• birden fazla alman'a verilen isim..
  • (bkz: alman)
  • futbolu herhalde en çok seven millettir. bu sevgiye kadınlar futbolunu da dahil etmek gerekir.

    erkek futbolunda zaten bundesliga takımlarının haftalık ortalama seyirci sayısına bakıldığında açık ara önde oldukları görülebiliyor. bunun haricinde kadınlar dünya kupası'nı bile dolu tribünler eşliğinde organize etmeleri, bu milleti futbol aşığı bir millet saymamız için yeterli delil teşkil ediyor bizlere.
  • son avrupa şampiyonası elemelerinde de 'almanlar yenilince biz de yenilmiş sayılırız artık' dediğimiz,yüzyıllarca anlamsız bi hayranlık duyduğumuz millet.
  • almanliktan aldigim tadi baska hicbir seyden almadim diye yillardir bosuna tekrarlamamisiz, vefali cikti canim almanlar. berlin'de yapilan bir arastirmada bir dilbilimci genc almanlara seslerini kaydeden alet takmis. anlatima gel. neyse, sen genc almanlarin en cok kullandigi kelimeler arasinda "lan" ve "vallaha" cikmasin mi? modern sabahlarin yalancisiyim. ornekler bile verildi, lan gib mir eine kofte, veyahut schonn valla.
  • bu sahislarla, british accent ile konusmadiginiz surece ingilizce uzerinden iletisim kurma calismalariniz nafiledir. nitekim, tatli olarak ne tavsiye edersiniz sorusuna karsilik, su sogukta onunuze dondurma koyabiliyorlar.
    (bkz: advice)
    (bkz: ice cream)
    benim kurabildigim mantikli baglanti bu sekilde. allah iyiligini vermesin helgacim hala guluyorum!
  • dakiklikleri, ev sahibine veya sahibesine duydukları saygı, kurallara uyma meyillerinden ötürü severek ağırladığım şahıslar. (bkz: couchsurfing)

    cermen, germen, alman ve deutsch olarak da bilinen millet. hint-cermen soyağacının cermen kolundan olanlara verilen genel isimdir. kullandığımız alman ve almanya kelimelerinin fransızcadaki allemande sözünden türediği düşünülmektedir.
  • şakasına deutschland über alles i mırıldanarak söyledim şu an istanbulda okuyan erasmus öğrencisi arkadaşıma, hemen - "no! no! it's forbidden" felan dedi. sanki küfür ettik nasıl tribe girdi birden. sonra mein kampf da geçiyor bunlar felan derken ya ben onu okudum eminmisin dedim. bu yine triplere girdi "sen mein kampf ı mı okudun!! bizde yasak." . valla garip insanlar ya. cidden ilgiye muhtaç insanlar ama ben bunu anladım tabi tanıdığım 3-5 kişiden bütün milleti genelleyemem ama hep "burda herkes birbirine yardım ediyor burayı çok sevdim, burda kalmaya çalışacağım" diyorlar. insana bıktığı ülkesini bir daha sevdiriyorlar.
  • 50 sene önce yaptıkları tencerelerde, "18-10" paslanmaz çelik kullanan insanlar.

    yani,
    o paslanmaz çeliğin içinde, %18 krom ve %10 nikel bulunmaktadır.
    adamlar nikelden çalmamışlar hiç.
  • son iki günde öğrendik ki; ispanyollara acımıyorlar arkadaş. gelene dört gidene dört...

    (bkz: 23 nisan 2013 bayern münih barcelona maçı)
    (bkz: 24 nisan 2013 borussia dortmund real madrid maçı)
hesabın var mı? giriş yap