almanya
-
neredeyse mükemmel ülke.
bu girdi'ye yorum yapma ihtiyacı duyuyorum. bu tarz girdileri çok görüyorum; vergilerim nerede diye ağlıyor göçenler. siz geç geldiğiniz için vergiler size henüz dönmüyor canikolar. siz burada doğsanız bedava ve üst düzey sağlık ve eğitim hizmetini alıp hayata çok avantajlı başlayıp sonra vergilerinizle çocuğunuzun eğitim/sağlık giderlerini ve emekliliğinizi karşılayacaktınız. mantık bu ve gayet adil bir sistem. siz geç gelince vergiler size bu yüzden ağır geliyor. hiç çocuğunuz olmayacak, hiç işsiz kalmayacak, hiç sağlık gideriniz olmayacak gibi ampır ampır konuşuyorsunuz. siz uzun vadede o vergilerinizi cennet vatan'ın aksine yol, su, elektrik, ulaşım, sağlık, eğitim olarak alacaksınız. ki hong kong vs. gibi neredeyse vergisiz ufak memleketler haricinde her yerde büyük oranlarda vergileri ödeyeceksiniz.
gelir içinde bir örnek vereyim; dolmuş şöförlüğü ile 2700€ brüt kazanabiliyorsunuz. bu haftada 48 saat normal saatlerde çalışarak alacağınız ortalama ücret. arada gece filan çıkınca ücret daha da yükseliyor. haftada 16 saat akşamları çalışarak ek iş olarak çalışınca 1200€ brüt kazanabiliyorsunuz. bu arada moia volkswagen'e ait ve iş gerçekten çok rahat. ampuller seçimi kazanırsa uçacak olan döviz kuru yüzünden dolmuş şöförlüğü ile aylık kaç tl kazanacağınızı hesaplamak size kalmış.
vergileri şikayet etmeyi bırakırsanız buraların çok fazla avantajı var.
-burada bol bol klasik, pop, rock, metal vs. müzik türlerinin konserlerine gidebilirsiniz. kiliselerde bedava klasik müzik konserleri oluyor.
-müzelerde sanata doyabilirsiniz.
-30€/aylık ücrete spora gidebilirsiniz. mesai saatlerinin uygun olması sayesinde rahat rahat yaparsınız.
-en az 30 gün izninizin olması
-daha az stresli iş yaşamı
-ucuza araç alma, hızlı ve düzgün toplu ulaşım
-ucuz elektronik eşya
-kafanızın siyasi sebeplerle dolu olmaması
-demokrasinin gelişmiş olması
-adalet sisteminin tıkır tıkır çalışıyor olması
-2019'dan evvel ryanair'le falan 3€'ya başka ülkelere uçabilme imkanı (şimdi durumu bilmiyorum)
-şehirlerin çok daha sessiz ve havasının temiz olması
-dili öğrenirseniz aslında almanların kibar olması
-şehirlerin mimarisinin düzgün olması gibi say say bitmeyecek avantajlar var.
kısacası buraya gelmeyi düşünüyorsanız gelin, olumsuz düşüncelere pek dalmayın. onları cennete koysak cennette şarap derelerinden neden bira akmıyor diye şikayet ederler. -
dortmund da 2 kez diş doktoruna gittim. adamlar röntgen çekmeden problemi bana sorark anlamaya çalışıyorlar. hangi diş ağrıyor, bir ısır bakalım şu pamuğu ( burada hangi dişte problem olduğu anlaşılmaya çalışılıyor.) bu nasıl iş nasıl bir ilkellik. zaten ilki yaptı dolgu baktım hala ağrı var 2. ayrı bir doktora gittim oda bir gün verdi o zaman yapacak ama yine röntgensiz baktı. burada bu ülkede dişçi tecrübesi olan lütfen biri yazsın. anlamıyorum röntgensiz nasıl dişin hangi tarafının çürük olduğu anlaşılıyor? belki diş içten çürüyor? ya da sadece sağ kısmı çürük? türkiyenin sağlıkta neden daha ilerde olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum. türkiyede şimdiye bu sorunu çoktan halletmişlerdi. tamam röntgen de zararlı ama diş bu ya.
-
ince ince kar yağmış. cici cici bahçeli evlerin olduğu doğa içinde bir sokak arasından geçiyorsun. ve o tabloya bakınca aklına kaçınılmaz olarak o şarkı geliyor :
damımıza damımıza kar yağdı.
o iş haftaya kaldı.
işte entegrasyon, işte halkların kardeşliği, işte feraset, işte cesaret, işte adam gibi adamlık..
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap