• mavi kanlı almanak yahut gotha yıllığı da denmektedir bu zengin işi ansiklopediye (gothaische hofkalender) . dünyadaki hükümdar ailelerinin soyağaçları bulunur, akrabalık ilişkilerini takip etmek için en iyi kaynaktır. ilk olarak 1763 yılında yayımlanmıştır.
  • son gerçek almanach de gotha 1944'te çıkmıştır. 1945'te gotha'yı işgal eden kızılordu, kıymetli arşivleri tamamen imha ederek, avrupa soylu ailelerinin keşmekeşini çözecek en önemli kaynağı yok etmişlerdir. o tarihten sonra çıkan almanaklar parça parça olduklarından, pek çok ailenin soyunu takip etmek için birden fazla yayına başvurmak gerekir.

    mevcut dönemde almanach de gotha adıyla çıkan yayın, londra'da isim haklarını elinde bulunduran bir şirket tarafından çıkarılmaktadır ve genellikle soyların takibi konusundaki özensizliği nedeniyle büyük eleştirilere uğramaktadır. almanach de gotha'nın en isabetli takipçisi, genealogisches handbuch des adels'tir.
  • websitesi şuradadır. 18. yy'da ilk derlendiğinde o zamanki avrupa için çok önemli bir ihtiyacı gidermişti. 1945'te sovyetler'in verdiği hasar tarih ve miras bakımından çok fena olsa da eylemlerinin sembolik anlamının muazzam olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.
hesabın var mı? giriş yap