• arsenal'in bastia'dan 5 milyon dolar civarı bir bonservis ödeyerek kadrosuna kattığı kamerunlu önlibero.. galatasarayrigobert song'un küçük kardeşi.. boyunun ondan kısa olduğu, buna rağmen en az onun kadar güçlü bir oyuncu olduğu konuşuluyor bu yaşına rağmen.. arsenal'in sc weiz'a karşı yaptığı ve 5-0 kazandığı hazırlık maçında 90 dakika forma giymiş ve arsene wenger'i oldukça memnun bırakmış.. patrick vieira'nın yerini doldurma çalışmaları başlamış da bitmiş bile..
  • arsenal'in bastia'dan kiraladigi genc defans/ on libero olan bu oyuncu ayni zamanda rigobert song'un yeğenidir.
  • charlton athletic takımına kiralanan kamerunlu futbolcu.
  • dün oynanan ve arsenal'in blackburn rovers karşısında 3-2 galip geldiği maçın yıldızı. en az amcası` : rigobert song` kadar mücadeleci, hava toplarında iyi. fakat izlediğim kadarıyla daha önemli bir özelliği bir defans oyuncusuna göre ayaklarına çok hakim olması. özellikle üçüncü golden önce defanstan aldığı topla iki kişiden sıyrılıp eduardo'ya yaptığı steven gerrardvari asist izlenmeye değerdi.
  • sahada hiç durmadan çalışan ve sert oynayan bir orta saha oyuncusu. gerektiğinde defansta da yer alabiliyor. charlton da kiralık olarak devam eden premier lig serüveni, ileride arsenal'de forma şansı bulmasıyla süreklilik sağlayabilecek mi, merak konusu. 1987 doğumludur. 2008 afrika uluslar kupasında finale çıkan kamerun milli takımının vazgeçilmezlerinden biridir.
  • rigobert song un kuzenidir kendisi
  • flamini ve gilberto'nun gidişi sonrasında transfer yapılmaması neticesinde rotasyonda ciddi dakikalar alacak oyuncudur.

    orta ikilide fabregas'ın yerinin garanti olduğu düşünülürse geriye denilson, diaby ve song kalıyor. diaby şuan sakat, denilson oynuyor yerine song giriyor. ama song'un olimpiyatlardan yeni döndüğünü, bu nedenle rotasyonda arkada kaldığını söylemek mümkün.

    iyi değerlendirirse bu sene çıkış senesi olabilir.
  • rigobert song ile akrabalık derecesini merak ettiğim futbolcudur bu genç. bizim song'un abisinin oğlu diye duydum ama kuzeni diyenler de var.
  • inanılmaz bir gelişim gösteren oyuncu.

    hani türkiyede herkes gelişim gelişim der durur ya. işte türkiye'de olmayan bir şey. yabancı film gibi izliyorum adamın her maç üstüne koymasını. sadece o değil ki, ondan önce orada oynayan oyuncuların hepsi geçerli.

    sonra türkiyede alt yapı, genç oyuncular der dururlar. kardeşim senin oyuncun oynatıldığında song gibi gelişim gösterebiliyor mu? hayır. serdar özkan, burak yılmaz, ibrahim akın. tonla böyle adam var.

    şimdi gelişim göstermeyen adamda mı ısrar edilsin yani?

    song'a dönecek olursak...

    2 kısımda inceleyebiliriz gelişimini.

    birincisi bireysel gelişimi. fizik gücü daha iyi, vücudunu kullanmayı öğrendi, ne zaman hamle yapacağını öğrendi. ne zaman risk alacağını ne zaman almayacağını öğrendi vs...

    ikinci kısımda ise taktiksel değişim var. arsenal geçtiğimiz sezonlarda 4-4-2 düzeniyle oynamaktaydı. orta göbekte fabregas'ın partnerleri gilberto silva, mathieu flamini, denilson gibi oyuncular olurdu. onlar daha savunmaya dönük oynar ve fabregas'a hücumda hareket alanı, serbestiyet verirlerdi. ancak bu sisteme kesinlikle diamond 4-4-2 diyemezdik. yine belli bir hat üzerinde olurlardı orta saha oyuncuları.

    bu sene wenger taktiğini değiştirdi ve 4-3-3'e döndü. arsenal'in oynamakta olduğu varyasyonu ise 4-1-2-2-1. yani song savunmanın önündeki bölgeyi kapatmakla görevli. yani geçtiğimiz sezon tek hat üzerinde ortasahada ve çatışmanın göbeğinde iken bu sene biraz daha arkada ve ortasaha defans bütünleşmesini sağlamakla görevli. direkt aksiyon alanının içinde değil. daha kolay pas yapabiliyor daha geniş bir alanda oynadığı için.

    aslında tüm bu bahsettiğim detaylar kendi adıma arsenal'i neden sevdiğimi ortaya koyuyor. çünkü yapılanları anlamlandırabiliyorum, bir mantık çerçevesine oturtabiliyorum. 4-3-3'ün neden gerekli olduğunu kendimce açıklayabiliyorum. song'un orta göbeğin arkasındaki süpürücü olmasının hangi düşüncenin ürünü olduğunu çözümleyebiliyorum.

    sonra türkiye'ye dönüyorum. yine hiç bir şey anlamıyorum.

    neyse efendim.

    song'daki gelişime dikkat ediniz. zaten hayvani bir fiziği vardı, oyun aklını da geliştirince gitgide önemli bir oyuncu haline geldi. bugün artık song'un yeri arsenal'in eksik bölgelerinden biri değil. bunu hissettirmesi zaten çok çok önemli bir mesafe kaydettiğinin kanıtı.
  • dünyanın en formda defansif orta saha oyuncusu.
hesabın var mı? giriş yap