• sonuna kadar desteklediğim maruzat.

    yok öyle hem karnım doysun hem pastam dursun.
  • yurtdışı çomar seçmen arasında hayır oylarında yüzde 60 artışa neden olacak karardır.

    destekliyorum.
  • destekliyorum. beatboxcı rapçı hayınlardan kurtuluruz.
  • zaten cifte vatandaslik artik verilmiyor.

    kusura bakmayin ama bunu desteklemiyorum ben. zira almanyada dogan buyuyen, aryan bir alman is arkadasim; daha gecen yil ikinci vatandasligini baska bir ulkeden aldi. kendisine ee almanya'daki vatandasligin ne olacak? diye sordugumda, sorun degil onun icin belge doldurdum, onayladilar dedi!

    merak ediyorum, almanya'ya calisipta giden hangi turk, bu alman arkadas gibi, t.c vatandasligini birakmadan; alman vatandasligina sahip olabiliyor? ya da almanya'da dogup tr'de calismaya baslayip, tc vatandasligi almak isteyen kac kisiye almanya izin veriyor?

    bu bence dupeduz avrupanin cifte standardi.

    not1: beni simdi bu gorusume gore "damgalamaya" calisan "capulcu comarlar" cikacak. sirf sizler icin yaziyorum, yurtdisinda yasayan, referandum icin 900 km ucakla konsolosluga gidip, ustune is yerinden izin alip hayir oyu atacagim.

    not2: almanya'daki gerizekali almancilari bende sevmiyorum, burdaki problem kurunun yaninda yasin yanmasi ve avrupanin gorunmeyen cifte standart politikasi. sen sirf hukumetten ayda bilmemkac euro yardim parasi alip turkiye'de kroluk yapiyor diye birilerine zarar gelsin isterken; orda zekasinin ve bileginin hakkiyla doktorluk, muhendislik, bilim insanligi vs yapan insanlar zarar gorecek; bide onlari dusunseydin?

    not3: bazisi bana diyor ki senin gibiler alsin o zaman. bazisida bencilsin ucu sana dokunuyor diye boyle diyorsun diyor. oncelikle ne almanyada yasiyorum ne de alman vatandasiyim ne de almanya ile bir iliskim olsun istiyorum. benim cekemedigim nokta burdaki "ozel durumlar haricinde" cikarilacak olmasi. ya ozel durum falan olmasin yani cifte vatandas alman gibi bir kavram hic bir durumda olmasin; nasil alman turk yoksa, alman amerikan da olmasin. diger secenek ise simdiki sisteme devam tabiki simdiki sistemde ayirici ustteki dedigim sekilde oldugu gibi.
  • sonuna kadar desteklediğim taleptir.

    almanya resmen ''siktirin gidin'' diyor gurbetçi kardeşlerime. haliyle gurbetçi kardeşlerim de 'osmanlı düzenini benimsemiş memleket hasretiyle'' yanıp tutuşuyorlardı gelirler işte daha ne olsun.

    sizleri kapıkule de karşılayacağım lokumlarla.. o 8 silindirli mercedeslerinizi unutmayın. mazotu, benzini bir ay buradan alın da görücem o memleket aşkınızı sonra..
  • ihtiyaç olmayan taleptir.

    almanya denen gereksiz ülkede yaşayan vatanını milletini seven vatandaşlarımızın avrupayı protesto amacıyla alman kimliklerini meydanlarda yakıp türkiye'ye avdet etmeleri sağduyunun bir gereğidir zaten.

    haydi alamancı arkadaşım. ne bekliyorsun. avrupaya en güzel cevabı ver.
  • bence diğer avrupa ülkeleri'nde de bu uygulamaya geçilmeli. madem ülkeni bu kadar önemsiyorsun, sadece bu ülkenin vatandaşı olacaksın. avrupa'nın haklarından yararlanıp ahkam kesmek kolay. yanıyorsak hepimiz yanacağız.
  • türkiye'de yaşayan,avrupa'da serbest dolaşıma tabii diğer bir ülkenin pasaportuna da sahip olmama rağmen tüm dünya ülkelerince kabul görmesini dilediğim taleptir..şu tatlı su vatanseverlerinin hangi ülkenin tabiiyetini seçeceğini göreyim de, varsın ben serbest dolaşım hakkımdan olayım..
  • almanya'nın ayıklayarak, seçerek eğitim görmüş insanları mağdur etmeden uygulayabileceği olası talep.

    facebookta akrabalarıma ve arkadaşlarıma "ülkeye dönün, gavurun ekmeğini yemeyin, hep birlikte koşa koşa oy verdiğiniz akp nin uygulamalarını bizzat birlikte yaşayalım" çağrısı yaptım. kimse cevap yazmadı, beğenen de olmadı.
  • gerçekleşmesi halinde şaşırtmayacak bir almanya uygulaması. almanya'da türk olmak zor, terörist olmak kolaydır. aşağıdaki terör sevicileri de iteleyeceksek bana da mantıklı gelebilecek taleptir.

    (bkz: 12 mart 2017 almanya'da pkk konferansları)
hesabın var mı? giriş yap