• bir twitter kullanıcısı tarafından ortaya çıkarılmış, henüz doğruluğu kanıtlanmamış iddiadır. algida'nın ingiltere ve türkiye'de satışa sunduğu twister isimli dondurmasında içeriklerin tamamen farklı olduğu ifade ediliyor. türkiye'deki twister'da yağsız süt oranı %1 iken bu oran ingiltere'de %13'e tekabül ediyormuş. aynı şekilde meyve püresi oranı türkiye'de %0,4 iken ingiltere'de satışa sunulan üründe %11'miş. twit şurada

    böyle bir farklılık doğruysa, yani algida türkiye'de çok daha sağlıksız formülasyona sahip ürünler piyasaya sürüyorsa büyük rezalet. söz konusu rezalette sadece algida firmasının değil, bu bariz farklılık içeren formülasyona okey veren bizdeki yetkilerin de payı var elbette.

    edit: konu genel hatları itibariyle şununla ilintiliymiş. (bkz: aynı ürünün türkiye'de daha kalitesiz olması) (bkz: türkiye'de ürünlerin kalitelerinin düşmesi)

    edit 2: konuyu gündeme getiren kullanıcı gıdadedektifi'dir. emeğe saygı açısından ismini paylaşmam söylendi. şahsım adına ben de teşekkür ediyorum gösterilen çabalar için.

    algida konuyla ilgili bir açıklama yapmış. onu da paylaşmak boynumuzun borcudur. link

    edit 3: uzman birisinin görüşleri şu şekilde. paylaşmakta fayda gördüm. (bkz: #91287805)
  • alım gücü düşük ülkelerde tüm çok uluslu markalar bu işi yapıyor.

    hindistan'da, endonezya'da ufacık paketlerde, çok daha kötü içerikli dondurma bile satıyorlar. amaç fiyata bağlı arz talep eğrisinde, yatırım maliyetlerini çıkarırken hedeflenen getiri oranını sağlayacak optimum noktayı bulmak. gıda kodeksi çerçevesinde gayet yapılabilir.

    acı ama gerçek.

    not: burada ağlanması gereken kişibaşına düşen harcanabilir gelirimiz.
  • her üründe olan durum bu. her ülkede o ülkenin standartlarına göre üretim yapılır. burada sorumlu olanlar ilgili bakanlık mevzuatları ve türk standartları enstitüsüdür.
  • hala orman meyveli twister 1 lira. her aldigimda sasiriyorum. bu fiyata oldukca tatmin edici.

    sekeri fazla dayamalari normal.

    boyutunu kucultmusler o yuzden 1 liraymis
  • ciddi ciddi algida vb ürünleri yiyince dondurma yedğini zanneden kaldımı?
  • dondurmanın ham maddeleri olan süt yerine süt tozu , şeker yerine ise glikoz şurubu kullanan markanın türkiye'ye layık gördüğü içeriklerde ürün sunması durumu

    yazık
  • uzun zamandır algida ürünleri almıyorum çünkü içinde süt namına bir şey kalmadı hatta eskiden azıcık tat gelirdi artık yağ gibi bir ürün ve meyve şurubu tatları geliyor üstüne de bol şeker o da zaten şeker değil de neyse. evde anlamasanız bile yapmayı deneyin emin olun ne kadar yeteneksiz olursanız olun o algida ürünlerinden daha güzel tat alacaksınız. sadece ucuz ürünleri için değil lafım en kaliteli dediği magnum bile çok durumda.
  • dondurma gibi ürünlerin içinde yüksek meyve ve süt olması hiç de maliyeti arttıran bir durum değil diyerek katıldığım başlık. örnek vereyim, 1 tl'ye satılan bir dondurmanın maliyeti 20 kuruş falandır.
  • sadece algida değil türkiyede satış yapan her markanın benzer tarifeyi uyguladığını düşünüyorum.
  • böyle aynı markalı ürünü farklı içeriklerle satan bütün yerli yabancı markalar sosyal medyada düzenli olarak ifşa edilmeli piyasayı boş bulunca bizi zikiyorlar galiba.
hesabın var mı? giriş yap