• uefa'nin yeni baskani.
  • belki de şu ana kadar uefa başkanlığına oturmuş en vasıfsız, en silik, en bi piyon başkan olabilir.
    tabi vasıfsız değildir hakkını yemeyelim, avukatlık bürosu var, slovenya futbol federasyonu başkanlığı yapmış ama koca avrupa futboluna nasıl hükmedeceksin, nasıl yön verceksin aklım almıyor be kardeş.

    1 sene tutunursa o koltukta başarı saysın.
  • tff'nin de desteklediği uefa' nın yeni başkanı. bakalım ne gibi artılar getirecek türk futboluna. antalya' da oynanan rusya maçında bu abi ile türk yetkililer sarmaş dolaşlardı.
  • slovenya futbol federasyonu başkanı iken uefa başkanı seçilmiştir..
  • geçen hafta açıklanan yeni şampiyonlar ligi statüsüne (ülke sıralamasındaki ilk 4 ülkeden 16 takımın gruplara direkt katılması) karşı olduğunu daha önceden açıklayan uefa yeni başkanı.

    bakalım bu konu hakkında birşeyler yapacak mı?

    http://sports.yahoo.com/…e-deal-093650780--sow.html
  • 1967 doğumlu aleksander ceferin, ljubljana üniversitesi'nde hukuk eğitimi almış ve avukat olmuş. 1991'den beri aile kuruluşu olan avukatlık bürosunda çalışıyor. ceferin'in en önemli müvekkilleri futbolcular ve futbol klüpleri, futbol ile alâkası da buradan ileri geliyor.

    2011'den beri sılovenya futbol federasyonu'na başkanlık eden ceferin, anadili sılovence'nin yanısıra, ingilizce, italyanca, hırvatça ve sırpça biliyor. bu kadar gelmişken, evli ve 3 evlâd babası olduğunu da belirtelim.
  • yeni uefa başkanı olarak şampiyonlar ligi hakkında "finali avrupa dışına taşıyabiliriz, new york da bu seçeneklerden biri olabilir" sözlerini sarfeden zat. bütün o yolsuzluk davalarının arasında falan kafayı yedi herhalde.
    futbolu avrupa dışında popülerleştirme çabalarını anlıyorum da afrika'ya falan gidilse hiç değilse? hem adamlar bu sporu seviyor, hem avrupa için saat farkı olmayacak, hem de para basıp en büyük avrupa takımlarını yazın kendi ülkesine zaten getiren ve bu güce sahip olan bir ülkeye saçma sapan bir hizmette bulunulmayacak.
    ama işte olayın kilit noktası da o değil mi? para. benim önerim fazla romantik kalmış. :(
  • 2026 dünya kupasında en az 16 avrupa takımının katılması gerektiğini önerecekmiş. çok bonkörsün başkan. zaten 13 ülke katılıyor. 20'nin altında olması skandal olur. iyi ki infantino var. senin vizyonuna kalsa uefa üyesi ülkeler yanmıştı.
  • büyük ve küçük kulüpler arasındaki farkın kapanabilmesi için kadro kısıtlaması ve transfer sistemine değişiklik getirmeyi planladıklarını söylemiş. yaparsan eğer helal olsun der saygıyla önünde eğilirim.

    kaynak
hesabın var mı? giriş yap