• çocukluğumdan beri muzdarip olduğum, doktoruma bahsedene kadar bana has bir şey zannettiğim todd's syndrome olarak da bilinen nörolojik algı bozukluğu. makropsi, mikropsi, pelopsi ve teleopsi gibi çeşitleri olan dismetropsi bozukluklarıdır. çocuklukta daha yoğun olsa da 20'li yaşların sonuna kadar sürdüğü düşünülmekteymiş.

    ben şahsen makropsi ve pelopsiden muzdaribim. sizi pink floyd'un comfortably numb'ı gibi hissettirir makropsi; "my hands felt just like two balloons", sanki elleriniz balon gibi olmuş ya da kafanız büyümüş. bazen de etrafınızdaki objeler büyümüş gibi... pelopsi ise sanki yakına gelmişler hissi verir. burnunuzun dibinde gibi, ki beni en çok rahatsız eden yönü bu bu sendromun. boğuluyor gibioluyorsunuz... sanki ağzınızın içine giriyor gibi eşyalar.

    bazen buna eşlik eden sesler oluyor. sanki öğle teneffüsünde bir 60 kişilik bir sınıftasınız ve herkes car car konuşuyor. korkunç bir uğultu.

    bir de zaman boyutu var tabi işin. öyle bir oluyor ki sanki zaman akmıyor, her şey ağır hareket ediyor. bazen öyle bir oluyor ki sabah mı akşam mı kısa bir süreliğine de olsa ayırt edemiyorsunuz. zamandan tamamen kopuyorsunuz.

    millet bu kafayı yaşamak için uyuşturucu kullanıyormuş. şanslı mı saysam kendimi bilemiyorum.
  • alice sendromu ya da alice harikalar diyarinda sendromu; depersonalizasyon , vucut imajının idrak edilmesindeki bozukluk, gorsel ve isitsel illuzyonlar ile aciklanabilir.

    yani bu bozuklugu tasiyan kisi etrafini ve kendisini oldugundan farkli algilar, mesela etrafindaki objeleri ya da insanlari oldugundan daha buyuk ya da daha kucuk algilar, normalden farkli akustik sesler duyar, tad alma duyusu bozulur ve zaman kavramini kaybeder yada yanlis algilar.

    bu bozuklugu migren, sara ve uyusturucu kullanimi tetikleyebilir.
  • makropsi'nin tam tersi etki gosteren sendrom. kisinin gorsel ve isitsel algisi normalden farkli calisir: ornegin bir kopegi fare kadar, bir arabayi cekmiscesine kuculmus gorebilirler. mikropsi olarak da anilan bu hastalik migren hastalarinda gorulmektedir ve sizofreniye kadar uzanmaktadir.

    ismini alice's adventures in wonderland hikayesinden aldigi gibi, ogrencileri hikayenin yazari lewis carroll'un ayni sendromdan muzdarip oldugunu soylemislerdir, ki kendisi bilinen bir migren hastasidir.
  • john todd adlı bir psikiyatrist tarafından lewis carroll'un (alice harikalar diyarında kitabının yazarı) ciddi migren ağrılarını da göz önüne alarak adını koyduğu; gözlerden beyinlere iletilen sinyallerin bozulmasıyla, nesnelerin olduğundan büyük veya küçük algılanması şeklinde görünen bir anomalidir.
    ağır migren bu sendromla bağıntılı ve kimi zaman başlıca sebeplerinden biri olabilir. temporal lob epilepsisi, beyin tümörleri, psikoaktif ilaç kullanımı ve epstein-barr virüsü bu sendromu tetikleyebilen diğer faktörlerdendir. çocuklarda sıkça görülür.
  • eger ki ayni anda turkceye epileptik migren diye cevirebilecegimiz hastaliklardan birinden muzdaripseniz (bkz: benign rolandic epilepsy) (bkz: benign occipital epilepsy) cogunlukla isigin tetikledigi nobetler sirasinda alice in wonderland sendromunu iki uc kat daha fazla yasayabilirsiniz. mesela gunes isiginin altinda done done size yaklasan voleybol topunu dev bir kar topu gibi algilamaniza sebep olabilir.
  • dev mantar üzerinde oturur nargile içen tırtıl. sonra alice'e mantarın şu yanından koparıp yersen küçülürsün şu tarafından kopardıında büyürsün der o da ceplerine doldurur. yer yer büyür küçülür. gider gelir. bu magic mushroomun anlatıldıı bi bölümdür bu hikaye içinde aslında.
  • alice in wonderland sendromu vücut imajinasyonu ve şekliyle ilgili algı yanılsamaları ile ( makropsi veya mikropsi) giden tuhaf bir sendromdur. alinti:http://www.the-cma.org.uk/html/alice.htm
  • madde* kullanimindan da patlak verebilecek sendrom. suresi kisinin bakis acisi ile iliskilidir.
hesabın var mı? giriş yap