da berbat bir şekilde bitiyor. yani hollywood bile bu tarz hikâyelerden türettiği filmleri çekmeyi seneler önce bıraktı, bu ablamız bunun romanını yazmaktan çekinmemiş! ayrıca acilen yayınevini değiştirmesi gerekiyor - o ne biçim imlâ, düzelti, çeviri öyle?!
hesabın var mı? giriş yap