• vermezseniz vermeyin
  • ali babacan ile ilgili nihayet aklı başında bir başlık açıldı.
  • tabii vermeyin ya. davutoğluna da oy vermiyoruz. reis dururken başkasına oy mu verilirmiş
  • ne vericem çakma akp ye oy. o kadar manyamış olsam gider akp ye veririm.
  • sadullah ergin olduğu sürece oy yok.

    sanmayın sadece isimler, o ideolojiye oy yok.
  • aklı olan atatürk ilkelerini ağzına almayan lidere oy vermez.
  • davutoğlu'na oy çağrısı mı bu? tamam babacan'ı eledik niye aynı soyun ikincisine laf yok?
  • mantığınızdan ne geçiyorsa gidin ona oy verin. bakmayın siz buradaki ideolojik saplantılı, duygusal, önyargılı, toplum gerçeklerinden bihaber yazar arkadaşlara.
    neymiş ali babacan siyasal islamcıymış. ben bu adamın dinini siyasete alet ettiğini hiç görmedim. siyaset ve islam nasıl bir araya getirilir örnekleri şurda : örnek 1:
    https://www.google.com/…-video-galerisi-2007923.htm
    örnek 2: http://m.radikal.com.tr/…ka/erdogan_siirtte-1349200
    ayrıca adam dışişleri bakanıyken ılımlı islam tartışması olurken, türkiye'nin dar bir şekilde tanımlanamayacağını, türkiye cumhuriyeti'nin laik, demokratik, ve sosyal hukuk devleti olduğunu yıllar önce dile getirdi. kaynak:https://www.google.com/…lmaz,stddaliznugva4ijxs5gng

    neymiş ne yaparsa yapsın ak partiden çıkmış bir isim olduğu için oy vermicekmiş. yahu beğendiğimiz mansur yavaş, meral akşener eski mhp li değiller mi? teşbihte hata olmaz. hz musa firavunun sarayından çıkmadı mı? ayrıca mustafa kemal atatürk bir osmanlı subayı değil miydi? biz şimdi bu kişilerin geçmişine bakıp yargılayabilir miyiz? önemli olan ilkeli, dürüst bir yol izlemek ve işini iyi yapmaktır. mustafa kemal atatürk yıllarca padişahın askeriliğini yaptı. ama subayken tüm cephelerde başarılı oldu. ama ne oldu devlet yöneticileri atatürk'ün savunduğu ilkelere aykırı hareket edip vatanı riske atınca o da kendi yolunu çizdi ve savunduğu ilkere göre bu ülkeyi adeta yeniden diriltti ve ülkenin kurtarıcısı oldu. şimdi diceksiniz atatürk ile eşit mi görüyorsun. tabiki görmüyorum. ama onun gibisini bu dönemde bulamayız artık.

    neymiş paranın bol olduğu zamanlarda ekonominin başındaydı. o yüzden başarılı olmuşmuş. amerikan merkez bankası 2002'ye göre dünyaya 4 kat fazla para vermiş. 2002'ye göre bugün avrupa merkez bankası piyasalara 6 misli daha fazla para vermiş.
    kaynak: https://www.google.com/…uvence-ariyor-haberi-457670
    buna rağmen bu bolluğa güvenilmemesi gerektiğini, yapısal reformların yapılması gerektiğini, ülkenin birinci sınıf demokrasiye ulaşması gerektiği yıllar önce dile getirmiş.
    kaynak: https://www.google.com/…lluguna-guvenmeyin-23228466

    neymiş ekşide adamı övelim diye pr çalışmasına başlamış. yazarlara para dağıtıyormuş. ya adamın 30 bin küsür instagram takipçisi, binlerde kalan youtube takipçisi ve izlenme sayısı var. twitter keza öyle. pr yapmak istese buralardan başlar. adam herşeyin şeffaf olması gerektiğini ta en başında söyledi. adamdan lise öğrencileri 100 kitap için söz istedi. çocuklara söz veremem bütçeye bakmam gerekir dedi. bunu düşünen adam böyle bir yola girer mi? seçim zamanı muharrem ince'ye, ekrem imamoğlu'na yapılan övgüler ne kadar pr değilse bu da değil. insanlar umut olarak gördükleri için yazma ihtiyacı görüyorlar. aslında sizin yaptığınız pr gibi duruyor. ama böyle bir ithamda bulunmicam. çünkü dediğim gibi sizin ideolojik saplantılarınız var. çıkamıyorsunuz bu girdabtan.
    aslında sözlüğe yazmayı bırakmıştım. canımı çok sıkıyolar diye. ama burayı benim gibi okuyan insanlar olduğu için insanlarda bilgi kirliliği olmasın diye doğruları yazmak için tekrar yazmaya başladım. bedavaya pr yapıcam artık.

    ben ali babacan'ı bu ülke için fırsat olarak görüyorum. daha önce biri yazmıştı: "sizin şirketiniz olsa başına mevcut siyasetçilerden kimi getirirsiniz? "diye. ben babacan'ı getiririm. adamın cv sine bakmam yeterli. kendisi mevcut siyasetçiler arasında en iyi derecede ingilizce bilendir. öyle günlük konuşma ingilizcesi değil. baya baya g20 ülkerine sayfalarca rapor hazırlayacak kadar biliyor. kendisi dünya görmüş insan. özgür demirtaş'ın dediği gibi "evrensel olmayan milli olamaz". dünya siyasetini, ekonomisini yakından takip eden biri. ayrıca bir sürü uluslararası kuruluşla iyi ilişkileri var. ayrıca adamı sessiz olmakla eleştiren, daha yüksek perdeden konuşması gerektiğini söyleyenler var.
    vatanını seven işini en iyi yapandır. adam bakanlığı döneminde sadece iş üretti. gereksiz hiç bir polemiğe, sataşmaya girmedi. ziya paşa'nın dediği gibi ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. parti kurulur kurulmaz hükümete bir çok konuda tavsiyelerde bulundu. yapılması gerekenleri madde madde sıraladı. şimdiki siyasetçilere bakıyorsun sadece çene çalıyorlar. herkes birbirini terörist ilan etmeye çalışıyor. çünkü iş üretemiyolar.

    yıllarca bakanlık yapmasına rağmen cebine tek kuruş haram girmemiştir. hatta reza zarrabın ayartamadığı 2 kişiden biridir. kaynak: https://www.google.com/…bakan-ses-kaydi-623372h.htm
    kendisi nepotizme (akraba kayırmacılığına) karşı birisi. bakanken yeğenini doğuda şehit vermiştir.

    şimdilik daha fazla yazamicam. ara ara yazarım sonra. günahıyla sevabıyla şurada kendisi hakkında bir derleme yapılmış, okuyabilirsiniz. https://www.google.com/…amp/haberler-dunya-49645752

    sadece kısaca şunu söylemek istiyorum. daha fazla dünyayı gezmek, refah içinde yaşamak, dünyada saygın bir ülke olmak, oyun konsollarından ve diğer tüm teknolojik aletlere ucuz erişim sağlamak istiyosanız bu adamı gözardı etmeyin. ayrıca kuru kuruya eleştirmeyin. açın adamın parti tüzüğüne bakın. adamın kurucu listesine, çalışma arkadaşlarına bakın. biliyorum çok meşgul insanlarsınız ama en azından bir kaç videosunu izleyin. hepimizin geleceği için oy kullanacaksınız yarın bir gün. (daha sonra diğer partileri niye seçenek olarak görmediğimi de yazarım.)
    edit:
    bu da yeni yazım: (bkz: #107780301)
  • beni derinden üzen kampanyadır.
    bırakın isteyen istediği kişiye versin oy. belki bu sayede birilerinin oyları bölünür, biz de kurtuluruz.
  • ali babacanın potansiyel oylarını arttıracak kampanyadır.
hesabın var mı? giriş yap