• ergenekon çetesinin rusya'da ki destekçisi.

    ergenekon kapsamındaki gözaltı ve soruşturmalar ile ilgili olarak, dugin yönetimindeki www.evrazia.org sitesinde "bu tutuklamalar rusya'ya meydan okumaktır" başlığı ile yayımlanan yazıda; "türkiye de rusya yandaşı bir çevreye yönelik bu hareket, kimin dostumuz, kimin düşmanımız olduğunu göstermiştir. rusya'nın bu meydan okumalara cevap vermesinin zamanı gelmiştir." denildi.

    yazıda ayrıca türkiye'nin yönünün rusya'ya dönmesinin ordu içindeki insiyatifinin veli küçük'e ait olduğundan övgü ile söz edilmektedir.
  • rus jeopolitiği'nde "imparatorluk", "rus imparatorluğu" gibi kelimelere yüklediği anlamlar, ortaçağ kleriklerinin "tanrı'nın krallığı" ifadelerini anımsatacak denli ürperticidir. tam tamına, bir nevi zbigniew brzezinski'nin rus remixi gibidir bu adam. rus milletini kurtarıcı olarak tanımlar (bir milleti kurtarıcı olarak tanımlamanın nereye vardırabileceği malum), rus devletinin şu anki haliyle varolamayacağını söyler ve devam eder(rus jeopolitiği, küre yay, 2004 istanbul, sf:27) :

    "şüphesiz ki, rus halkı kurtarıcı (mesiyanik) halklar safında bulunmaktadır. herhangi bir kurtarıcı halk gibi, sadece diğer milli düşüncelerle değil, başka medeniyet temelli evrensellik biçimleri ile rekabet eden evrensel, tüm insanlığı kapsayacak anlama sahiptir. k.leontyev ve diğer rus avrasyacıları bu düşünceyi oldukça genişletmişlerdir."

    dugin'in eski çarlık dönemine olan bağlılığı da, kendisinin "evrenselliğine" en az freddy krueger kadar güvenilebileceğini gösteriyor (a.g.e 28,29):

    "rus halkı (rusya) hiçbir zaman mono-etnik ve tek ırklı devlet kurmayı kendine bir hedef olarak seçmemiştir. rusların misyonu evrensel karakterde idi. bu nedenledir ki, onlar planlı şekilde imparatorluk kurma tarihine girdiler. bunun sınırları, daha fazla bölgeyi, dini, kültürü, halk yığınlarını içine alarak devamlı genişlemiştir. rusların bu planlı ve açıkça ifade edilmiş "yayılmacılığını", tarihin tesadüflerinden saymak abes olur. bu "yayılmacılık" rus halkının tarihi varoluşunun ayrılmaz parçasıdır ve onun medeniyet misyonu niteliği ile sıkı sıkıya irtibatlıdır. sözkonusu misyon, ruslara çeşitli kültürel gerçeklikleri kendi imparatorlukları içinde entegre etmeye imkan veren bir tür "ortak payda" içerir. fakat "ortak payda"nın kendine has özellikleri olup belirli tarihsel özelliğe ve kültürel muhtevaya sahip olan halklara uygulanmaktadır. geri kalan halklar (esas olarak, batının birçok milletleri) ise, rus evrenselliğine bigane kalmıştır."

    rus çarlığı'nın o yere göğe sığmayan "evrenselliği" sanırım herkesçe malumdur. kendi emperyalizmini "avrasya birliği" adı altında fiyatını artırarak satma niyeti de emperyal rusya hayallerinin gölgesinde kalıyor dugin'in. burada ilginç nokta, her ne hikmetse rus yayılmacılığını seyre dalanların hemen gözünün kamaşması; ama yeni hasletler edinmeden önce panslavist takılan mihail aleksandrovic bakunin'in yaptığı gibi, ileride aleksander dugin'den de gerçek anlamda "evrensel" herhangi bir şey duyma ihtimalimiz çok zor, emperyalizme kafayı fena takmış durumda dugin. türkiye'yi ya da diğer o "kültürel muhtevaya sahip" olarak gördüğü ülkeleri sote yapmak ister gibi değerlendirmesi eserinde görülebilir; isteyen perinçek ekibine katılarak, el atıp yardım niyetine sotenin yanında havuç patates de doğrayabilir ki yemek lezzetli olsun, tarif dugin usta'dan. fakat dugin'in elinden tutup, yeni abisiyle sirke gitmek sevdasındaki kişiler de cannon fodder olmayı şimdiden göze almalılar...
  • ayrıca eski pamyatçılardandır, yani daha 80lerde anti-semitist ve ırkçı takılan bir adamdır, üstüne mistisizme de kafayı takmıştır arada. elli yıl kadar önce doğsaydı nazi ideologlarınca şefkatle kucaklanıp, danimarka'daki hükümranlıklarını devam ettirmek için dnsap'ı kullanmaları gibi dugin'e de muhtemelen "gelecek vaat eden genç yetenek" olarak bakacaklarıdı, geç kalmış dugin...
  • rus gazetelerine göre ergenekonun beyni olan düşünür.
    (bkz: ben de basini olusturacagim)

    "1962 moskova doğumlu aleksander dugin, 1988 yılında adını duyurmaya başladı. daha sovyet döneminde haydar cemal ile birlikte rejim karşıtı ulusalcı pamyat adlı örgütün üyesi oldu. 1990 - 1992 tarihleri arasında, açılan kgb arşivlerinde çalışma yaptı ve ’asrın sırları’ başlıklı kitap yayınladı. 1993 - 1998 yılları arasında, yeni rusya’da güçlenmeye başlayan neo-bolşevik akımı ideologlarından biri oldu. nasyonal bolşevik partisi nbp’nin lider kadrosunda yer aldı."

    kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/…03.asp?gid=229&sz=57074
  • türkiye'ye daha önce de gelip gitmişligi vardır.

    daha önce avrasya açısından kıbrıs ve irak konulu konferansa katılmış bir akademisyendir.

    medya da ilgilendi bu konuyla
    ama nasıl

    meshur muhabirin is kazası fotoğrafı bu olay konferans sırasında çekildi.

    biz adamın anlattıkları yerine is kazasına uğrayan muhabiri izledik.

    (bkz: http://www.haber.net.kk.tc/…detay.php?haber_id=1463)
    (bkz: http://www.istanbul.edu.tr/…e-news/detail&int_id=23)
    (bkz: http://webarsiv.hurriyet.com.tr/…3/12/12/384047.asp)
  • rahmetli attila ilhan bayılırdı bu adama. bir graham fuller'den tiskinir, bir bu adamı yere göğe sığdıramazdı. rahmetlinin son dönemler kafası epey karışıktı.
hesabın var mı? giriş yap