• prof. dr. ali oto
    kardiyoloji

    hacettepe üniversitesi tıp fakültesi’ni 1976’da bitirdi. hacettepe üniversitesi tıp fakültesi’nden iç hastalıkları uzmanlığını 1980’de, kardiyoloji uzmanlığını 1986’da aldı. 1984’te doçent, 1990’da profesör oldu. aynı üniversitede görevine devam etmektedir.

    halen türk kardiyoloji derneği başkanı olarak görev yapmaktadır.
  • bu muhterem dokturumuzun kendine has bir 'stetoskopla kalp dinleme' yöntemi vardır. aletin ucunu hastanın göğsünün üzerine, kalp hizasında yerleştirdikten sonra (lütfen götünüzden anlamayınız), ellerini kaldırır, gözlerini kapatır, göz kapakları titrerken kendisi bir süreliğine öyle kalır. sonra da tabi ki doğrulur ve "hmm, sen bir gün daha yat" yıkıcı repliğini söyler. garip görünebilir ama öyle veya böyle, sonuçta çömez asistan dokturların duyamadıklarını duyar.
  • 15 yıldır deniz baykal'ı takip ediyormuş. (bir insan niye gazeteciler çıkmadan isim verir ki!) bir de cinnah caddesinde bir ofisi var. balkonunda sadece adının yazılı olduğu bir tabela asılı. her geçişimde bakardım bakardım bi anlam veremezdim. o yüzden aklımda hala onno usta görüntüsünde canlanıyor. hani derdi reklam yapmak değil de sadece tanıdıklarının onu bulmalarıysa pekala da bi nokta koyup basitçe "cinnah'taki noktalı daire" falan da diyebilirdi. gerçi allah için ismi yetiyor.*
  • öztekin oto adında kalp damar cerrahı abisi olan kardiyolog
  • dahiliye sınavında gelebilecek en malign hocalardandır. yazılı sınavdan a2 almış 2 kişiyi, sözlü sınavları da çok kötü geçmediği halde, bırakmıştır. sırf bu huyu yüzünden 4 sene sınav jürisine almamışlar hatta...
  • türkiye nin alanında en yetkin doktorlarındandır. annem ve babamın tansiyon problemini saat gibi ayarlayarak çözmüştür. emeklerine sağlık
  • operasyon yapalım der özel muayenesine çağırır. okey dersin sağlığım için ne gerekiyorsa yapayım. ne operasyon yaptığını bile bilemezsin. üstelik hastane çıkışını da öylesine bir sebepten gösterdiği yaptığı operasyon e-nabız sisteminde de görünmez. belki ücrette yardımcı olmak için yapmıştır dersin üstelemezsin. ararsın sekreteri açar, görüşmek istiyorum dersin görüşemezsin. bir daha ararsın yine sekreteri açar yurtdışında der, epikriz istiyorum dersin. görüşmek istiyorum dersin. (bakın muhabbet için aramıyoruz, geyik yapmak için aramıyoruz. kendisi operasyonumuzu yapan doktorumuz ve bu operasyonla, kalbimizle ilgili sıkıntımız olduğu için arıyoruz) göndereceğim der, ne gönderir ne de ulaşır.

    gecenin bi yarısı fenalaşıp hastanelik olursun; ne işlem yapıldı kalbine derler durur kalırsın. çünkü bir şey söylendiği yok, epikriz verildiği yok. e-nabız sisteminde de yok? bilemezsin doğrusunu, öğrenmek istersen de sadece sekreteriyle görüşürsün. sağlık bakanını bile bu kadar arasak bizzat muhatap olabilirdik. hastasının takibini yapmayı geç, aradığında ulaşamadığı (sayısını bilmediğim kadar) kalp doktoru mu olur?

    kalp diyorum bakın! başım ağrıyor diye doktora gidip şımarıklık, taşkınlık yapan taşra insanı değiliz biz. okumuş, eğitimli, kurumsal firmalarda kaydadeğer mevkileri olan ve haklarını bilen insanlarız.

    küçük dağları sizin yarattığınızı sanmıyorum hocam, yaratmış olsanız bile bu yaptığınız doğru değil.
  • kayseride kayak sporunun gelişmesine katkısı olan bir başkan
  • kardiyoloji hasta danışmalarında:

    ''poor man's hikmet yorgun!.''

    ve lütfen darılmaca olmasın can koca sayek, iskender sayek, 1500 yıl sonra ''sayek temel cerrahi'' kitabını yaşıtın, more or less same ages ''eric patrick clapton''ımın güncel elektro layla çalışı gibi hardcover yaptırabildin hayaller ''layla with friends at montreaux 1986'' kaydı gibi bir sayek temel cerrahi kapağı beklerken, oysa ''sayek temel cerrahi soft cover akustik layla''ydı ve üstelik hacettepe genel cerrahi a grubu farkı:

    2 ciltti ve akustik layla gay'dir dedi konsa gelen benim donor pardon dünürler serhat ünal ağabey ile murat akova centilmen..

    ali oto kardiyoloji'de iyidir ama bir hikmet yorgun edemez çünkü ali oto saat olsa breitling olurdu, hikmet yorgun ise rolex ve hatta rolex submariner olurdu, rolex submariner batman olmasa da o'na çok yaklaşırdı;

    (rolex submariner batman benim kız, istenmeyen gelinimiz: ömrüm özmen'im olsun canlarım..)

    breitling'de poor man's rolex'tir aynen ali oto hoca'mızın poor man's hikmet yorgun'u olması gibi, heh heh, silmem bunu hikmet, silmem silmem..

    can koca sayek iskender abi'si arasın ve teselli etsin ali oto'sunu canım can zeynep ablam, 1500 yıl sonra ''sayek temel cerrahisi''ni yaşıtı, more or less same ages eric patrick clapton'ımın güncel elektro layla çalışı gibi yapan koca can sayek ve soft cover sayek temel cerrahi ''akustik layla''idi ve ''akustik layla'' gay'dir, üstelik bizim gay pardon pardon bizim akustik layla'mız 2 ciltti:

    sayek genel cerrahi a grubu fark ve ayrıcalığı her yerde ve çok terrible bir öğrencinizim canlarım, sizleri çok çok seviyorum, eved!.

    (bakınızlar için edit atacağım canlarım..)
hesabın var mı? giriş yap