• yönetmenliğini özgür bakar'ın yaptığı 2018 yapımı cinli korku filmi. vasattır, altı değildir lakin korkutucu da değildir. en azından ben korkmadım.

    tipik cinli yerli korku filmlerindeki sarsıntılı, dönmeli bol gürültülü çekimlerin yoğun olması ve bazı yerlerde fiziksel anlamda başınızı bile döndürebilen çekim açılarıyla insanı illallah ettirebilecek cinsten bir yapımdır.

    oyuncular duygularını ve hayat verdikleri rolleri tam anlamıyla yansıtamamaktadırlar. iyiler tam iyi gibi değil, kötüler tam kötü gibi değil.

    -izlenebilir mi?
    +başka şansınız var mı?
    yoklukta gider tabi türü sevenler için bu kıtlık vakitlerinde.
  • eşim tarafından şöyle tanımlanmış film;

    "ismi neden cin alemi değil ? çünkü cin alemi korkunç bir isim değil. korkunç olması için alem-i cin olması gerekir".

    izlemedim, fikrim yok.
  • türk korku türünü sıkı takip ettiğim için istikrarlı yönetmenlerin filmlerini sinemada izliyorum. (bkz: özgür bakar) filmin farklı ve cesur yanı takiyecilerle dalgasını geçmesi olmuş. sağlam korkutmasına rağmen iki yüzlü muhafazakarın sahneleri tebessüm ettirdi. iç dünyalarında her boku yiyip dışarıdan dini her söylemi kalkan yapanları güzel resmetmişler. bu açıdan sevdim. efektler çok kötüydü. fakat bu sinemamızda çok genel bir sorun. dramatik yapısı bu kadar düzgün ilerleyen korku filmimiz olacağını düşünmezdim. su gibi akıp geçti, merak ettirdi, şaşırtı. hepsi bir amerikan filmi gibi olması gereken yerlerde oldu. kötü ablayı oynayan kadının yerine sağlam bir oyuncu olsaymış daha iyi olurmuş. esas kız iyiydi. gore ile fantastik öğeler karıştırılmış. sade şiddet filmi olsa daha iyi olurdu ama cin olmayınca türün asıl seyircisi sanırım sinemaya gitmiyor. şiddet sahneleri çok başarılıydı baya adamın birini 8 parçaya ayırdılar. yalnız filmde cinlerin başını temsil eden teyze de çok komikti. aydınlıkta görsem sohbet ederim o derece. karanlıkta eh işte. özetle filmin eli yüzü düzgün. konusu finalde klişe olsa da son 10 dakikaya kadar gayet orijinal ve seyir zevki yüksek geldi. ayrıca filmin gizli starı için hakkı karakterini oynayan (bkz: süleyman kabaali) diyorum. araba sahnesi neydi öyle allah senin canını almasın *
  • abdesti namazı tam, tesettürü tam teşekküllü mütedeyyin ablamızın; dini vaazlarını kaçıran, kendisiyle muhallebiciye gitmek isteyen ve allah affetsin zaman zaman namazlarına da gerekli ehemmiyeti vermeyen sözlüsünü bir güzel kalayladığı, yine bu mütedeyyin kızımızı iblisin eline geçirmesiyle birlikte kızımızın şeytanlaşmadan hemen önce yaptığı son şeyin tesettürden kurtulmak olduğu bu garip film sanırım günümüz modasına uygun olarak 'örtüsüz kadın ya satılıktır ya da kiralık' mantığıyla düşünen küçük necip fazılların sinemada kendinden geçmeleri ve mutlu mesut yaşamanın tek koşulunun islami bazı dayatmalar olduğunu tekrar kabul etmeleri için özel olarak çekilmiş.
    ben aylar önce sinema kampanyasıyla 5 liraya gitmiştim. bu haftadan itibaren alem-i cin cinemaximum şubelerinde 7 liralık fiyatıyla yeniden vizyondaymış. adamlar da filmin asıl ederini görmüş ona göre fiyat biçmişler sanki :)
  • https://youtu.be/6scydc0gpay?t=101

    ulan "öküz oğlu öküzler", bastığınız sahte gazete kupürünü doğru düzgün yazın hiç değilse kifayetsiz cahiller, "sırra kalem basılmaz kadem basılır", ok!..
hesabın var mı? giriş yap