• cok da dogru olmayan önerme. siemens hem cep telefonu hem de bilgisayar isine girdi yalniz her ikisinden de cekilmek durumunda kaldi. başka şirketlerle birleşerek yola devam etmek istediler ancak olmadı. cep telefonunda benq, bilgisayarda fujitsu denendi. ürünler halen piyasada bulunmakta.

    edit: mesaj bilgilerine göre düzeltildi.
  • (bkz: das phone)
  • mekanik ve elektroniğin farklı şeyler olmasından kaynaklanan hadise.
  • tek bir örnekle çürütülebilecek önermedir; avrupa - kuzey amerika - avustralya piyasalarında hüküm süren medion ag sayesinde. formula 1 pilotu adrian sutil'in şahsi sponsorudur epeydir, oralardan tanışmıştım. yalnız kuzey amerika operasyonlarını durdurmuş olabilirler... çünkü kanada ve abd sitelerinde sadece telefon numaraları var.

    http://www.medion.com/en/

    not: söz konusu bu entry başlığa göre değil, "küresel bilgisayarcı yok" önermesine göre yazılmıştır.
  • almanların ayıbıdır. dünyayı samsung ve apple gibi iki iğrenç markanın arasında bırakmasıdır. almanların cep telefonu işine girip mobil dünyaya yeni bir soluk getirmeleri herkesin ortak temennisidir sanırım.
  • siemens vs. örnek verilmiş. yeterince erken de girdiler. 2000 yılında ilk cep telefonum siemens c25 idi. ancak sanırsam bir noktadan sonra cep telefonu işi, daha bu akıllı ve dokunmatik telefonlar çıkmadan, bilişim dünyasının arayüz tasarlama, işletim sistemi ve uygulama geliştirecek platform üretme gibi bilgisayar dünyası ile kesişen noktalarına kaydı. burda da büyük firmaları ve yerel bilgi birikimleri yok diye biliyorum. belki de bundan erkenden tayvanlı bir firmaya olayı (benq idi galiba) gasgallayıp çıktılar. belki de, erikson gibi perakende ürün geliştirmek yerine, ibm'in pc işinden çıkması gibi, daha merkezi tekonolojilere kasalım alt yapı argesi yapalım dediler. bilemiyorum.

    yoksa almanlar genel olarak yazılım dünyasında sap ag gibi bir deve sahipler. adamların tek bu şirketlerinin cirosu 17 milyar dolar.
  • cep telefonu denilen aletin küçük olmasından, internet sitesinin elle tutulan bir şey olmamasından kaynaklanmaktadır.

    adam almanlığı doyasıya yaşamak istiyor arkadaş. şöyle ve şöyle ürünler çıkartmadıktan sonra nerde kaldı onların almanlığı.
  • bir zamanlar (bkz: siemens) efsane siemens c55'i , siemens sx1'i kullananlar bilir. sonra tayvanlılara sattılar markayı yazık oldu.
  • benim de on dönüm verimli bahçem olsa ben de komşunun iki dönümlük tarlasının mahsulüyle uğraşmam, satarım suyu, gübreyi, ilacı uğraşsın dursun. bana her türlü karından verecek zaten.
  • (bkz: t-mobile)
hesabın var mı? giriş yap