• doktor
    göçü tüm zamanların zirvesine ulaştı.

    son 5 ayda 491'i uzman, 445'i pratisyen 936 hekim yurtdışına çıktı.

    türkiye için kritik olan branşlardan gidenlerin sayısı artıyor.

    uzman doktor kolay yetişmiyor.

    yakın zamanda almanya'ya giden türk hekimleri düsseldorf'ta buluştu ve “giderlerse gittik” mesajı ile bu kareyi paylaştı.

    kaynak
  • "giderlerse gittik." nasıl bir cümledir yahu?

    tnm: yurt dışına göçen doktorların fotoğrafını içeren başlık.

    edit: sevgili ekşi sözlük yazarları; cümlenin neye atıf yaptığını elbette anladım fakat cümle çok mantıksız geldi. bu sebeple bu girdiyi yazmıştım fakat sadece bu kısacık yazdığım şeyde bile küfür edenler olmuş. kafa yapınızı anlamak zor. son olarak bu haber için yorumum yoktur. zaten yıllar önce yüce atatürk bugünleri görüp hepimizi uyarmıştı.. umarım en yakın zamanda gençliğe hitabeyi bütün türk vatandaşları olarak doğru algılayabilir ve hayatımıza uyarlarız.

    ey türk gençliği !

    birinci vazifen, türk istiklâlini, türk cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

    mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. istikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. istiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

    ey türk istikbalinin evlâdı! işte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır! muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

    mustafa kemal atatürk - 20 ekim 1927
  • tebrik ederim gidebildikleri için.
  • şaka zannedilen bu durum telafisi olmayacak sonuçlara yol açacak. asgari ücretin biraz fazlasına doktor çalışmaz, çalış dersen de böyle çeker gider. acı ama gerçek. kimseyi de daha düşük hayat standartlarına razı gelmiyor diye boşa suçlamayın.
  • kendilerini hiç tanımasam da gidebildikleri için mutluyum. gelmeyin abi. en azından onurunuzla yaşayın insanca muamele görün.
  • rte "giderlerse gitsinler" demişti, "giderlerse gittik" diyerek ona gönderme yapmışlar.
  • 5-10 yıl sonra ırkçılığa maruz kaldıklarında asla ülkeye sokulmaması gereken doktorların olduğu fotoğraftır.
  • bişey demeseler daha iyiymiş. yüzlerindeki mutluluk her şeyi anlatıyor
  • burası rheinuferpromenade dedikleri düsseldorf'un ren nehrinin kıyısında bulunan rhine kulesi manzaralı ünlü bir yeri. defalarca gitmiş birisi olarak orada hiç bu kadar insanı bir arada görmemiştim (asla göremezsiniz). üniversite 1. sınıfta toplu dolaşan arkadaş grubu misali topluca fotoğraf çektirerek ilginç bir fotoğrafa imza atmışlar, gelmişken okul gezisi misali piknik filan da yapsalarmış.
  • imkanı olanın durması kabahat zaten. 2023'te rte kazanırsa gümrükte patlama olasılığı yüksek. bir ülke değerlerini böyle kaybetmemeli. yazık.

    tanım: yolları açık olsun dediğim fotoğraf.
hesabın var mı? giriş yap