• herhangi bir internet sitesinden alışveriş yapınca kesinlikle hangi kargo firmasıyla gönderileceği belirtilmesi ve hatta alternatifli kargo firmalarının seçenek olarak sunulması gerektiğini düşündüğüm durumdur.

    hemen hemen herkes bulunduğu noktada kargo ile ilgili teslimat problemleri yaşıyor. bu yüzden satıcı nefret edilen kargo firması ile çalışıyorsa o satıcı seçilmeyecektir. bu sayede işe yaramaz kargo firmaları yüzünden sinir krizi geçirmeyeceğiz.
  • makul bir talep olarak gördüğüm başlıktır. aslında benim alışveriş yaptığım sitelerde genellikle bir yada iki kargo seçeneği oluyor. genelde bunlardan birisi ile anlaşma yapıldığı için ücretsiz oluyor ve o ücretsiz kargo seçeneğine kayıyor elim her zaman.
  • -aa süper, istediğim ayakkabı indirime girmiş. hemen almam lazım. ... evet, ödeme... evet. hımm. hangi kargo firması? neyi seçsem acaba. hangisi kargomu bana getiremese. hangisi beni evde bulamasa... çok kararsızım. yardımcı olur musunuz memetali bey?
  • aynı işlemin iade sırasında da olmasını düşünüyorum. örnek: hepsiburadadan bir iade başlattım karşıma sürat kargo geldi ?? şubeye gitmek için 1 saatimi ayırmam gerekiyor. peki arka sokağımda farklı firma varken neden bunu yapmalıyım.
    not: adres vermeyip iade kodu verdiği için mecburen belirttiği kargoya vermek gerekiyor
  • yıl olmuş 2020 halen şöyle bir hizmet verebilen online alışveriş sitesi yok. bir sürü e-ticaretle uğraşan yatırımcı var, girişimci var biri de bu işe girmez mi kardeşim ya. halbuki aç bir tane n11 gibi gittigidiyor gibi satıcıyla alıcıyı buluşturabilen bir site anlaş en büyük kargo firmalarıyla insanlar ürünlerini alırken seçsin kargosunu alsın.

    insanlar artık mağazadan alışveriş yapmayı bıraktı. sektör bu yöne doğru kayıyor. internetten 5dk da alınabilecek bir ürün için saatlerce trafiğe girip de mağazaya gitmiyor millet. alıyor, deniyor beğenmezse iade ediyor. bu kadar.

    türkiye'de kargo şirketlerinin hepsinin birbirinden beter olduğunu biliyoruz ancak önemli bir nokta var aslında kargo şirketleri kötü değil o şirketlerin belirli şubeleri kötü. yani bir muhitte x kargosuyla ürününüz size sorunsuz ulaşırken y kargosuyla ulaşması 3-4 günü bulabiliyor.

    halbuki insanlar aldıkları ürünle birlikte kargo firmasını da seçse hem iyi hizmet alacak hem de kargo firmaları açısından memnuniyetsizlik yaşanmayacak. win-win yani.

    büyük online alışveriş siteleri neden böyle seçimli bir şey yapmıyorlar anlamıyorum. kargo firmalarıyla yaptıkları anlaşmalardan dolayı farklı bir firmayla taşıma yapmayacaksın gibisinden bir madde mi vardır nedir. ha fiyat farkı deseniz o zaman da müşteri zaten o farkı ödemeye razı olur derim. x firması 7 liraya taşıyorsa y firması maksimum 10 liraya taşır. ben kargomun sorunsuz gelmesi için de 3 lira fazla para veririm açıkçası.

    kısaca böyle bir hizmete sahip alışveriş sitesinin e-ticaret hayatına başlaması demek bence online alışverişe yepyeni bir soluk getirir. ha varolan sitelerden biri de böyle bir hizmet başlatsa eminim ki pazardaki payını yukarılara taşıyacaktır.
  • çok mantıklı olandır bence.
  • kesinlikle katıldığım taleptir. böylece paramızla rezil olma durumunu biraz azaltabiliriz diye düşünüyorum.
  • 3-5 tl fazla verip rezil olmamayı istiyorum. ama al birini vur öbürüne.
hesabın var mı? giriş yap