• ara güler'in ölümünün ardından belki de en vurucu, en sahici, gerçek yazıyı yazmış kişidir. çok afedersin, sevgi dostluk kardeşlik bezeli romantik dünyanızdan inebilirsiniz artık ve gerçekler acıtır.

    https://ahvalnews-com.cdn.ampproject.org/…lfz4hzdxm
  • ön edit : alincimmmm naberrr :)) ajfsxbahgsvf. ay bugüne kadar çok stratejik ve tarihsel yorum yaptım bir türlü anlamadın. savaş türk'ün sanatıdır dedik onu da anlamadın. artık bir şey yazmayacağım. loser geldiniz loser gidiyorsunuz. 100 sene sonra hala aynı noktadasınız. valla size de yazık. ermeninin yüzü gülür mü be? ulan bir de daha iki gün öncesine kadar ben aliyev'e değil dürüst lider paşinyan'a inanırım şuşa hala ermenilerde diye yazıyordun. noldu? paşinyan'ın yazısını görünce kendine gelir dedim ama hala savaşı ruslar kazandı diye tornistan yapmaz mı? sen karabağ'da kimin bayrağı dalgalanacak ona bak. o çok kadim ermeniler azerilerle iç içe yaşasınlar da görelim havalarını.

    şöyle akıllıyım böyle bilgiliyim havalarında ama daha komagene ne demek onu duymamış, kalkmış ulusalcılara laf atıcam diye nazlı ılıcak gibi bir tipi savunuyor. sen git çok şey biliyorum havalarını cihangir kahvelerinde at. senin 7 sülaleni ulusalcılar kovalasın.

    tatlı su solcuları yanında ermenilikten ekmek yiyen abla. soyadındaki yan olmasa senin suratına moda kıyısı solcuları bile bakmaz.

    edit: bu günlerde karabağ'daki savaş hakkında twitter sayfasından 'türkçe' olarak ileri düzeyde dezenfermasyon yapan/yapmaya çalışan ermeni ırkçısı çakma sarışın. ermeni ırkçılığının tipik hastalığı olan 'türkleri geri zekalı sanma' illetine tutulmuş ablamız bir yandan mezopotamya eşeklerinin ajansına savaşı ermenilerin kazandığı ile ilgili demeçler veriyor öte yandan türkleri iyice salak bellemiş ki türklere türkçe olarak karabağ yönetimini övüyor 1 haftadır. yanına almış cihangir kahvelerinden işsiz güçsüz tipleri yok türkler şöyleymiş te yok azeriler böyleymiş diye yaptığı yorumlarını beğendiriyor bunlara. karabağ'da ermeni çocuklar sanat okullarında örgü örüyormuş.

    ah ulan bu devlet fransa, amerika gibi devlet olaydı da şu komitacı kalıntılarını bu ülkenin kapısından sokmayaydı. bir de devlet zamanında bunlara 'vatandaş türkçe konuş' diye propaganda yapmış. bunların türkçe konuşmadan önce ağızlarına gargara yapması lazım. o yetki bende olsaydı bu tiplerin türkçe konuşmasını yasaklardım. bunlar türkçe konuşsa ne konuşmasa ne. öyle irin akıtıyorlar. ayrıca devlet bu tiplerin erivan'da üniversite okuma sürecini de yakından incelemeli, ermeni cemaati içerisinde tek gayesi türk düşmanı yetiştirmek olan bu üniversitelere öğrencileri kimin maddi ve manevi destek sağlayarak yönlendirdiğini tespit etmeli. hiç olmasa sebebi ne ki? denmeli.

    ayrıca bu tip ırkçı kişiliklerin türkiye ermenilerini hedef göstermedeki rolleri de düşünülerek değerlendirilmesi gerekiyor. bunu okuyan ortalama bir türk hayatında başka bir türkiye ermenisi görmediyse hepsini böyle zannedip ermeni nefretiyle dolabiliyor.

    şuşa'nın alınmasından sonra sayfasına bir bakıyım dedim. yine yanıltmadı orta yaşlı ırkçı ablamız. öyle bir şey yok ermeni ordusu güçlü duruyor demiş :) alincim erivan'da evine gelip kapıyı tıklatacaklar yakında hala büyük taaruz başladığında izmir'de baloya katılan ve türkler taaruz edemez diyen yunan işgal kuvvetleri subayı gibi takılıyorsun. iki hafta önce fuzuli ondan önce de cebrail için öyle bir şey yok demiştin. yazzıq gafanıza valla.
  • ahval'de "berra bebeğin mevlit töreni için ‘protestan adeti’ diyenler, protestanlığı ne sanıyor?" konusmasi eglenceli olan kisi.

    https://www.spreaker.com/…evlit-toereni-icin-protes

    ve kaldi ki nazli ilicak'i gecmisinde de, simde de pek sevmesem de sanunacak hale geldim sayenizde. lan, bir sey hakkinda sübliminal mesaj vermek gibi bir suc olabilir mi? telekinezi kac seneden basliyor bu memlekette?
  • şu videoyu görünce kedi gibi pısıyor
    https://twitter.com/…tatus/1200736562838945793?s=21
  • eskiden ülkü ocaklarında faaliyette bulunmuş bir arkadaşım ermenilere karşı aşırı bir sevgi beslerdi. bir gün tarlabaşı'nda oturduğu evin balkonunda saksıda kenevir büyütüyordu. karşı balkonda iki yaşlı ermeni kadın oturuyordu. seslenmişler:"evladım saksıdakiler ne zaman çiçek açacak, ne çiçeği o?". arkadaş:" ermeni olmasalar ters bir laf söyleyeceğim, ermeni kadınlar, çok seviyorum, ama bu ne merak kardeşim" diyordu. "ermeniler yaşadığı yeri yurt bilirler çınar ekerler, kavak değil". alin ozinian' a bakınca hep bir istanbul özlemi görüyorum. ne zor insanın vatanından uzak düşmek zorunda hissetmesi. tüm mesele aklından geçeni söylemek ve bunun için bedel ödememek. ama olmaz değil mi? bir ezber yüzünden, ya sizin dediğinizi diyecek, ya burayı terk edecek, ya ölecek. evet hayko bağdat'ta bu baskıya dayanamadı o da gitti. en ufak bir fırsatını bulsa bir dakika burada durmayacak insanlar, hayko'nun yaşadığı hayatın beşte birine koşarak giderler. bunu hepimiz biliyoruz değil mi? ben en çok hayko'ya alin'e, sevan'a kızıyorum, hala burayı takip ediyorlar, hala burada kendilerine ağır hakarette bulunanlara cevap yetiştirmeye çalışıyorlar.
  • o kadar güzel insanları nasıl olur da bu kadar üzme konusunda maharetli oluruz anlamıyorum. ben, iyi ki varlar, keşke çok daha fazla olsalardı diyorum. sözüm aydın kişiliğine. ermeni kimliğine ise söyleyeceğim şu, deminki önermemin yüzlerce katı daha olsalardı keşke. hem maddi hem de mental olarak daha gelişmiş bir ülkede yaşıyor olabilirdik.
  • kendisi azili bir ermeni milliyetcisidir.

    twitter da yazdiklarini okudugunuzda bunu gormeniz cok olagandir. ancak isin biraz daha detayina indiginizde kafaniza takilmasi gereken soru şudur ;

    bu kadin turkiye dogumlu bir ermeni , erivan universitesinde egitim almis. daha sonra ise türkiye-ermenistan iş geliştirme konseyinde basin sozculugu ve cesitli vakiflarda gorevler aliyor. 2015 yılından bu yana merkezi washington dc’de bulunan amerikan ermeni asamblesi’nin doğu ve kafkas uzmanı olarak çalışıyor.

    bunlarin hepsini kendi blogundan aldim.

    https://alinozinian.wordpress.com/about

    bilgilerin hepsi dogru. peki aklimiza takilan soru ne ?

    bu kadin su anda ermenistan da erivan da yasiyor. butun dunya ve birlesmis milletler ermenistan in isgalci oldugunu soyluyor ancak kendisi her ermeni irkcisi gibi bunu kabul etmiyor. turkiye ve azerbaycan i savas cikartmakla suclarken , ermenistan in yaptigi katliamlardan ve alenen butun dunyanin gozu onunde , zamaninda sovyetlerin yardimiyla azerbaycan in kendi öz topraklarini isgal ettiginden hic bahsetmiyor.

    varsa yoksa sabahtan aksama azerbaycan in ve turkiye nin aleyhinde ve elbetteki pasinyan yonetiminin lehinde yazilar yaziyor.

    bunlarin hepsine eyvallah diyebiliriz. kadin ermeni , ne kadar turkiye dogumlu olursa olsun ve sonucta ermenistan da yasiyor bu da kabul .

    peki bu kadin neden bunlarin hepsini turkce yapiyor ?

    bakin tekrar ediyorum neden bu kadin her gun sabahtan aksama kadar azerbaycan ve turkiyeyi savas suclariyla itham eden yazilari turkce tweetliyor ? neden ermenice yada dunyaya hitap etmek icin ingilizce tweetler atmiyor.

    ıste en onemli mesele budur. bu kadin ermeni devletinin bir medya ajanidir. turk halkini ve ozellikle kendisini komunist sosyalist olarak tanimlayan ota boka fasizm diyen , ellerinde 70 liralik mojitoyla i phone dan sosyalizm tweetleri atan gerzekleri ve bilimum ulkemizde bulunan hdp sempatizani pembe gotlu turkleri ve yine bu partinin asil kitlesi olan ayrilikci kürtleri hedef aliyor.

    kadinin hedefi medyada yaptigi algiyla , turkiye kamuoyunda ve hedefledigi kitle icerisinde bir turkiye dusmanligi olusturmak.

    bu kadin savas karsiti falan degil gucsuz olduklarini bildikleri icin kendilerini dunya kamuoyu onunde mazlum gostermeye calisan bir medya ajani. cv sine bakilinca da net sekilde ermenistan devletiyle ilintilerini gozleyebiliyorsunuz veya amerikan ermeni diasporasiyla.

    tek bir sorunun cevabini istiyorum kendisinden ;

    ermenistan daglik karabag isgal etmis midir etmemis midir ?

    ha verecegi cevabi da ben size soyleyim. diyecekki zamaninda sovyetlerin yanlis politikalari sonucu bu topraklar resmi olarak azerbaycan a birakilmis olabilir ancak gercekte o bolgede ermeni nufus cogunlukta oldugundan bu topraklar ermenistanin hakkidir.

    ıste bu da sozde ermeni soykirimi koskoca bir yalandir. dupeduz yalandir.

    asil gercek ise daglik karabag bolgesinden on binlerce azerbaycan türkünun , sovyetlerin dagilma asamasinda yasanan guc bosluguyla denetlenemedigi 80 lerin sonlarinda zorla goç ettirildigi ve binlercesinin katledildigidir.

    ermenistan tarafindan daglik karabag bolgesinin demografisi silah zoruyla degistirilmis orada oturan turkler ya goc ettirilmis ya da katledilmistir.

    sonuc olarak ermenistan ve sozculerinin sozde soykirim iddialari alenen yalan oldugu gibi dunyanin gozunun icine bakarak mazlum ve masumu oynama cabalariyla 30 sene once zorla demografik yapisini degistirdikleri ise yadsinamaz bir gercektir.

    bu kadinla ilgili gercekler ortada ve her turlu iddiasi curumeye mahkumdur.

    ayrica son olarak yine tekrar ediyorum , eger buralari okuyorsa ciksin once kendi halkina soykirima ugrattigini dusundugu bir devletin ve insanlarinin dilini neden kullandigini aciklasin.

    alin hanim neden turkce yaziyorsunuz ? hedefiniz ermenistan adina uluslarasi destek bulmak ise neden ingilizce degil veya kendi ulkenizin vatandaslarina hitap etmek istiyorsaniz neden ermenice degil ?

    niye turkce ablacim neden ? hani biz soykirimciydik , hani azerbaycan a destek veren ermenileri yok etmeye calisan teror devletiydik. niye bizim dilimizi kullanmakta israr ediyorsun ? amacin ne ?
  • tarafsız bir gazeteci olduğunu iddia eden bir kişilik.

    türk ve azerilerin, ermenilerin yoğun olarak yaşadığı bölgede yaptığı konvoyun videosunu "utanmazlar!" diyerek paylaşmıştır ancak 2 gün önce ermenilerin fransa'da türk bayrağı yakmasına dair hiçbir paylaşımda bulunmamıştır.

    türklerin yanlışına yanlış demekten hiç çekinmiyor nedense ama keşke aynı duyarı ermeniler hata yaptığında göstermiyor. türklerin en küçük hatasında bizi herkese rezil etmek için fırsat kolluyor ancak ermeniler daha kötüsünü yapınca sesi bile çıkmıyor.

    aynı zamanda geçen hafta yine fransa'da ermenilerin protesto videosunu paylaşıp pkk destekçilerinin de protestoda yer aldığını belirten haber sitesine ateş püskürüyor, protestoda hiçbir pkk destekçisinin yer almadığını ve bu haberin ermenileri kriminalize olarak göstermeye çalışmak için bilerek yapıldığını söyleyerek gazeteciyi suçluyor. halbuki haber sitesinin paylaştığı videoda şüpheye düşülmeyecek kadar açık bir şekilde pkk bayrağı görülüyor. tweet'inin altına birçok kişi o anın ekran görüntüsü alınmış halini paylaşıyor ancak bu kişilik hiçbirine cevap vermiyor ve açık şekilde hatalı olduğu tweet'i silmeyip gazeteciyi suçlamaya devam ediyor.

    umarım artık tarafsız olduğu iddiasından vazgeçer de insanlar da kanmaz artık yalanlarına.
    "evet taraf tutuyorum, ermenilerin büyük küçük her hatasını destekliyorum, türklerin en küçük hatalarını bile yüzlerine vurmaya ve onları rezil etmeye bayılıyorum." dese de hareketlerinin arkasında dursa keşke.

    edit: bugün her türlü milliyetçiliğin karşısında durduğuna dair bir tweet atmış :) söz konusu kendisinin ermeni milliyetçiliği ise bu tweet'e dahil değil sanırım.
  • beni engellemiş twittirda
hesabın var mı? giriş yap