• galiba alkolün en büyük zararı ülke de onca sorun varken alkol kullanan insanları dert eden bazı amiplerle muhattap ediyor olması
  • acı gerçeklerle bir süre sonra yüzleşecek insandır.

    yaklaşık 7 yıl boyuncu yoğun tüketim sonrası yaşayacağınız süreç az çok şu şekilde olacaktır;

    -ilk başta midede hafif yanmalar, yediğiniz çoğu şeyin mideyi rahatsız etmeye başlaması.

    -zaman içinde yanma seviyesinde artış ve midede ve karaciğer civarlarında ağrı.

    -bunlara çözüm bulmak için internet üzerinden arayışlar. koca karı ilaçlarından çare aramalar.

    -o arada belki içki dendir deyip içkiyi azalmak ancak çare olmadığını görüp yine aynı seviyede içmeye devam etmek.

    -çeşitli ilaçlar denendikten sonra doktora gitme fikrinin kafada iyice olgunlaşması.

    -mide ile ilgili hangi bölüme gidilir diye internete bakıp iç hastalıkları bölümüne gitmeye karar verme.

    -gün alınıp doktorun karşısına çıkıp durumu anlattıktan sonra kan tahlili ile karın bölgesine ultrason çekilmeye gönderilme.

    -tüm sonuçlarla birlikte doktorun karşısına geçmek. doktor sonuçlara bakıp karaciğerde epey sorun var seni direk gastroenteroloji bölümüne gönderiyorum orada daha detaylı incelerler deyip o bölüme doğru yola koyulma.

    -yolda ilerlerken ne kadar sorun olabilir ki diye sorunu teraziye koyup tartmaya çalışmak.

    -bölüm doktoru bulunup sonuçlar gösterilir. doktor ufak bir incelemeden sonra ne tür sorunlar yaşadığını sorar. doktora mide de sorun yaşadığımı yanma olduğunu falan anlatırsın. peşinden doktor alkol kullanımı ne seviyede diye sorar. sende normalin biraz üstünde tükettiğini söylersin. ardından doktor başlar açıklamaya sonuçlara göre sende şuan 3. seviye karaciğer yağlanması gözüküyor. ayrıca karaciğer boyut olarak ta 17 cm genişliğinde büyümüş. yağlanma ve büyüme olduğundan bu durum mideye baskı oluşturduğundan mide sorunları ortaya çıkmış. ayrıca kan tahlillerinde ast ve alt seviyesi de yüksek böyle devam edersen zaman içinde karaciğerde ki sorun siroza kadar gidebilir der.

    -peşinden doktora bu durumu düzeltme imkanı var mı? diye sorulur. doktor, ilk başta kesinlikle alkolü bırakıyorsun. sonrasında düzenli spor ve sağlıklı beslenme ile bir yıl içinde aşama kaydedersin der.

    -eğer ciddi karaciğer sorunları yaşamak istemeyen bir kişi o an itibariyle alkolle vedalaşıp hayatından çıkarır. yoksa sonrası daha karanlık gözüküyor benden söylemesi.

    -yaklaşık iki yıldır alkolden uzak bir düzen içindeyim ve vücudum anca toparladı diyebilirim. karaciğer yağlanması ile ilgili bir kaç cümle söyleyecek olursak; 4 derece yağlanma tipi mevcut. 1. derece çoğu insanda görülebilen yağlanmadır pek sorun teşkil etmez. 2. derece ise sorunların başladığını haber eder dikkat edilirse çabuk geçer. 3. derece artık olay ciddileşmiş diyebiliriz bu aşamadan sonrası toparlamak güçtür burada karar vermek gerek. 4. derece ise karaciğerde epey sorun olduğunu gösterir ve bir süre sonra siroz olmaya çok büyük adaysınız demektir. buradan dönüş çok zor olmaktadır.

    -alkolün iyi bir şey olduğunu savunan kitle er ya da geç bu aşamalardan çoğuna şahit olacaktır. eğer bunları yaşadığı halde yine içmeye devam edenler yaşamının bir döneminde doktordan ağzından siroz kelimesini duyma ihtimalleri yüksektir.

    -onun için ne yapıp edin en kısa sürede bu sıvıdan vedalaşın benden size naçizane bir tavsiye.
  • alkolun kendisine bagladıgı insan
  • alkoliktir, yandaş arayışındadır...
  • abartmadan ama günde yalnızca bir kadeh şarap içilmesi tavsiye edilir.
  • haklıdır. çünkü az miktarda alınan alkol gevşetir, rahatlatır. mesela bir kadeh şarap da damar açıcı özelliğe sahiptir.
  • efenim.. insanın içini açar, içini döker, dostu düşmanı ayıtır, yalnızlığa derman olur, çoğu müzik literatürünü basta türk sanat müziği ve halk müziği olmak üzere geliştirir, edebiyatı sevdirir, günü kurtarır, uyku problemini çözer, cesaret verir, hayati çekilir kılar...
    hepimiz her ne sebep olursa olsun ölmeyecek miyiz efenim?? bırakalım yahuu..
  • çoğu şeyin olduğu gibi alkolün de azı karar, çoğu zarar.
  • alkolün (çeşit fark etmeksizin) dozunda tüketildiğinde kalp sağlığına oldukça faydalı olduğu, özellikle günde bir kadeh kırmızı şarabın içerdiği antioksidanlarla beraber kardiyovasküler riski düşürdüğü bilinen ve kanıtlanan bir gerçektir. tabii alkolün yüksek miktarda ve/veya kronik bir şekilde alındığı zaman vücuda ciddi zararları olacağı da aşikardır.

    buyrun tıp dünyasında oldukça saygın olan mayo clinic'in araştırması ;
    link

    özellikle şu bölüme dikkatinizi çekerim ;

    how does alcohol help the heart?

    various studies have shown that moderate amounts of all types of alcohol benefit your heart, not just alcohol found in red wine. ıt's thought that alcohol:

    raises hdl (healthy) cholesterol
    reduces the formation of blood clots
    helps prevent artery damage caused by high levels of ldl (harmful) cholesterol
    may improve the function of the layer of cells that line your blood vessels (endothelium)
hesabın var mı? giriş yap