• ümmetçilik adı verilen aşağılık fikirle zehirlenmiş bir türk gencinin sorusuna türkeş'in verdiği 20 dakikalık cevaptan anlaşılabilecek yaklaşımdır.

    https://www.youtube.com/watch?v=nn1e02xwrsi

    özellikle türkeş'i islamcı biriymiş gibi gösteren solculara, islamcılara ve hatta neo ülkücülere izletilmeli. milliyetçilik nedir, nasıl milliyetçi olunur gibi sorulara da yanıt alabilmek mümkün.

    sanki birşey ispatlamaları gerekiyormuş gibi her lafın arasına filistinli kardeşlerimizi sıkıştıran mhp genel başkan adaylarına da buradan selam yolluyorum. ümmetçiliğin ülkeyi getirdiği hal ortada. türk milliyetçilerinin, türk milletinin hareket kabiliyetini, milli reflekslerini uyuşturan bu zehre karşı anadolu insanını uyandırması gerekirken hala popülizm peşinde filistinli kardeşler muhabbeti yapılması en hafif tabirle aymazlıktır. lütfen balgat'ta oturan yetersizi devirdikten sonra bu işe de bir el atın. çünkü bu kadar uyuşturulmuş bir milletle bırakın turanı, muhasır medeniyeti sıçmaya bile gidilmez.

    dış politikanın merkezine dinin veya mezhepçiliğin yerine devlet menfaatlerinin konulduğu eski türkiye'nin özlemiyle..
  • (bkz: musa'nın bozkurtları)
    http://mobil.hurriyet.com.tr/…-bozkurtlari-38517649

    türk milliyetçileri hiçbir zaman filistin davasında taraf olmamıştır. bunu fkö lideri yaser arafat ile kıbrıs rum kesiminin eokacı katillerinin lideri makarios'un aşkını bilenler unutmaz zaten..
    arafat ve makarios aşkı
  • sanırım video uçmuş, hem videoyu tazeliyeyim hem de alparslan türkeş'in değindiği benim de dikkatimi çeken bir noktadan bahsedeyim.
    https://www.youtube.com/watch?v=6ldnxk8kj0e

    alparslar türkeş öncelikle başta filistinliler olmak üzere arapların türk düşmanı olmalarının altını çiziyor. ondan sonra da soruyor, tarihimizde bir kere bile savaşmamış iki millet olan türkler ve yahudiler ne diye durduk yere düşman oluyor da, tarihinde birçok kez ihanet gördüğü filistinli araplara destek oluyoruz. nedir bunun arkasında geçerli sebep? sadece din mi? din için mi bizle bir sorunu olmayanlarla itişip kakışıp, bize her fırsatta kazık atanların sırtını sıvazlıyoruz?

    türk milletinin ve türkiyenin menfaatleri her şeyin üzerindedir, arapların dininin bile üzerinde ve ilerisinde.
  • ümmetçilik veya siyonizm şeklinde yorumlanamayacak yaklaşımdır. çünkü hem yukarıda paylaşılan videoda hem de o videodaki söylemlerinin tersini savunduğu 6 haziran 1967 tarihli milliyet gazetesi haberinde ortak vurgu türkiye menfaatidir.

    1967'de mealen, altı gün savaşı esnasında türkiye'nin araplarla birlikte hareket ermesi gerektiğini, yahudilerle birlikte olmayı gerektirecek "herhengi bir sebebin" bulunmadığını söylemiş.

    ("türkeş: arapların yanında olmalıyız", milliyet, 6 haziran 1967)
  • bazı ülkücüleri üzebilir. verilmiş linkler çalışmadığı için yenisini bırakalım. link
  • zafer partisi'nin filistin politikası ile birebir örtüşen yaklaşımdır.
  • çok doğru konuşmuştur. türk’ün menfaati esas olmalıdır.
  • günümüze ışık tutan yaklaşım.
hesabın var mı? giriş yap