• rusya'nın aktivist muhalif blogırı.

    forbes'un bugünkü haberinde, acaba arap baharı'nı bu arkadaş rusya'da başlatabilir mi diye sormuşlar. netekim eleman, bloğundan yaptığı çağrı ile bugün muhtelif gazetelerimizde haberi çıkan putin karşıtı gösteriye ön ayak olmuş. gösteriler sonucunda; sevgilim putin iktidarı, katılımcı sayısını abartmayın, dese de klasik bir kgb refleksi ile moskova'ya asker sokmak durumunda kalmış ve navalny ile birlikte birkaç muhalif lideri tutuklatmış. deniliyor ki, zaaten seçim sonuçlarıyla oynamakla itham edilen putin iktidarı, navalny'yi susturmaya kalkarsa, navalny takipçilerinin sayısı giderek artabilirmişmiş.

    navalny'nin ilk olayı bu da değilmiş. yanlış çevirmediysem moskova belediye başkanlığı seçimlerine katılıp %45 oy almış fakat kazanamamış. bir de büyük şirketleri, sinir bozucu yolsuzluk vs soruları ile geriyormuş. yaani dşşklı bir elemanmış.

    ekşi dış haberler servisi gururla sundu.

    ilgili link
    http://www.forbes.com/…g/?partner=europe_newsletter
  • komedi gibi bir suçlama (zimmetine para geçirmek) ve yargılama sonucunda beş yıl hapse mahkum edildi.
    ama bunlar için vladimir putin'i suçlamak, sokağa çıkmak darbecilik olur tabii. öyle dış mihrakların oyununa gelip sokaklarda itiraz etmek yok, sandığı bekleyecek rusya halkı. hem, bilenler bilir, boris yeltsin zamanında ekonomi rezil durumdaydı, putin ekonomiyi düzlüğe çıkardı, rusya'nın itibarını çok yükseltti yurtdışında. dudak bükenler putin'in yabancı devlet başkanlarının yanında verdiği muhteşem, özgüven dolu pozlara baksınlar. mb rezervlerinden dolar, evro, yen, dinar fışkırıyor ya hu, siz ne diyorsunuz?! eminim ki rusya halkı ellerini ovuşturarak tetikte bekleyen faiz lobisinin emellerini boşa çıkaracaktır.
  • "ruslaşalım, batılılaşalım ve rusluğumuza halel getiren doğululara (özellikle kafkasyalılara) hiç yer vermeyelim aramızda" felsefesini biliyordum ama ipin ucunu iyice kaçırmış. lezginkayı yasaklamak istiyormuş. adam iyice dallama çıktıi rıza baba!
  • bugün hakkında verilecek karar açıklanacak ve muhtemelen hapse atılarak önü kesilecek olan rusya'daki vladimir putin karşıtı muhalif liderlerin şimdiye kadar en parlayan ismi.

    http://www.bbc.com/news/world-europe-30623498
  • 2018 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmayı aldığı yolsuzluk cezasından dolayı kaybeden eski bürokrat. putin muhalifi.
  • kendilerinin yolsuzluk nedeniyle önleri kesilmiştir. putin ölmeden yerine kimseyi geçirmeyecek heralde. aslında putin'in kendisinin de vergi kaçırdığı ortaya çıkmış idi geçtiğimiz yıl. ha o yolsuzluk olmuyor herhal. kendileri başkan ya bir şey olmaz ona.
  • 5 yıl hapis cezası alması nedeniyle önümüzdeki sene başkanlık seçimlerine girmesi imkansız hale gelen rus muhalif lider.

    http://www.bbc.com/news/world-europe-38905120
  • putin'in gazabına uğramaz ise önümüzdeki yıllarda sıkça adını duyacağımız önemli bir siyasi figür olacaktır.

    https://tr.wikipedia.org/wiki/aleksey_navalnıy
  • tutuklanan muhalif lider. öldürmek yerine hapse atmaları da rus siyasal geleneği açısından bir ilerleme kabul edilebilir.

    http://www.bbc.com/news/world-europe-39398305
hesabın var mı? giriş yap