• her ne kadar naziliği reddetselerse de ırkçılık özelliklerinin özellikle türklere karşı hala devam etmesi.
    zamanın ötesinden gelen edit:evet bir anlık heyecandan nefret kelimesi çok ağır kaçmış olabilir başlığa; lakin bir örnekle durumu açıklamak sanırım daha da olayı anlaşılır yapabilir.düşünün ki almanyada bir bar kapısının önünde 2 kız 2 erkek arkadaş gitmişsiniz.sonra bar kapısında ki fedai de türk.önce seviniyorsunuz ne güzel diye.aynı ülkedensiniz hemşeri vs...ancak içeri girmek istediğiniz zaman, yanınızda almanlar geçerken size dur işareti yapıyor bu türk.önce almanca konuşuyor sonra türkçe size " abi kusura bakma patron türkleri alma dedi" diyor.sonuç olarak neden n'olcak ki biz öğrenciyiz ve 4 kişi gelmişiz diye dediğimde o bodyguard olmaz maalesef.diyor.işin kötü yanı bunu bir türkten böyle duymak çok kötü tabi biz de daha fazla orda duramadan başka bir yere giriyoruz.sonuç olarak herkes böyle değil ancak bir çoğunluğu böyle.
    ırkçılığı geçtim.bir partide yine almanlarla eğlenirken konuşuyoruz.muhabbet koyulaştıkça konu ab'ye geliyor ve ekliyor siz eşlerinizi dövüyorsunuz,siz hala 4 eş alıyor musunuz gibi saçma sualler.yani nefret etmek ırkçılık sebebi genel olsa da hepsi ırkçılıktan dolayı değil yanlış bilgiler ön yargılar.
    he eklemeden geçemiyeceğim.onların kıçını öpen orda devamlı yalakalık yapan.biz almanlarla takılıyoruz diyen tayfa da her yerde olduğu gibi bu durumları-almanların türklere karşı olmusuz genel görüşlerini- görmemezlikten gelip yine göt öpmeye kaldıkları yerden devam edip bir almandan daha çok alman olabiliyorlar.
    ancak son olarak şunu söyleyebilirim ki
    durduk yere ispanyollara yunanlılara isveçlire neden bu ırkın ön yargısı vs yok ta,bir kere bile türkiyeyi görmediği halde bu yönde ahkam kesebiliyor.işte bunu anlamak zor.
    edit 2:son olarak yaşadığım bir olay daha;9 temmuz 2010da göle gittim koşarken ormanda birden rahatsızlandım, nabız bir baktım ki hakikaten hayvan gibi hızlı.muhtemelen panik ataklardan biri daha..ve bilenler bilir kötü düşündükçe gitgide de kötüye gider.yere çömeldim ve ordan geçen iki tane alman gördüm yardım istedim ambulans çağırmalarıyla ilgili.sonuç mu sikine takmadılar uzaklaştılar.sonra kendimi sakinleştirip 10-20 dakika eski halime geldim.bunlar da,nefret belki ağır kaçsa da sevmemek için bir sebep diyebiliriz.
  • olmayan sebeplerdir. kimseden nefret etmiyorum.

    keza almanlardan nefret etmek için sebepleriniz var ise, yarın türklerden yahut ganalılardan, ispanyollardan, finlilerden nefret etmek için de bir sebep bulabileceksinizdir. nefretten ziyade başka yönlere yönelirseniz, pek açıktır ki nice sebep bulabilirsiniz.

    askerdeyken sağda solda gördüğüm çok datlı bir söz vardı velhasıl; şuna benziyordu;

    " kurumlar - milletler hata yapmaz, kişiler hata yapar. "
  • eğer sebebi ırkçılıksa sorunlu bir ifadedir. "almanlar"dan nefret ederek kişisel bir tercih yapıldığı düşünülüyorsa yanılınıyordur...
  • 2010 senesine gelmisiz ve haala mal gibi, ulkeler ve o ulkelerin vatandaslari hakkinda kit zekali genellemeler yapmaktan cekinmeyen yazarlar var ya, iste o yazarlardan nefret etmek icin yeter sebep sorsaniz, almanlardan nefret etmek icin gereken yeter sebep gostermeleri yetebilir... o derece..
  • tarih kitaplarında "almanlar çıkarları için" diye başlayan zilyon tane cümlenin olmasıyla tarih bilen/bilmeyen her insanın ister istemez "ulan ne pis milletmişsiniz olm hep bi çıkar hep bi hinlik" çıkarımı yapması. bunun için (bkz: düz adam)

    "çok sarılar yeaa. brad pitt hariç sarışın sevmem ben" diyen, sırf sarı diye sevilmemeleri, itici gelmeleri. bunun için de (bkz: düz kız)
  • pasaport kontrolünde ingilizce konuştuğunuzda aaa eğitilmiş bir türk cevabı vermeleri. schindler'in listesi'ni tekrar mı çekiyoruz??
  • "hepsi nefret edilesi değildir, ama çoğunluğu öyledir. demek ki hepsinden nefret edilebilir" sonucuna çıkan sebeplermiş bunlar.

    not: "almanlar" bütün almanları temsil edilen bir sözcük olarak anlaşılmıştır.
  • kahvaltıda bira içmeleri
  • ülkelerinde yasayan en hümanist, eşitlik yanlısı, solcu, ırkçılık düşmanı türk'ü bile 6 ay içinde ülkü ocağına yazılacak kıvama getirebilmeleridir.

    dışardan bakıp "almanlardan nefret etmek" sözünü kınayan kişileri de anlıyorum tabi çünkü ben de öyleydim hatta almanların türkler hakkındaki düşünceleri için almancıları suçladım yıllarca. ama içinden bakınca gördüm ki olaylar hiç de öyle değil. almanyada yaşayan türkler bugün eğitimsiz ve başarısız ise bunda %60 almanlar suçludur. kendi ırklarından olmayan hristiyanlara hatta onu geçtim (eski) doğu almanyadan gelmiş olan almanlara bile isimler takıp, haklarında birsürü atıp tutan bir insanların (bkz: istisnalar kaideyi bozmaz) hem ırkı hem dini farklı bir topluma neler yapabilecegini hayal etmeye bile gerek yoktur zira yapılmışı vardır: holokost

    burada önemli olan başka bir husus da tabi ki almanların cehaleti ve aptallığıdır. politikacıların kendilerine kaktırdıkları herşeyi sünger gibi emer bunlar bizdeki koyun oranı %42 ise bunlarda oran %80 falandır.

    bu güzide entymi almanyada bulundugum süre içerisinde duymaktan baydığım sözlerden seçmeler ile bitirmek istiyorum yalnız öncelikle bu sözleri dünya devlerinden sayılan bir mühendislik şirketinde, gayet eğitimli almanlardan duyduğumu ve istanbullu sıradan, genç bir türk kadını olduğumu belirtmek isterim.

    -eve gidince başörtüsü takıyor musun?
    -türksün ama hristiyansın değil mi?
    -buraya gelince ailenle bayağı sorun olmuştur herhalde
    -türkiye'de erkekler hep kadınları dövüyor ama...
  • dilleri... çirkin geliyor kulağa.
hesabın var mı? giriş yap