• tarkan'in ilk albumunun (bkz: yine sensiz) yapimcisi, albumun bir cok sarkisinda da imzasi bulunan kisi. tarkan'la arasi bozulduktan sonra "seni ben yarattim, alternatifini de ben yaratacagim. gebereceksin, nihahaha" edalariyla emre matras'i ortaliga salmistir. (o salak haydi cal sarkisi bu adama aittir).
    ne var ki piyasayi bu kadar cirmalamasina ragmen tutunamayinca tarkan'a hirs yapmis, bir derginin "sizce tarkan seksi mi?" diye unluler arasinda yaptigi bir ankete "sorarim size, 1.60 boyunda, killi, bodur bir yaratik nasil seksi olabilir?" cevabini vermistir.
  • (bkz: #45762214)
  • tarkan'ın ilk menajeri. bugüne kadar söz yazarı ve besteci olarak da birçok şarkıya katkı sağlamıştır:

    - aloo: şans (söz ve beste)
    - deniz arcak: yine yalnızlık (söz ve beste), saçma sapan ispanyol (söz), canın isterse (söz)
    - emre matraş: çal çal oyna (söz ve beste), yaz aşkları (beste), çatla (söz ve beste), selam aleyküm (söz), baba beni evlendir (söz ve beste), vay be (söz ve beste), izin ver (söz ve beste), vururum (söz ve beste), kal benimle (söz)
    - faruk k: mavi gözlü (söz)
    - hacer tülü: tanımadın say (söz), çok selam söyle (söz ve beste)
    - linet: buldun işte sen de (söz)
    - metin arolat: cilveli yarim (söz)
    - rober hatemo: niyetimi bozdum (söz), seviş arkadaşımla (söz), o (söz), elveda (söz ve beste), kara defter (beste), dilber (söz), doludizgin (söz ve beste)
    - tansu: ah bir zengin olsam (söz)
    - tarkan: çok ararsın beni, gelip de halimi gördün mü, kıl oldum, oldu canım ara beni, sarıl bana, selam ver, söz verdim, yetti artık (sözler)
  • boney m'den şarkı çalıp bestesinin kendisine ait olduğunu belirten bir şahıstır.
  • 90'ların ortasında, cahil cesareti ile atıldığım kısa süren işletmecilik dönemimde, yanında henüz gökten vahiy inmemiş olan flamboyan tanju babacan ve bir kaç sosyete özentisi tiple çalıştırdığım kulübe gelirdi zaman zaman. akıllara zarar tarkan'ı ifşa muhabbetinden dolayı - haklı olarak - kötü bir imajla hatırlansa da, diğerlerinin yanında sesiz, sakin ve mütevazi biri olarak hatırlıyorum kendisini.
  • sözlükte bu kadar az entry olması, internette bu kadar az bilgi olması şaşırtıcı.
    tarkan parasızlıktan albüm çıkamayacak diye almanyaya işçi olarak dönecekken ikna etmeyi başarmış kişi.
    tarkanın da ben çocukken hatırladığım, televizyonda söylediği, bir çok şarkının yabancı şarkı uyarlaması olduğu ilk albümü yine sensiz'in şarkıların söz yazarıymış ayrıca.
    sonrasında bi sebepten küsmüşler(kesin paradır). tarkan ibne dedikodusu yayılmış. yayanın bu adam olduğunu iddia ediyorlar. o dönemler paparazziler falan iğrençti gerçekten. prenses diana'yı izleyen orçoları örnek alıyorları herhalde, bir kaç sene yurtdışında kaldı adam bu yüzden anca kendini topladı.
    yıllar sonra megamasal isimli kitapta tarık(herkesin anladığı tarkan) isimli karakterle kömürlükte birlikte olduğunu falan yazmış. kitap öncesinde talepleri olmuş ancak tehtidvari olduğu için elinden geleni ardına koyma denmiş diye yazıyor.
    sanırım yıllardır ortalıkta yok. öldü mü kaldı mı yazılmamış.
    kitaptan sonra bile tarkan kendisi hakkında çok güzel şeyler söylemiş.
    benim anladığım ilk albümden sonra tarkan çok parladı, kabını taştı. kendisini daha yukarı taşıyacak birileriyle yoluna devam etmiş. ahmet ertegün'e bile olmuş böyle şeyler olabilir yani.
    sonrasında da başarılı işleri olmuş ama sanırım kitaptan sonra piyasadan çekildi.
    şahsen kendisine selam ver şarkısı için teşekkür ederim, hala severek dinlerim.
hesabın var mı? giriş yap