• 2012 model alfa romeo giulietta (ilk sahibiyim) (88.000 km) aracımın ön yolcu airbag bölümü kendi kedine önce şişti ve zamanla çatlama şeklinde açıklık oluştu. bakınca içindeki bez gözüküyor.

    foto

    internette araştırdım yüzlerce alfa romeo giulietta ön yolcu hava yastığının şişerek çatlama ve açılma yaptığını, birçok insanın da bundan dolayı sorun yaşadığını gördüm.

    kimileri servisin ücretsiz değiştirdiğini kimileri yüzde sekseni karşıladığını kimileri yüzde altmış karşıladığını paylaşmış.

    ben de izmir yetkili servisine götürdüm, fotoğraf çekilerek incelemeye gönderileceği söylendi birkaç gün sonra incelemeyi sonucunda 7000 küsür lira tuttuğunu bunun %50 sini firmanın karşılaşacağını geriye kalan %50 nin (3600 ? bedel) benim karşılaşmam gerektiğini söylediler.

    kendilerine bunun kronik bir arıza olduğunu söyledim ve alfa romeo firmasının marka değerine yakışmadığını iletmeme rağmen sonuç alamadım. bir çok julietta araçta ön yolcu airbag çatlaması oluşuyor. belli ki kronik bunu acilen çözülmesini, aksi takdirde yasal haklarımı arayacağımı söyledim.

    ancak sonuç alamadım.

    ben ford ve renault araçlar kullandım ve bu şekil üretimden kaynaklanan bir hatada bir lira bile ödemeden gereken yapıldı.

    bu güvenlik sorunu teşkil eden bir malzeme

    araç en ufak kaza yapmamış

    yüzlerce giulietta araçta aynı şekilde şişme, çatlama vey yırtılma oluşmuş.

    bunun kullanıcı ile hiçbir alakası yokken masrafın 7200 tutarının yarısının tüketiciye yıkılması adil mi?

    bana ödetilmesini kabullenemiyorum

    ama

    sizlere de soruyorum normalde diğer firmalar da bu iş böyle mi oluyor yapılan bir üretim hatası müşteriye mi öde edilmeye çalışılıyor işin içinden çıkamadım önerilerinizi bekliyorum
  • rezalet puanım 5/10.
    adamın 30 yıllık birikimi gitmiş sen 3600 liradan bahsediyorsun aq.
  • insan hayatına kast edebilecek bir olaydır.

    düşün.. ön koltukta gidiyorsun. yanında esin var.. ve hava yastığı durup dururke birden patlayıp esinin yüzüne vuruyor. sen o panikle direksiyon hakimiyetini kaybedip yanında giden tırın tekerlekleri arasına giriyorsun...

    neden alfa romeo almamaliyiz sorusunun cevabıdır.
  • servisin çakallığı parayı ceplerine mi atacaklar ne yapacak belli değil. seve seve yapacaklar ücretsiz . rezalet puanım 9/10 . bir puanı kırdım neden bilmiyorum
  • hava yastığı yaşamsal açıdan önemli bir parça. böyle bir durum sahibini araç içinde güvende hissettirmeyeceği için rezalet gibi rezalettir. puanım 8/10. 2 puanı alfa romeo gibi bir araç aldığı için kırdım.
  • ödeme, tüketici mahkemesine git. ıkındırırlar ama sike sike yaprlar.
  • bütün firmalar böyle yapsın. garanti bitince patlayan arabalar üretsin arada 3-5 bin kişi ölür ama çok karlı olur gidip yenisini alır herkes.

    böylece sizin markalarını, dünyanın en zengini olur!
  • fiat'ın alfa romeo'ya hakettiği değeri vermemesinden, işçilik ve parça kalitesini sınıflandırmayı becerememesinden kaynaklanan rezalettir. alfa romeo'ya doblo direksiyonu takan zihniyet utanmalıdır.
hesabın var mı? giriş yap