• bir gün uyuşturucu etkisinde bir çocuğun(en fazla 16 yaşında) bir diğer çocuğa bitirir seni kullanma dediğine şahit oldum. kötü tarafı bir nevi yardım isteyen bu çocuğa yardım edebilecek kimse olmaması. polis yakaladığı çocuklara denetimli serbestlik uygulaması yapıyor ama gördüğüm kadarıyla tüketmelerinde bir engel yok. amatemi bir tehdit olarak kullanıyorlar, denetimli serbestlik veya amatem olarak. yanlış biliyorda olabilirim fakat sonuç değişmiyor gençler kullanmaya devam ediyor.
  • arkadaşlarımın hepsi daha hesaplı diye kırtasiye balisi yerine kiloluk sanayi balisi kullanmaya başladı.
  • içki zamlarının devlete ek gelir sağlaması dışında uyuşturucu baronlarını zengin etmek gibi bir misyonu daha var belki de, bunu da düşünmek lazım.

    sıradan bi vatandaş olarak ben bile uyuşturucu tüketiminin geldiği noktayı ve bu noktaya gelmesinde içki fiyatlarının etkisini görebiliyorsam yetkili makamlardakiler de pek ala farkındadır durumun. yangına körükle gitmelerini çok iyi niyetli görmüyorum kendi adıma.

    bu ülkenin öğrencisi de, işçisi de, işsizi de dertli, umutsuz, depresif, öfkeli. bu insanlar öyle ya da böyle kafasını dağıtacak, ayıkken uyku tutmadığı için bir şeyler içip uyumak isteyecek. bunu ya rakı, bira, şarap gibi kafa kıran basit içkilerle az tehdit oluşturarak yapacak ya da parası yetmediği için halüsinatif etkileri olan, ağır sağlık sorunlarına sebebiyet veren, ne idüğü belirsiz kimyasallarla kendi hayatını ve başkalarının hayatını tehlikeye atarak.
  • gençlerin ikisini de kullanmaması daha iyisi. lakin, insana ait bir şey veremeyen eğitim sistemi sonucunda tam bir boşluk ve hedefsizlik içine düşen ergenlerin kafayı yamultarak acıyı azaltmayı seçmesi (bkz: yaralı askerin morfin çıkmazı), ki esas çözümsüzlük burada başlıyor, uyuşturucu hatası ile de düzeltilemez hale geliyor. bir de bunun sosyal ortamı var. arkadaş yüzünden biraya başlamışı kurtarmak başka, uyuşturucuya başlamışı kurtarmak başka; ki biranın yapacağı sanırım uyuşturucunun yaptığından (kullanmadım bilmiyorum) oldukça az.

    gönül ister ki, bu millete hizmet edecekler iktidar olsun. köprüler, havalimanları, camiler vs. yerine, her mahallede sayısız spor sahası, binlerce amatör kulüp ve spor ligleri olsun. bir spora veya sanata/zanaate zaman ayırmayan genç hepimizin derdi olsun. kütüphane kartını kullanmayan genç ayıplanır olsun. ama memlekette "saldım bayıra mevlam kayıra" kafasıyla anca buraya kadar işte.
  • afedersin ama bahanene sokayım. uyuşturucu bedava sanki. 200 liraya rakı alma pezevenk. al bir şişe şarap 50 tl.
    ha ben illa rakı alacam dersen önce başımızdan siyasal islam pisliğini gönderecek adımlar at, 50 liraya rakı alacağın günler de gelir.
  • alkolde tek amaç kafayı bulmak olursa evet olabilir. alkolün bir kültür olduğunu unutmamak gerekli.
    eğer ki insanlar bunları sırf kendilerini kaybetmek için kullanıyorlarsa bırakın kaybetsinler zaten.
  • tamamen katıldığım duyar. bonzai bağımlılığının temel nedenlerinden birtanesi.

    uyuşturucu ölümlerinde avupada 1. sıradayız
  • sadece sentetik hap ,bonzai ve tiner in ucuz olduğunu düşünürsek (soft drug rakıdan pahalı) resmen dış güçlerin oyunudur.
  • sadece varoşlarda yaşayanların tercih ettiğini düşünmediğim durum. orta halli bir insan da bu alkol fiyatlarını görünce tercihini esrardan yana kullanabilir. o yüzden alkol fiyatları inmeli acil bence yani. (bir arkadaşımdan biliyorum.)
  • mantıklı olandır.kesin ölüm sebebi.
hesabın var mı? giriş yap