• evet adamlar aç. buyrun haberi. ahaber , akit değil bildiğin euronews

    edit: şimdi bu haberi olduğu gibi link olarak verdim. kadın videoda marketten eve ağlayarak dönüyorum diyor. montaj yok, yorum yok. buradan şu tartışmalar yapılabilir. almanlar niye işi abartıyor. euronews neden böyle bir haber yapıyor , amaç ne? ama aşağıda doktor olduğu iddia edilen bir yazar bana bu haberi bize nasıl gösteriyorsun , bu zekaya sahip biri nasıl hesap açtı demiş. yazar olmak için zeka testi gerekmiyor ama görülüyor ki doktor olmak için zeka testi şart.

    edit 2 : çok küfür geldiği için itiraf ediyorum. videodaki kadın benim müllheim'deki halam ulrica. asıl ismi ülviye'dir. euronews'e röportajı ben verdirttim. aktrolüm. bu arada hollanda'da durumlar daha betermiş. yakıt fiyatlarından dolayı herkes bisiklete biniyormuş. hele amsterdam. benden duymuş olmayın.
  • geçen hafta berlin'de şu fiyatları görünce benim de başıma gelen durum.

    görsel
    görsel

    %7,9 enflasyon inanılır gibi değil.
  • yüzde sekiz ne la ben kulağıma damlatıyorum onu.
  • dünyanın her yerinde enflasyondan en fazla etkilenen kesim emeklilerdir bu doğru.
    ama nihayetinde onlar 1500 euro civarı emekli maaşı alıyor, kendi ülkesinde yaşam şartları zorlaştıysa gelir türkiye gibi 5.dünya ülkesine. türk vatandaşı doktorların götünden ter akarak kazandığı maaşın 2 katı emekli maaşıyla ölene kadar gününü gün edebilir.
  • türkiye'ye gelsinler eurolarıyla sevinçten ağlarlar
  • eskiden euroyu tlye çevirip çok pahalı diye algı yapmaya çalışıyorlardı. şimdi de %7 enflasyonu 3 haneli enflasyonla karşılaştırmaya başladılar. arkadaş almanlarda bilinç var. bizim insanımız gibi sabredip sabredip, dayanılmaz hale gelince tepki koyan bir halk yok. onun yerine hemen yaşadıklarını özgürce söyleyebilen bir halk var. gerçi türkiye'de nasıl olsun aktroller hemen şükret, yok fetöcü diye algı yapmıyor muydu? bu sözlükte yaklaşık 10 senedir ekonomik kriz başlığı açılmıyor mu? her seferinde bunlar cehape'nin yıpratma çabaları demediniz mi? al işte inanmadığınız ekonomik krizin o yıllardan beri geldiğinin ispatı. 10 sene öncesinin türkiye'sine yakın enflasyon almanya'da var ama ne yapıyorlar ekonomik önlem alıyorlar. bizimkiler ne yaptı/ne yapıyor ? inatla inşaata parayı gömdü. oy uğruna faiz düşürdü. sonunda da artık yokuş aşağı gitmeye başladık. nas'a göre faiz düşüreceğiz diyip hem artık faizi de düşüremeyecekleri noktaya geldiler. yani hem nas'a hem de ekonomi kurallarına uymamayı başardılar ki hakketen bu kadar başarısızlık "büyük başarı".
  • alamanya batıyor yiğenim diyen alamancıların karıları bunlar. gödünün kılıyıkçı teyzelerin alamanya şubeleri. birini kazağından, birini de eteğinden tanıdım.
  • %8 e bu kadar ağlayan abla var, bizde dümenden olanı %80 harbisi %160, biz mi yüzsüz bunlar mı fazla duygusal bilemedim şimdi
  • kadına bak 99 centmiş 2 euro olmuş alamıyomuş. yersin kafayı.
    geçen de bizim alamancı dayıyla görüntülü konuşuyoruz her şey çok pahalı oldu diyo. ne pahalı oldu diyorum benzin 1 euroymuş 1.80 olmuş.
    dedim dayı bak mahvederim seni.
  • yemin ediyorum ya aptalsiniz ya da milleti aptal yerine koyuyorsunuz .lan adamlar %7.9 olan yıllık enflasyona tepki gösteriyor ,üzülüyor ağlıyor vs .sen yüzde 700 olan yıllık enflasyona tepki gösteren bizlere bu haberi gösteriyorsun.abi merak ediyorum bunu anlayamayacak zekaya sahip adam burada nasıl hesap açtı ?yazar oldu?
hesabın var mı? giriş yap