• serenay sarıkaya, ezgi mola ve enis arıkan gibi güzel isimlerin, 7 şubat'ta oynayacağı müzikaldir.
    merakla bekliyorum.
  • 07-28 şubat 2019 tarihleri arasında bkm, zorlu psm ve id ortaklığında zorlu psm turkcell sahnesinde sergilenecek müzikal performans. müzikalde serenay sarıkaya “alice” olarak izleyicisinin karşına çıkmaya hazırlanırken, ezgi mola “kraliçe”, enis arıkan “tavşan”, şükrü özyıldız “şapkacı”, ibrahim selim “kral”, merve dizdar ise “kedi” rolü ile başrolleri paylaşacak.
  • şubat ayında zorlu psm'de oynanacak müzikal. serenay sarıkaya “alice”, ezgi mola “kraliçe”, enis arıkan “tavşan”, şükrü özyıldız “şapkacı”, ibrahim selim “kral”, merve dizdar ise “kedi” rolü ile başrolleri paylaşacak.
  • fena halde patlayacağını düşündüğüm müzikalimsi şeydir... neden mi?

    piyasada bol bol "ünlü"yle şişirilmiş oyun görüyoruz zaten, bu da onun 200tl'lik versiyonu.

    bir kere ne broadway ne de west-end tarihinde "alice müzikali"ne dair bir şov yapılmadı. siz hangi hamurla insanlara 250tl bilet kesiyorsunuz hacı :d yani izleyeceğiniz şey muhtemelen hayatında ilk defa müzikal yazmaya çalışmış birinin danslı ve müzikli bir piyesi olacak.

    müzikalin beste ve metin anlamında sığlığı yetmezmiş gibi bir de kadrodakilerin birkaçı dışındakiler ömründe doğru düzgün tiyatro oyununda oynamamış insanlar (üzgünüm serenaycım)

    bunun üstüne aktör ve aktrislerimiz birer müzikal oyuncusu. (yersen) muhtemelen halk eğitim merkezinde şan, vibrato, solfej, entonasyon, dans ve bacak açma gibi bilimum hızlandırılmış kurslar aldılar ve hepsi inanılmaz kalifiye!

    lütfen insanları "müzikal tiyatrodan" soğutmayın artık, (bkz: sidikli kasabası müzikali) gibi harbi işler istiyoruz.
  • hiçbir oyuna o kadar para veremeyeceğim için gidemedigim etkinlik.
  • mart öncesine doğru düzgün bir yer bulunamayan fahiş fiyatlı bir etkinlik. beklemek sizi etkilemiyorsa eğer mart ayı içerisine güzel bir yer bulabilirsiniz. biz aldık. eşek yüküyle parayı da verdik. pişman olmayız inşallah..
  • müzikalde emeği geçenlerin bir kısmı aşağıdaki gibidir.
    oyuncular: serenay sarıkaya, ezgi mola, enis arıkan, şükrü özyıldız, ibrahim selim, merve dizdar
    yönetmen: serdar biliş
    müzik: tuluğ tırpan
    koreograf: beyhan murphy
    metin: aylin alıveren, murat uyurkulak
    yapımcı: bkm, zorlu psm, id
    proje yapımcısı: nisan ceren göknel
    yaratıcı yapımcı: ayşe barım
    sahne tasarım: gamze kuş
    kostüm tasarım: ayşegül alev
    ışık tasarım: cem yılmazer
    multimedya tasarım ve prodüksiyon: illusionist
  • sanılanın aksine, broadway tadında kaliteli bir müzikal çıkacaktır.
  • 12 subat'taki gosteriye 2 bileti olan varsa talibim, yesillendiriniz efenm.
  • şimdiye dek bir kez dahi oynanmamış olmasına rağmen mayıs biletleri de satışa çıkan müzikal. bunu çok tuhaf karşıladım zira oyuncular hep genç kuşaktan oluşuyor yani 'aman göreyim bana yeter' denecek biri yok gibi geliyor bana. mesela dasdas'ta şener şen'in oyunu olan zengin mutfağı var şu sıralar. onun biletleri de çok çabuk tükeniyor ve bunu anlıyorum sonuçta şener şen'den bahsediyoruz. hatta ilk fırsatta ben de gitmek istiyorum. aynı şekilde müjdat gezen'in şarkılar seni söyler oyununda cüneyt arkın konuk oyuncu olarak rol alıyor. bu iki oyundan birini seyretsem ve hiç beğenmesem bile- ki şarkılar seni söyler'e gittim ve oyunu pek beğenmedim- üzülmem zira şener şen'i veya cüneyt arkın'ı görmüş olmak yeter de artar. ancak bu müzikale gidersem ve beğenmezsem kahrolurum.* hem çok pahalı hem de bence oyunculara olan ilgi popülarite kaynaklı bir görme arzusundan oluşuyor. gerçi şükrü özyıldız'ı çok beğendiğim için görmeyi hayli isterdim ama kimsenin seyretmediği dolayısıyla hiç yorum yapılmamış bir oyuna o kadar para veremem. bakın şükrü deyince aklıma zerrin tekindorla oynadıkları kim korkar hain kurttan'a gitmemiş olduğum geldi ve yine çok üzüldüm. bir ara tekindor'un asaletiyle ilgili bir entry yazmak lazım.*

    hatta yukarıda yazdıklarım haluk bilginer'in penceresi ve ayşen gruda'nın entrika kuntrikası için de geçerli. o oyunları da hiç sevmemiştim ama oyuncular yetmişti bana. ahahah birden aklıma haldun dormen'in kibarlık budalası oyunu geldi onu da hiç sevmemiş ama haldun dormen ve göksel kortay var diye umursamamıştım.
    arkadaşlar ben biraz salağım galiba. siz istediğiniz oyuna gidin ya.*

    edit: bu entryi yazdıktan sonra ayşen gruda'nın öldüğünü okudum sözlükten. çok üzüldüm ve yukarıda yazmış olduğum şeyin çok doğru olduğunu da anlamış oldum. ölümü çok üzücü ama kendisini görmemiş olsaydım çok daha fazla üzülür ve o kadar oyuna gidip de kendisinin oyununa gitmediğim için suçlardım kendimi. gerçekten çok üzüldüm.
hesabın var mı? giriş yap