• seçim zamanı geldiğinde oyları akpye vermeyi çok iyi bilirler.
    işlerine gelince vatanseveriz,şöyleyiz,böyleyiz ama altlarında son model alman araçlarıyla gelmektedirler.
    bizim halkımız da ne yapsın 90 model şahine 15000 tl versin ne diyelim.
  • babasindan öyle görmüstür

    zamanimda alistirilmistir yada ucak sirketleri ve rent a car hesaplamasina karsi daha hesaplidir
  • aralarına türk plaka ile sırbistandan itibaren karıştım, yolda hepsi el sallayıp türk bayrağı göstermişti. komik vesselam. ha bir de o sırp otoyolu bizim gurbetçilerin parasıyla yapılmış.
  • ilk giden işçilerin memleket izin yolculuğunda yaşadığı o heyecanı, o coşkuyu yaşayan bilir anca. 2. nesil gurbetçileri de bir nebze bu gruba girer bence. ama 3. kuşak ve sonrasının bu tadı, heyecanı alabileceklerini sanmıyorum.arabanın üstü dahil olmak üzereher bir tarafını cm boşluk kalmayacak şekilde poşetler, kutular doldurmak,3 gün direksiyon sallayarak gelmek, sınır kapılarında otoyollarda yugo ve bulgar polislere aidat öder gibi deutsce mark bayılmak , acıktığında ya da tuvalet molası vermek gerektiğinde gözünün kestirdiği sulak bir yerde, kırda piknik yapmak. kapıkule sınır kapısından içeri girince tava yapan, kıpır kıpır hissedilen akraba, eş dost özlemi. twitter'de @diasporaturk diye bir hesap var. orada bu tür anıların bolca anlatıldığı fotoğraflar var, tavsiye ederim.
  • (bkz: ford tanus)
    diyeceklerim bukadar.
  • tam bir kekoluk örneği bu, alınmayın. uçağa binerim birkaç saate türkiye’de olurum. sırf avrupada kazandığı avrolarla aldığı arabanın gösterişini yapabilmek için iki gün yol yaparlar bu kekolar. dün osmanlı tuğralı gördüm bir tane yani ne dediğimi anlamışsınızdır.

    edit: genelleme türkiyedeki şartlara göre yapılmıştır. 2500 km öteden benzin yakarak gelmek bizde mantıklı değil hani. ona göre şapın.
    bir de tuğrayı unutmayın kıps.
  • gösteriş yapmak için getirirler o arabayı. işte bakın ben baya kazanıyorum altımda mercedes bmw felan var. tamamen işin şovudur. kendilerini biraz eğitseler zaten almanya’dan buraya kadar araba ile gelmezler. sonradan görmelerdir. genelleme yapmak doğru olmaz lakin geneli böyledir.
  • uzun yolda araba kullanmayı seviyor olabilir?
  • bayram tatilinde kocamın köyüne geldik. komşunun kapısında iki koca araba, ikisi de almanya plaka. kayınvalideme sordum: "anne biz 9 saatlik yolda geberiyoruz. bunlar hangi akla hizmet o kadar yolu arabayla geliyorlar?" diye. meğer karıları çocukları uçakla geliyormuş. iki erkek kardeş de peş peşe arabayla geliyormuş her sene. dönerken arabayı erzakla doldurup gidiyorlarmış. günlük ihtiyaç dışında gıda alışverişi yapmıyorlarmış almanya'da. vay anasını dedim ya, hesaplara bak.
  • şahsıma “eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşek” sözünü hatırlatan çomar. bu almancıların çoğu avrupa’da rezil hayat sürmelerine rağmen, türkiye’de hava atarlar ve kral gibi takılırlar. herkesin malumu.
hesabın var mı? giriş yap