• bildiğim kadarıyla ücretsiz değildir ve ücretler okulundan okuluna değişmektedir.

    numenorian asilli dol amroth vatandasi uyardı: bazı okullar ücretsiz olabiliyormuş, demek ki, tamamıyla okula bağlı bir durum. bir de link göndermiş: http://www.daad.de/…d/studienangebote/06005.en.html
  • bu kış bankada bir müdür ile konuşmuştum, almanya'da eğitimini görmüş "neredeyse bırakıp gelecektim fransa'dan almanya'dan uzak dur eğitim için kanada, avusturalya falan daha iyi ayrım görmezsin en azından, almanya'da ispanyollardan başkası türk öğrencilere yanaşmıyor" diyordu. gözüm korktu epey. tabi almanya'nın her bölgesinde de bu durum olmaz, zaman geçiş üzerinden düzelmiştir falan diyebiliriz ama sınırlı bilgimle uzak durulmasını tavsiye ettiğimdir.
  • dönemlik yatırılan harcı ücretten sayar mısınız bilmem ama genelde dönemlik harçlar karşılığında ve ingilizce yapılabilen ve kesinlikle amerika / kanada vb.lerinde master yapmaktan çok daha ucuza gelen durumdur.
    hatta bazı eyaletlerde bu sene itibariyle harçlar bile kalkmıştır, o kadar ücretsiz yani.
    (bkz: nordrhein westfalen)

    ama master'ı spesifik olarak bilmem de almanya'da okumak zordur, kan kusturur, çok çalışmak gerekir. master için iyi bir yerler düşünülüyorsa, bazı üniversiteler gmat ister, bazıları toefl. bunun yanında motivasyon mektubu falan da allahın emri zaten.

    edit: kaldırılan harçlar master'ı da kapsıyor mu emin değilim, sadece lisansta geçerli olabilir.
  • vasat bir ögrenciyseniz ve sadece ücretsiz diye gitmeyi düsünüyorsaniz, simdiden söyleyeyim, yüksek ihtimalle hüsranla sonuclanacak eylemdir, diplomanizi yirtarsiniz, o derece..
  • bir cok eyalette donem harclari kaldirilmistir. bu master icin de gecerlidir. ancak yanilmiyorsam 3 yada 4 yili asinca harc odenmesi gerekiyor. masterimi doguda, halle wittenberg universitesinde yapan biri olarak soyle diyim. turkiye gibi donemde 3 ders falan hayal etmeyin. butun hafta tam olarak doluydu. bir suru sacma sapan lisans dersini dayiyorlar. lablar ve bunlarin raporlari (deney oncesi ve sonrasi) baya ugrastirir. ama cevre varsa, onceki gruptan temin edilebilir :). bazi derslerde sozlu sinavlar yapilir 45 dk suren. aylik 600 avro gibi bir paraya gecinebilirsiniz. uni de part time calisabilirsiniz. hatta biraz almancaniz varsa disarda da 400 avrouk diye tabir edilen mini joblar bulabilirsiniz. ingilizce bolumleri daad'nin sayfasindan bulabilirsiniz. hala var mi bilmiyorum ama taksimde kurabiye sokakta daadin ofisi vardi ve ucretsiz danismanlik hizmeti veriyorlar. daha fazla bilgi icin bana mesaj atabilirsiniz...

    ozelden gelen benzer sorulara binaen gelen edit:

    almanyada ing master programlarina basvuru:
    - oncelikle istedigin alanda inglizce master sunan bir okul bulman lazim (google, daad.de, gitmek istedigin sehre gore unilerin kendi siteleri)
    - ing master programlarinin buyuk cogunlugu son bahar donemine ogrenci alir, sonbahar donemi icin basvurular da genelde subat-mart aylarinda alinir. okula gore degisebilir, okulun kendi sitesinden bakman lazim.
    - toefl vb dil yeterlilik belgesi, lise-diplomasi, lisansi kazandiginiza dair belge, lisans not dokumu, statement of purpose, lisans diplomasi veya mezuniyetten once basvuruyorsaniz mezun olabilir belgesi. butun bu belgelerin asillari ve sadece turkce olanlarin almancaya cevirisi. bu belgeler genelde butun okullar taradindan istenir, bazi okullar ek olarak baska belge talep edebilir. tabi okulun kendi sitesinde ayrintisiyle belirtilmistir illa. arayip bulmaniz gerekecek.
    onemli olan nokta, yeminli tercume edilen belgelerin apostilli olmasi gerektigidir. yani tercume edilen belgeler, kaymakamlikta (valilik de olabilir tam hatirlamiyorum) muhurlenmesi gerekiyor.
  • 2012 için her ay 659€'su serbest bırakılmak üzere hesabınızda yıllık 7908€ bloke etmenizi gerektirir. ha birde evde, yolda, okulda günün 14 saati ders çalışamayacak bir tipseniz denememeniz tavsiye edilir.
  • mastera başlamadan önce başvuru süreci vardır ve bu da bildiğin sancılı bir süreci içerir, başvuru için bir çok üniversite uni-assist üstünden döküman yollamanızı ister. bu yaklaşık 60 euroya ve azıcıkta sinire neden olur.
    sonra bitmez bu durum: evraklar uni-assiste ulaştıktan sonra bekleme sürecine geçilir, bu süreçte uni-assist evrakları üniversiteye geç yollar, attığınız mailler gene sinir krizi geçirmenize neden olur ufaktan.
    sonra mülakat süreci vardır. tonla soru sorarlar. yani herkesi de almazlar öyle, yani en azından bazı üniversiteler ve bölümler için bu geçerlidir.
    bunun dışında, ingilizce master olanakları oldukça azdır, ama gene de fena değildir, sıradan bir üniversiteden giderseniz ve üniversite çok ama çok iyise genelde 3 yıla çıkabilir o master. bir de abitur'unuz varsa master seçimlerinde hiçbir işe yaramaz eğer başvurduğunuz bölüm ingilizceyse.
    ancak hava atarsınız almanca konuşabiliyorum aeahu diye.
    ama almanca bir bölüme başvuruyorsanız, direkt sprach diplom göstermeden abiturla alabilirler sizi.
  • kesinlikle tavsiye ettiğimdir. eğitim çoğu yerde kalitelidir ve bazı eyaletlerde ücretsizdir. ingilizce yüksek lisans seçenekleri günden güne artmaktadır ve bologna süreci ile lisans&yüksek lisans ayrılmıştır. eskisi gibi diplom programına kayıt olup, dersleri saydırıp 3. sınıftan devam etmezsin. yeni bir dil öğrenme şansınız vardır. maddi durumunuza göre çok farklı dil okulları seçenekleri vardır(üniversitenin kendi dersleri, volkschule, goethe institut gibi). yaşam yüksek lisans yapacağınız diğer ülkelere göre daha ucuzdur(burada kastedilen genellikle ingiltere'dir). gerçek anlamda sosyal devleti hissedersiniz. çoğu şehri gerçekten güvenlidir ve yaşanılası yerlerdir. yurtlar diğer ülkelere göre çok daha ucuzdur. aylık 250 euro'ya tek başınıza kalabilirsiniz. onun dışında üniversiteye kayıt olunca, alınan üniversite kimliği ile eyalet içindeki bütün otobüs ve bölgesel trenlere ücretsiz binebilirsiniz. üniversitedeki öğrenci kuruluşları, asta, başınız sıkıştığınızda size yardımcı olur. son olarak homesick olmazsınız, türkiye'yi özlemezsiniz. hem türkiye'den uzaktan olup, marketinden, berberine veya lig tv'sine kadar her şeyi veya türkiye'de özlediğiniz şeyleri bulabilirsiniz.

    tek kötü yanı, master'ınız bitip yurda döndüğünüzde, tekrar nasıl dönebilirim, doktoraya nasıl almanya'da yaparım diye kara kara düşünmeye başlarsınız.
  • almanca öğrenmek ile sonuçlanabilir.

    ayrıca orada okuyan yazar arkadaşlarımdan tavsiye beklemekteyim,okulumu uzattım seneye yapmak istiyorum kısmetse.
  • (bkz: #31217992)
hesabın var mı? giriş yap