• japonya ve almanya'nın dünyanın en gelişmiş ekonomi ve sanayi ülkelerinden olduğundan bir haber bünyenin beyanıdır. ulan adamlar zaten ikinci dünya savaşı sırasında bile zamanlarının çok ilerisindeler. nasıl bir almanya, bir japonya ile kendini bir tutarsın. kore dese tamam diyeceğim..
  • sadece almanya ve japonya ile sınırlı değil olay. 2. dünya savaşı sonrasında yıkılıp dümdüz olan avrupa ülkelerini sscb nin kucağına atmak istemeyen abd marshall yardımları ile bu ülkeleri ayağa kaldırmayı amaçlamıştir. bu ülkelere yapılan yardımlar sanayi ve gelişmeye aktarılmış, sonuçta ise bugünkü bildiğimiz avrupa ortaya çıkmış. aynı dönemde binbir rica ile bizimde aldığımız marshall yardımı menderes tarafından araba bile olmayan köy yollarının asfaltlanması için kullanılmış, sonuc olarak ise avrupa sanayide gelişirken biz babayi almışız. olay bundan ibaret.
  • eğer kastedilen 2.dünya savaşı sonraısndaki gelişimse;
    -ordu kurmalarına izin verilmemesi, böylece savunmaya harcanacak paranın yatırıma ve eğitime gitmesi.
    -savaştaki ağır hezimet sonrası popülist ve şovenist akımların zemin kaybetmesi.
    -ve belki de en önemlisi zaten 2.dünya savaşı öncesi tüm dünyaya kafa tutacak kadar güçlü olmaları. bu adamlar zaten askerlikte iyiydi, şimdi de teknolojide iyiler.
  • büyük para babası baronların düşük ücretli iş gücünden dolayı gözüne kestirdiği savaştan yeni çıkmış, fakirleşmiş ülkelere çullanmasıdır. bu sayede istediği gibi şekillendirmiştir bu ülkeleri.
  • çalışmak, çalışmak ve daha fazla çalışmak. başka bir nedeni yoktur. zamanında boşuna söylenmedi bu söz: "yalnız tek bir şeye ihtiyacımız vardır, çalışkan olmak. servet ve onun tabii neticesi olan refah ve saadet yalnız ve ancak çalışkanların hakkıdır."
  • doğru zamanda, doğru tercihler yaparak. tabi bu tercihlerin gereğini yapmak ve bedelini ödemek de lazım.
  • zaten savaş öncesinde de ciddi anlamda gelişmiş oldukları için, tekrar gelişmeleri kaçınılmazdı. bilgi ve birikimleri çok fazlaydı. araştırma ve geliştirme konusunda da dünyada en önlerde idiler.

    marshall yardımları tabii ki fayda sağlamıştır bu ülkelere, lakin bahsi geçen ülkeler zaten eğitim ve öğretim konusunda da birçok ülkeden fersah fersah önde gidiyorlardı.

    asıl önemli olan, eğitimdir. biz salı gününden itibaren, bu sene yine diş fırçalamanın orucu bozup bozmadığını araştırırken, onlar kuyruklu yıldızın üzerinde çekilen fotoğrafların, radyasyon yüzünden siyah beyaz çıkmasını araştırıyor. maalesef.

    (bkz: eğitim şart)
  • (bkz: disiplin)

    yani bizim (bkz: dna)mızda asla olmayan ve olmayacak olan karakteristik özellik.
  • (bkz: marshall planı)
    (bkz: disiplin)
    savaştan çıkmış iki milletin bugün teknoloji olarak dünya'nın öncü ülkelerinden olmasında en büyük etkenler bunlar.
  • soru evreninde bir eleman. cevap fonksiyonunu çalıştırırsak herkes kendine göre bir yerlere yollar.

    bence kendi kültürlerine üç öğün küfretmedikleri içindir. ama işte bence. sence de benim kültürüm suçlu. geçmişim. değerlerim. şimdi bazen fırsat veriliyor ama hemen sonuç bekleniyor. o da var. o nedenle aklın varsa kullan kardeşim. kimseye ispatlamak zorunda değilim.
hesabın var mı? giriş yap