• ekşi sözlük zavallılarının "yav he he, bütün dünya bizden çekiniyor zaten" deyip almanya hükümetini yalanlayacağı haberdir.
    "konuya ilişkin franfurter allgemeine gazetesine bilgi veren hükümet çevreleri, alman hükümetinin 2009'da hazırladığı güncel görev profilinde, türkiye'nin resmi hedef olarak yer aldığını doğruladı. frankfurter allgemeine gazetesinin haberine göre, türkiye'nin amerika birleşik devletleri, fransa yada ingiltere ile kıyaslanamayacağını belirten hükümet çevreleri, türkiye'de olup bitenlerin almanya'nın güvenliğini yakından ilgilendirdiği için dinlemeyi makul bir faaliyet olarak görüyor."
  • hükümetin sıçtıklarını aktrollerin artık nasıl sıvayacaklarını bilemediklerini gösteren olay.

    zavallılardan bir tanesi olayın türkiye'nin artık çekinilecek kadar güçlü bir ülke haline geldiğini gösterdiğine kendini inandırmaya çalışıyor. alman istihbaratının ve istihbaratın emrinde faaliyet gösteren sayısız alman sivil toplum kuruluşunun uganda, zimbabve veya ruanda gibi 3. dünya ülkeleri de dahil olmak üzere neredeyse tüm dünyada oldukça aktif olduklarından habersiz tabii. almanya'nın arka bahçesi haline gelsin diye bnd'nin yugoslavya'nın parçalanmasında üstlendiği rol hakkında en ufak bir fikri yok. alman istihbaratının on yıllardır türkiye'de yürüttüğü faaliyetleri bilmez. etnik sorunları nasıl kaşımaya uğraştıklarını, pkk'ya verdikleri desteği, benzer ayrışmaları tetiklemek için kürtlere yaptıklarını bir ara lazlara vs. de yapmaya çalıştıklarını fakat bekledikleri karşılığı alamadıklarını da bilmez.

    he anam he... türkiye çok güçlendi. erdoğan'ın nisan 2013'te gazze'ye gideceğini açıklaması üzerine kelly'nin verdiği "kesinlikle gidemez" cevabından bu yana bir buçuk seneden fazla zaman geçmiş, bizim çakma sultan'dan tek bir çıt bile çıkmadı hala. pusmuş bekliyor öylece, amerika acaba ne zaman izin verir diye.

    diğer gerizekalı ise doğan'ın alman ortaklarına sipariş haber yaptırdığına inanıyor. hem de almanya'da hem de almanya aleyhinde. tabii herkesi kendi çakma havuz medyası gibi sanıyor. dünya algısı bundan ötesini idrak etmeye müsait değil kesinlikle. doğan'ın almanya'da kiminle ortaklığı olduğunun dahi farkında değil. nasıl olsa bunları yutacak yığınla zır cahil var. gerçi bunların akıl hocalarından yiğit bulut da "başbakanı telekineziyle öldürmeye çalışıyorlar" demişti. bu zihniyetin koskoca osmanlı'yı dünyanın maskarası haline getirmiş olmasına hiç şaşırmamak lazım. frankfurter allgemeine veya der spiegel'e, alman olmadığı halde almanya aleyhinde yalan haber yaptırabilecek kadar güçlü olan, bırak doğan holding'i, tüm dünya'yı yönetiyordur.

    (bkz: the world is not enough)

    bunlar kendilerini dinleyip tüm dünyaya rezil eden cemaati de kendi elleriyle devletin en hassas kadrolarına böbürlene böbürlene atamışlardı. hem de bu işin ileride en çok kendi aleyhlerine döneceğine dair yapılan tüm uyarılara rağmen. üstelik hükümetin kirli çamaşırlarını tüm dünyanın gözü önünde ortalığa döken de kendi ifadeleriyle "alt tarafı ilkokul mezunu" olan fethullah gülen ve cemaati kendi kendilerini açık etti. başka ülkeler adına çalışan ve kendisini açık etmemiş kim bilir kaç tane istihbaratçı daha vardır bunların kendi elleriyle devlet kadrolarına atadıkları?

    (bkz: ne kadar safmışız bilemedik)

    edit: verecek hiçbir cevabı, söyleyecek hiçbir sözü olmayanlar altta yine kudurmuş. oysa onları kudurtan şey aynadaki kendi akisleri. neyse ki en azından entry girmeyi becerebiliyorlar. gülmeyin, ciddiyim. bu zeka düzeyi için öyle hiç de yabana atılacak bir başarı değil sonuçta. zavallılar...
  • türklerden 10 kat daha fazla tiksinmelerine yol acmis olaydir.
  • neden şaşırıldığını anlamlandırmakta zorlandığım hadise... adı üzerinde 'gizli' dinleme, kim sikler uluslararası antlaşmaları?! yakalanmazsan keyfini sür, yakalanırsan da paralel de işin içinden çık... valla şu dünyada eli yüzü düzgün, güçlü sayılabilecek her ülke istihbaratı kendi insanları dahil, diğer ülke yöneticilerini ve vatandaşlarını dinler... bunu kabullenelim, mühim olan istihbarat ajanlarına engel olabilmek...
  • türkiye'nin karşı atak olarak 3.havalimanı inşaatındaki çalışmaları hızlandırdığı olay. bölgeye ekstra vinçler ve çimento takviyesi yapıldığı ve bunun almanya üzerinde büyük etkileri olacağı bildirildi.
  • uluslararası siyasette türkiye'nin sözünün dinlenmeye başladığını göstermektedir.
  • fuatavninin angela merkel olma ihtimalini güçlendirmiştir. sosyal demey falan heralde . bir ülke nasıl din faşizmine evrilir sorusunun cevabını arıyorlardır
hesabın var mı? giriş yap