• sadece ford için değil, bir çok markada da geçerli ve çok rastlanan bir durum.

    özellikle araçları taşıma ya da nakliye sırasında ufak tefek boya gerektiren kazalar olabiliyor. sonra bu araçlar çöpe atılacak değil ya, tekrar işlemden geçiriliyor ve galerideki yerini alıyor.

    şimdi diyeceksiniz ki, bunu nasıl anlarız?

    siz araba almaya gittiğinizde firmalar bu tip araçları satarken, "bakın, bu park sensörümüz size hediyemiz olsun" "daha başka opsiyonları da size hediye edelim" derlerse, bilin ki bu işte ibnelik var. bu arabanın sahibine de muhtemelen böyle olmuş. balıklama atlamış.

    aracı satın aldıktan sonra ise, ne hukuku, ne de orman yasalarını kullanarak bir fayda sağlayamazsınız. ford türkiye'ye başvursanız, havanızı alırsınız. ford türkiye'yi ford'a şikayet etseniz, koskoca ford 2 gram boya için şubesini satmaz. gene havanızı alırsınız.

    ne demişler? "kaderde varsa düzülmek, neye yarar üzülmek?"

    bir şekilde aracı almışsınız, binin, gezin işte. boya duyunca dellenmenin alemi yok.
  • alınan 0 km aracın boyasız çıkmasından daha normal olan durum.
  • bir arkadaşımın aldığı bmw'de başına gelen, mahkeme ile uzun uğraşlar sonucu arabaya verdiği parayı aynen geri alıp geçen zaman dilimindeki kullanımı bedavaya getirmiş olduğu durum.
  • kilometre sayaciyla oynanmis olduguna da delalet eder.
  • göztepe sanayiden tanıdığım kaportacının bir adet sıfır bmw x5 boyadığını görünce bundan haberdar olmuştum. araç indirilirken soldan darbe almış , tampon yırtılmış x5'i tamir ediyordu adam. yanında çalışanlarla, bekleyen müşterilerle konuştum; sıfır araçda düzeltme yapan da var, aldığı araç boyalı çıkanda. mesela bekleyen eleman, bir önceki arabasının ford olduğunu, aldığı hafta kaldırıma sürttüğünden ve tamponun altından macun çıktığından bahsetti..
    sadece kaza değil, zaman zaman dolu yağışından da araçlar zarar görebiliyorlar.

    insaflı olan bayiler, aracın siparişini veren kişiyi arayıp aracın başına gelenlerden bahsedip "isterseniz x tl indirim ve/veya donanım ekleme yapalım" diyorlar. insafsız olanlar da müşteriye çakmaya çalışıyor tabi..
  • taklalı çıkmasından daha iyidir.
  • bizim arkadaş sıfır aldığı aracı 3 sene sonra satışa çıkarınca öğrenmişti bu durumu. marka ismi versem gg olurum korkusu var. ama g.kore menşeli bu aracı satışa çıkardığında alıcının birinin yetkili serviste yaptığı araştırma sonucunda şu olaya şahit olduk: meğerse sıfır arabalar derince'de gemiye bindirilirken bu araba kaymış ve sağ tarafı geminin çelik hasırlarına sürtmüş. hemen indirip bi güzel boyamışlar sağını ve öylece arkadaşa teslim etmişler. bizimki satamadığı gibi soğudu gitti arabadan. memlekete yolladı, şimdi babası kullanıyor köy yolunda.
  • bir hukukçu olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki hiç de endişe etmeye gerek olmayan bir durumdur, açın davanızı gizli ayıp dolayısıyla aracınız tıpış tıpış değişsin.

    yıllar sonra gelen edit: yargıtay, değişim kararını ayıp oranında bedel indirimine değiştirdi. yani açın davanızı alın %8 civarında fatura bedeli üzerinden tutarınızı.
  • (bkz: #21053464)
  • fabrikadan çift kat boyanmış olarak çıkma ihtimali de vardır. normal ölçümlerde 100-120 mikron aralığında çıkması gereken değer, arabanın her noktasında 200-220 aralığında olabilir. iyi bir usta fabrika boyasını ayırt edebiliceği için çok sorun olmaması gerekir ama pratikte öyle olmaz. o yüzden 0 araç alırken bile kontrol ettirmek şart.
hesabın var mı? giriş yap