• solo tırmanışta dünyada tektir bu arakadaş ipsiz tırmanır rekorlar kırar ama mahçup bakışını kaybetmez. insanlığın sınırlarında geziyor o nasıl konsantrasyon çelik gibi sinirler inanılmaz ya bulursanız izleyin derim

    (bkz: alone on the wall)

    edit: şimdi de free solo belgeseliyle oscar almış yakışır kardeşime buralar dutlukken iflahım kesilmişti alex'i ilk izlediğimde başarılarının kazasız belasız devamını diliyorum
  • dünyanın belki de en başarılı, en yetenekli sporcusu. dünyada hiçbir insanın yapamayacağı, bırakın yapmayı, hayal edemeyeceği tırmanışları gerçekleştiren insan üstü varlık.
  • bambaşka biri.
    dediğine göre, düşmeyi ihtimaller arasında görmediği müddetçe kafası rahat bir şekilde tırmanabiliyormuş.
    aklına bile getirmiyormuş yani, bizim aklımızdan hiç ama hiç çıkaramadığımızı!
    aklına hiç getirmemek ne demek, yani ben mesela normal düz yolda adım adım yürürken düşüceğimi pek aklıma getirmiyorum. demek ki bu motivasyonda tırmanıyor adam.

    aklımın almadığı bi motivasyon, bi başarı. ne diyim...
  • half dome tırmanışını izledikçe kalp atışlarımın yavaşladığı tırmanıcı.
    bir de gömlekle çıkmış adam.
  • böyle ebleh bi şey. ama mükemmel tırmanıyor arkadaş. düşse ölecek. hiçbir koruma olmayan ipsiz solo tırmanış yapan bu arkadaş, yeri geldiğinde ellerini bırakıp diziyle dahi tutunabiliyor kayaya. zamanında iplerle ekip olarak 5 günde çıkılan bir dağa ipsiz tek başına 1.5 saatte tırmanmış aşmış kişi.
  • şu dünyada ne kadar özenilse az, alanında tek harikulade adamlardan biridir. şöyle adamlara imrenmemek elde değil yahu misal koşuda usain bolt yüzmede michael phelps tırmanmada bu adam. ne bileyim yaptıkları işte sınırları kendileri belirliyor adamlar. gelip çıtayı öyle bir yükseltiyorlar ki bir daha kimse yaklaşamıyor bile o çıtaya. bizim gibilere ise sadece izleyip saygı duymak düşüyor.
  • hadi diyelim free solo yapiyorsun*, yahu be adam duz duvara tirmanmak nedir?

    ben bu free solo tirmaniscilari bir taraftan da stranc oyuncularina benzetiyorum; 10 hamle sonrasini gormek zorunda ya da aklinda tutmak zorunda; yukariya dogru yuz hamle yapip da sonrasinda yuzbirinci hamleyi yapacak yer bulamamak buyuk sikinti!

    şu nedir arkadas?! insan degil...

    https://www.youtube.com/watch?v=wx_rh8qugt0
  • herkes sevmez bu adamı. çünkü yaptığı free solo tırmanışlar kapasitesinin çok ama çok altındadır. yani o tırmandığı rota onun için merdiven çıkmaktan farksız. halbuki bir adam ondra ya da chris sharma gibi 9b'lik rotaları deneyebilir diye düşünülüyor. ki deniyordur da bizim haberimiz yoktur.

    ben ise bu adam bir gün bir kaza geçirir, düşerse günlerce oturup ağlarım, tırmanmayı falan da bırakırım.

    ayrıca renan öztürk'ün kankası.
  • ilham veren insanlardan.

    (bkz: alone on the wall)
  • başardığı şeylere rağmen mütevaziliğini koruması ile beğenimi kazanmış olan cesur adam.
hesabın var mı? giriş yap